Legújabb cikkek

Őszbe tévedőn

Emlékszel, mennyi ősz múlt, te hagytad, én sem mondtam semmi fontosat. Neked így jó, s én lapozom a napokat, mintha minden csak álomban történne velem.

Írta: Sonkoly Éva

Egy

Egy élet. Az egyszeri, elsuhanó világban tett tudatlan lépések, botlások, a megszokás langyos vize. Egy lélek, egy váratlanul elkapott pillanat. Egy.

Írta: Mayer Imola

Leèlt èlet.

Számottevès az elmúlt 70 èvről. Gyerekkor, házasság, gyerekek, halál. Egyedülmaradás kèt felnőtt gyerekkel. Házasságok, válás, unoka.....menekülès az èlettől.

Írta: Varga Etelka

Bosch

Te mindenki vagy, én meg én. Te hasonlatos vagy hozzám, mert hasonlatos vagyok hozzád. Te azt mondod mit én mondok. Te azt gondolod, mit én kiálltok. Te vágyakat írsz. Én csak mondatokat. Te mondattal felelsz, és én meg érzelmekkel.

Írta: Bangó János

Szerelem

Kezedet kulcsoltam kezemmel, egy lobbanás szellő hajadba kapta az est illatát, mosolyt csalva mindkettőnk szemébe. Mezítlen testét duruzsolta felénk az esti ég, mondtad, köszönöd, holnapra már vár Budapest zsongó élete. És megvolt az első igazan eperízű csókom.

Írta: Bangó János

Legújabb versek

Kérlek, Aludjál már

Írta: Szat

Kopogok

Írta: H.Kohut Katalin

Szivárvány

Írta: H.Kohut Katalin

Igazság

Írta: H.Kohut Katalin

Élni,.....s szeretni

Írta: Neubauer József

59

Írta: Bangó János

Vágyom

Írta: Maat

Szerelmes vers

Írta: Veronai

A szerelem himnusza

Írta: Veronai


Legolvasottabb cikkek

Akkor és ma… Avagy mi változott az olimpiai játékok történetében az ókoriakhoz képest.

Tegyünk egy képzeletbeli időutazást az ókori Hellaszba,és kérjük meg a thaszoszi Theagenészt,és a spártai Küniszkát,h jöjjenek el velünk Pekingbe,a 29.Olimpiai játékokra,és legyenek annak díszvendégei.Azt hiszem,igencsak meglepődnének,h hová jutott az ő korabeli versenyük mintegy 2500 év elteltével.

Írta: Persepolis

Műértelmező dolgozat - Csokonai Vitéz Mihály Az estve című költeménye

Felhasznált irodalom: BÍRÓ Ferenc: A felvilágosodás korának magyar irodalma Balassi kiadó 2003. DEBRECZENI Attila: Csokonai, az újrakezdések költője. Kossuth Egyetemi Kiadó,Csokonai Universitas Könyvtári Sorozat 1996. NEMES NAGY Ágnes: Szőke bikkfák. Verselemzések. Móra Könyvkiadó 1988.

Írta: skuolfi

Edgar Allan Poe The Raven című versének és magyar nyelvű fordításának elemzése kontrasztív nyelvészeti szempontból

„Egyszer egy magányos éjféli órán, miközben gyengén és kimerülten merengtem furcsa, különös hangjaival körbevéve elfelejtett mondáknak, bóbiskoltam, majdnem el is szundítottam, mikor hirtelen jött egy kopogás. A szobaajtón mintha kopogást, kaparászást hallottam volna..."

Írta: skuolfi

Bűn és bűnhődés

Újabb beadandó, Felhasznált irodalom: Mihail BAHTYIN, Dosztojevszkij poétikájának problémái, Bp, Osiris, 2001. TÖRÖK Endre, Az orosz irodalom a XIX. században, Bp, Gondolat, 1970. FEJÉR Ádám, Raszkolnyikov, a humanista eszme áldozata, Bp, TKK, 1989. Nyikolaj BERGYAJEV,Dosztojevszkij világszemlélete

Írta: skuolfi

Homoszexualitás és pederasztia a klasszikus görög hadseregben

Milyen sztereotípiák jutnak eszünkbe,ha a melegek kerülnek szóba?Nőies a viselkedésük,takarítás-mániásak,műszaki analfabéták,fehér öleb van a hónuk alatt.Mindezek sok esetben nem valósak,de egy dolgot egészen biztosan nem tudnánk elképzelni:egykor meghatározóak voltak a klasszikus ókori hadseregben!

Írta: Persepolis

Legolvasottabb versek

Fecskemadár

Írta: Krpeljević Regina

Talán örökké.

Írta: Neubauer József

TAVIRÓZSA

Írta: Mészáros Ildikó

Őszember

Írta: Glosoli

Türelem

Írta: Judy N.G.

Csak egy bolond

Írta: Klonka Ildikó

egy delfin vallomása

Írta: Locsodi Nagy Tamás

Köszönet a szerelmedért.

Írta: Neubauer József

Utolsó lépés

Írta: Joseph B.


Egy vers csak úgy

Nyári tánc

Írta: Sonkoly Éva

Mónikának

Írta: Halacska

ZÁRÓJEL

Írta: Györgyi

A szeretetről Veronainak

Írta: Sonkoly Éva

Anya olvasd..

Írta: Rézi

Ahol lángol a szürkeség

Írta: Szat

Megbántottál

Írta: Anda

vihar

Írta: ég

Megváltás

Írta: Lonka

Egy cikk csak úgy

Egy kancsó víz az asztalon.

Egy negyvenes éveiben járó férfi gondolatai egy naplóból. Ez az írás nem az első és nem is az utolsó bejegyzés. Itt viszont azért ezt választottam elsőnek, mert tökéletes összefoglalása az érzésnek, ami elindította azon az úton, melynek egy állomása ez a publikáció.

Írta: weelee

Dzsonsz és a varázsfotel

A varázsfotel önmagában még nem varázserejű, hanem csak egyszerű fotel. Lehet benne ülni, gondolkodni és aludni. Mást nem. Varázserejét az ülőrész sarkába valahová becsúszott tévé-távkapcsoló adja. Ha azt kihalásszuk és bármely gombját akár véletlenül is megnyomjuk.....

Írta: irdide

Gondolat

Gondolat, Egely György Tiltott találmányok c. könyve kapcsán. Az ember, evolúciója során, jellemzően előre tekintve haladt, jónak vélt ösvényein. Ritkán lépett még egyszer a már bejárt útra.

Írta: Alexandre Savetier

CsáBika

A bika egy időben udvarolt a sok-sok tehénnek. Nagyon gyatra volt a szókincse ezért, mindegyiknek szóról-szóra ugyanazt mondta. Lebukott, mert marha volt.

Írta: Hulló Csilla(g)

A vég kezdete (9.)

Teltek az évek – egészen pontosan harminc röpült el felettem. Közben elkövettem minden hibát, amit a nők ez idő alatt szoktak. Férjhez mentem, s ösztöneimtől vezérelve szültem sorra a gyerekeket, bele sem gondolva, hogy fejenként egy ház árába kerül a felnevelésük...

Írta: Ködmadár