Legújabb cikkek

Őszbe tévedőn

Emlékszel, mennyi ősz múlt, te hagytad, én sem mondtam semmi fontosat. Neked így jó, s én lapozom a napokat, mintha minden csak álomban történne velem.

Írta: Sonkoly Éva

Egy

Egy élet. Az egyszeri, elsuhanó világban tett tudatlan lépések, botlások, a megszokás langyos vize. Egy lélek, egy váratlanul elkapott pillanat. Egy.

Írta: Mayer Imola

Leèlt èlet.

Számottevès az elmúlt 70 èvről. Gyerekkor, házasság, gyerekek, halál. Egyedülmaradás kèt felnőtt gyerekkel. Házasságok, válás, unoka.....menekülès az èlettől.

Írta: Varga Etelka

Bosch

Te mindenki vagy, én meg én. Te hasonlatos vagy hozzám, mert hasonlatos vagyok hozzád. Te azt mondod mit én mondok. Te azt gondolod, mit én kiálltok. Te vágyakat írsz. Én csak mondatokat. Te mondattal felelsz, és én meg érzelmekkel.

Írta: Bangó János

Szerelem

Kezedet kulcsoltam kezemmel, egy lobbanás szellő hajadba kapta az est illatát, mosolyt csalva mindkettőnk szemébe. Mezítlen testét duruzsolta felénk az esti ég, mondtad, köszönöd, holnapra már vár Budapest zsongó élete. És megvolt az első igazan eperízű csókom.

Írta: Bangó János

Legújabb versek

A múlt tükre

Írta: Polnai Gábor

A jelen kardja

Írta: Polnai Gábor

Életem könyve

Írta: Polnai Gábor

Mitől féljek veled

Írta: Szat

Pandaemia

Írta: Szat

Támogat a félelem

Írta: Szat

Ennyi

Írta: Maat

Nem akarok meghalni

Írta: Bangó János

Üzenet

Írta: Sonkoly Éva


Legolvasottabb cikkek

Műértelmező dolgozat - Csokonai Vitéz Mihály Az estve című költeménye

Felhasznált irodalom: BÍRÓ Ferenc: A felvilágosodás korának magyar irodalma Balassi kiadó 2003. DEBRECZENI Attila: Csokonai, az újrakezdések költője. Kossuth Egyetemi Kiadó,Csokonai Universitas Könyvtári Sorozat 1996. NEMES NAGY Ágnes: Szőke bikkfák. Verselemzések. Móra Könyvkiadó 1988.

Írta: skuolfi

Bűn és bűnhődés

Újabb beadandó, Felhasznált irodalom: Mihail BAHTYIN, Dosztojevszkij poétikájának problémái, Bp, Osiris, 2001. TÖRÖK Endre, Az orosz irodalom a XIX. században, Bp, Gondolat, 1970. FEJÉR Ádám, Raszkolnyikov, a humanista eszme áldozata, Bp, TKK, 1989. Nyikolaj BERGYAJEV,Dosztojevszkij világszemlélete

Írta: skuolfi

Akkor és ma… Avagy mi változott az olimpiai játékok történetében az ókoriakhoz képest.

Tegyünk egy képzeletbeli időutazást az ókori Hellaszba,és kérjük meg a thaszoszi Theagenészt,és a spártai Küniszkát,h jöjjenek el velünk Pekingbe,a 29.Olimpiai játékokra,és legyenek annak díszvendégei.Azt hiszem,igencsak meglepődnének,h hová jutott az ő korabeli versenyük mintegy 2500 év elteltével.

Írta: Persepolis

Edgar Allan Poe The Raven című versének és magyar nyelvű fordításának elemzése kontrasztív nyelvészeti szempontból

„Egyszer egy magányos éjféli órán, miközben gyengén és kimerülten merengtem furcsa, különös hangjaival körbevéve elfelejtett mondáknak, bóbiskoltam, majdnem el is szundítottam, mikor hirtelen jött egy kopogás. A szobaajtón mintha kopogást, kaparászást hallottam volna..."

Írta: skuolfi

A macska szó eredete, története, jelentése, előfordulása és használata

„A kalandozások, vándorlások után új hazába, ám mégis idegen környezetbe került magyarság elsősorban az ott talált szláv lakossággal, valamint a környező szláv népcsoportokkal került összeköttetésbe..."

Írta: skuolfi

Legolvasottabb versek

egyszer

Írta: egyperces

Az élmény legyen mindenkié (9)

Írta: skorpio

A remény halála

Írta: Neubauer József

A szív,vissza-visszajár

Írta: Neubauer József

Örökké!

Írta: Neubauer József

Ecce homo

Írta: idegen

Fáj - dalom

Írta: Lukács Mária

Jézus után szabadon... Kalodába zárva

Írta: Kardos Győző

TAVIRÓZSA

Írta: Mészáros Ildikó


Egy vers csak úgy

A hajnal előtt

Írta: Álom

Régi szerelem

Írta: Tóth László

Fagyi

Írta: Ködmadár

59

Írta: Bangó János

Édes ébredés...!

Írta: Rézi

Kérdés

Írta: Veronai

Ne kérdezd...

Írta: Szat

A rózsa csókja

Írta: Tóth László

Fekete madarak!

Írta: Angel

Egy cikk csak úgy

Ne szarjál be!

Lehet, hogy durva a cím, de nem takarja a lényeget. Mindenki mismásol és közben át vagyunk verve. Ne hagyd magad és fogadd el ezt a világot és utána kezdjél tenni ellene. Önmagadért!

Írta: Veronai

„Ötletes” megoldás.

A kisváros adóbevételei, igen alacsonyak voltak, mindaddig, amíg a jegyző nem alkalmazott, új munkatársakat. A magasabb bevételeket, a frissen felvett kollégák merőben újszerű „kivetési” technológiájával magyarázták.

Írta: Bányai János

Metamorfózis

A bűvész kezét összekötözik, majd egy ládába zárják. A csinos segítő rááll a ládára, és egy lepedővel eltakarja magát. Egy szempillantás és a bűvész leengedi a lepedőt, majd kiszabadítja a ládából a segítőjét. Metamorfózis.

Írta: Pyrrhusz

A Jövő

Sziasztok.Ahogy ígértem,most is hoztam egy kis érdekességet a Napenergiáról nektek.Bízom benne,hogy sok mindenkinek pozitív véleménye van az eddig írtakról.Jó szórakozást mindenkinek!!!

Írta: Steiner Katalin

Levél2!

Úgy gondoltam még egy levelet írok,de most inkább a szokásokról,az emberi gyengeségről szól.Mivel most inkább az életemből vettem a témát így inkább rólam szól. Remélem azért ez tetszeni fog.

Írta: Angel