Legújabb cikkek

Őszbe tévedőn

Emlékszel, mennyi ősz múlt, te hagytad, én sem mondtam semmi fontosat. Neked így jó, s én lapozom a napokat, mintha minden csak álomban történne velem.

Írta: Sonkoly Éva

Egy

Egy élet. Az egyszeri, elsuhanó világban tett tudatlan lépések, botlások, a megszokás langyos vize. Egy lélek, egy váratlanul elkapott pillanat. Egy.

Írta: Mayer Imola

Leèlt èlet.

Számottevès az elmúlt 70 èvről. Gyerekkor, házasság, gyerekek, halál. Egyedülmaradás kèt felnőtt gyerekkel. Házasságok, válás, unoka.....menekülès az èlettől.

Írta: Varga Etelka

Bosch

Te mindenki vagy, én meg én. Te hasonlatos vagy hozzám, mert hasonlatos vagyok hozzád. Te azt mondod mit én mondok. Te azt gondolod, mit én kiálltok. Te vágyakat írsz. Én csak mondatokat. Te mondattal felelsz, és én meg érzelmekkel.

Írta: Bangó János

Szerelem

Kezedet kulcsoltam kezemmel, egy lobbanás szellő hajadba kapta az est illatát, mosolyt csalva mindkettőnk szemébe. Mezítlen testét duruzsolta felénk az esti ég, mondtad, köszönöd, holnapra már vár Budapest zsongó élete. És megvolt az első igazan eperízű csókom.

Írta: Bangó János

Legújabb versek

A múlt tükre

Írta: Polnai Gábor

A jelen kardja

Írta: Polnai Gábor

Életem könyve

Írta: Polnai Gábor

Mitől féljek veled

Írta: Szat

Pandaemia

Írta: Szat

Támogat a félelem

Írta: Szat

Ennyi

Írta: Maat

Nem akarok meghalni

Írta: Bangó János

Üzenet

Írta: Sonkoly Éva


Legolvasottabb cikkek

Bűn és bűnhődés

Újabb beadandó, Felhasznált irodalom: Mihail BAHTYIN, Dosztojevszkij poétikájának problémái, Bp, Osiris, 2001. TÖRÖK Endre, Az orosz irodalom a XIX. században, Bp, Gondolat, 1970. FEJÉR Ádám, Raszkolnyikov, a humanista eszme áldozata, Bp, TKK, 1989. Nyikolaj BERGYAJEV,Dosztojevszkij világszemlélete

Írta: skuolfi

Akkor és ma… Avagy mi változott az olimpiai játékok történetében az ókoriakhoz képest.

Tegyünk egy képzeletbeli időutazást az ókori Hellaszba,és kérjük meg a thaszoszi Theagenészt,és a spártai Küniszkát,h jöjjenek el velünk Pekingbe,a 29.Olimpiai játékokra,és legyenek annak díszvendégei.Azt hiszem,igencsak meglepődnének,h hová jutott az ő korabeli versenyük mintegy 2500 év elteltével.

Írta: Persepolis

Műértelmező dolgozat - Csokonai Vitéz Mihály Az estve című költeménye

Felhasznált irodalom: BÍRÓ Ferenc: A felvilágosodás korának magyar irodalma Balassi kiadó 2003. DEBRECZENI Attila: Csokonai, az újrakezdések költője. Kossuth Egyetemi Kiadó,Csokonai Universitas Könyvtári Sorozat 1996. NEMES NAGY Ágnes: Szőke bikkfák. Verselemzések. Móra Könyvkiadó 1988.

Írta: skuolfi

A macska szó eredete, története, jelentése, előfordulása és használata

„A kalandozások, vándorlások után új hazába, ám mégis idegen környezetbe került magyarság elsősorban az ott talált szláv lakossággal, valamint a környező szláv népcsoportokkal került összeköttetésbe..."

Írta: skuolfi

Edgar Allan Poe The Raven című versének és magyar nyelvű fordításának elemzése kontrasztív nyelvészeti szempontból

„Egyszer egy magányos éjféli órán, miközben gyengén és kimerülten merengtem furcsa, különös hangjaival körbevéve elfelejtett mondáknak, bóbiskoltam, majdnem el is szundítottam, mikor hirtelen jött egy kopogás. A szobaajtón mintha kopogást, kaparászást hallottam volna..."

Írta: skuolfi

Legolvasottabb versek

Vágyom

Írta: Maat

Csak egy csók

Írta: Maat

Ki a hibás?

Írta: mona850812

Emlékek illatokban

Írta: Magdileona

Pandaemia

Írta: Szat

Őszi vakság

Írta: Magdileona

Szerelmes vers

Írta: Veronai

Petra

Írta: Tóth László

Férfi ideál

Írta: H.Kohut Katalin


Egy vers csak úgy

Élet

Írta: Wolfy

Szürke

Írta: Ködmadár

Születésnap...

Írta: Kardos Győző

Törékeny lepke

Írta: Scardanelli

Midőn lelked engedi

Írta: lengyelsas

Haikuk

Írta: H.Kohut Katalin

Szerelmes szírmaid

Írta: lengyelsas

Szent Miklós

Írta: Pósán Ferenc

Megméretés

Írta: ipszilon

Egy cikk csak úgy

Egy meleg nap forrpontja

És csodát látok. Megjelenik álmaim asszonya.Látszik rajta, tudja magáról, hogy minden férfi Őt nézi - kívánja. Ahogy átlibeg előttem, - ismerősnek tűnik.

Írta: emillio

A kis Vuk

Először haragudtam rájuk, ahány annyi féle,- fajta,... aztán mást gondoltam... Külön kis zacskóban gyűjtögetni kezdtem nekik a csontokat... Ők valamennyien nekem az ajándék...

Írta: Zseva

Visszatérő vendég

Kétségbeesett hajsza az idővel,betegséggel és a testünkkel. Félelem attól, hogy a nyilvánosság elé tárul féltve őrzött titkunk... vajon egyszer elárul a test?

Írta: michelle

Vándor

szösszenet a vágyakról lányokról szerelemről régi írásomat írtam újra folytatva a történetet ami egyszer elkezdődött, ma sem ért véget valószínű, hogy találkozhattok még a vándorral

Írta: dr. Kis Dániel

Képzelet - suhanás

Hosszú útra indulok autóval. Utazótáska a csomagtartóba kerül, kézitáskám valami ok miatt a hátsó ülésre teszem. Olyan érzésem van, hogy ott a helye, mellettem üres az ülés, mintha kellene valakinek...Iratok szokás szerint a kesztyűtartóban, egy pillantás a telefonra.

Írta: Sonkoly Éva