Megváltó

Titkot őrizni, átvállalni más bűnét nagyon nehéz feladat. Házasságban élni, családot fenntartani szintén. Két ilyen kihívással szembenézni egyszerre - szinte lehetetlen.

Írta: Nelah Mored

Az első hó meséje

Ha az ember elég ideig áll a hóesésben, a mindent lefedő csendben és fehérségben, néha megesik, hogy egy pillanatra kiesik a saját világából, és valami másra talál, valami szépre.

Írta: Nelah Mored

Sárkányvér (részlet)

Hamarosan megjelenik első, Szathmáry Nikolett emlékére íródott regényem, a Sárkányvér. Fantasy témájú könyvről van szó, amely egy elveszett, majd nagy sokára megkerült sárkánygyerek és környezete életét kíséri végig. Az adataim között szereplő honlapon bővebben is lehet tájékozódni a kötetről.

Írta: Nelah Mored

Mindhalálig

Az együttélés, házasság, az élet megosztása sosem könnyű. Hiába hisszük, hogy ha nagyon szeretjük egymást, ha nagyon akarjuk a közös életet, akkor minden rendben lesz. A legtöbb esetben csak a szerencse segíthet.

Írta: Nelah Mored

Tündérálom

Az ember alapvető élménye az elvágyódás. Soha senkinek nem jó ott és úgy, ahová sodorta az élet. De néha nem csak az emberek, még a tündérek sem érzik elég szépnek, jónak az életüket.

Írta: Nelah Mored

Az utolsó csók

Keveseknek adatik meg, hogy megtalálják "az igazit", akivel úgy érzik, tökéletes harmóniát alkotnak, akivel össze kell kötniük az életüket. De még akinek sikerül is, néha az is óvatlanul elszórja vagyonát.

Írta: Nelah Mored

Mesébe szeretett lány

Néha egy egyszerű szobor több, mint aminek látszik. És néha az is előfordul, hogy csak egyvalakinek lesz különleges, egy ember életét változtatja meg örökre, miközben bárki más számára csak egy szobor marad, semmi más.

Írta: Nelah Mored

Leves

Sajnálatosan igaz történet ihlette az alábbi kis novellát: egy szegény kis mosogatólány története, aki semmi mást nem akart, csak egy tisztességes munkát, egy kis helyet a világban. Végül azonban olyan helyet talált, ami fullasztóan szűknek bizonyult.

Írta: Nelah Mored

Alkonyfény

A fiatal szerelmesek gyakran hiszik, hogy erős érzelmeik mindent legyőznek, minden bajtól megvédik őket. Aztán kénytelenek saját bőrükön megtapasztalni, hogy egy apró hiba is elég, és máris olyan helyre kerültek, ahonnan nincs visszaút.

Írta: Nelah Mored

Háború

Rengetegen feltették már a kérdést, próbálták megválaszolni: ha a világ megőrül körülöttünk, mardhatunk-e épelméjűek? Mit tehet az ember, ha háború közepén találja magát? Mi a helyes, mi szükséges? Mardhat-e bárki az ember, az, aki volt? Melyik kötelesség fontosabb: harcolni vagy embernek maradni?

Írta: Nelah Mored