Legújabb cikkek

Rega / MP110

Rég láttalak, mondom, miközben megfogjuk egymás kezét; egyből rávágja, van az tán ezer éve. Ekkor Etele eltűnt a képből, a szemem sarkával csak néztem....

Írta: Bangó János

A sárkányvár

Mi van, ha a despota az emberek barátja? Sikere lehet a valamit-valamiért elv alapján. Ami jó egy csoportnak, nem biztos hogy jó a többieknek, és akkor kikezdik, elpusztítják a főszereplőt

Írta: Molnár István

Első randi

. Panka elindul egy randira, ahol a partnerét még csak képeken látta, akivel egy appon keresztül találkoztak, az ő első találkozásukról lehet olvasni.

Írta: Horváth Emma

Őszbe tévedőn

Emlékszel, mennyi ősz múlt, te hagytad, én sem mondtam semmi fontosat. Neked így jó, s én lapozom a napokat, mintha minden csak álomban történne velem.

Írta: Sonkoly Éva

Egy

Egy élet. Az egyszeri, elsuhanó világban tett tudatlan lépések, botlások, a megszokás langyos vize. Egy lélek, egy váratlanul elkapott pillanat. Egy.

Írta: Mayer Imola

Legújabb versek

Élénk szülő szelepe

Írta: Szat

Félek, hogy másként kell csinálni

Írta: Szat

Érdes a sűrű munka

Írta: Szat

Korán koronát

Írta: Szat

Csendes nyári hajnalon...

Írta: Neubauer József

A múlt tükre

Írta: Polnai Gábor

A jelen kardja

Írta: Polnai Gábor

Életem könyve

Írta: Polnai Gábor

Mitől féljek veled

Írta: Szat


Legolvasottabb cikkek

Bűn és bűnhődés

Újabb beadandó, Felhasznált irodalom: Mihail BAHTYIN, Dosztojevszkij poétikájának problémái, Bp, Osiris, 2001. TÖRÖK Endre, Az orosz irodalom a XIX. században, Bp, Gondolat, 1970. FEJÉR Ádám, Raszkolnyikov, a humanista eszme áldozata, Bp, TKK, 1989. Nyikolaj BERGYAJEV,Dosztojevszkij világszemlélete

Írta: skuolfi

Műértelmező dolgozat - Csokonai Vitéz Mihály Az estve című költeménye

Felhasznált irodalom: BÍRÓ Ferenc: A felvilágosodás korának magyar irodalma Balassi kiadó 2003. DEBRECZENI Attila: Csokonai, az újrakezdések költője. Kossuth Egyetemi Kiadó,Csokonai Universitas Könyvtári Sorozat 1996. NEMES NAGY Ágnes: Szőke bikkfák. Verselemzések. Móra Könyvkiadó 1988.

Írta: skuolfi

Mi az irodalom?

Minden korban akkor történik meg, ami éppen. Mindig akkor szólnak, mikor szólni kell. Miért van az, hogy nem lehet? Én csak kérdezem. Vannak, kik már rég felvállalták ezt.

Írta: Veronai

A macska szó eredete, története, jelentése, előfordulása és használata

„A kalandozások, vándorlások után új hazába, ám mégis idegen környezetbe került magyarság elsősorban az ott talált szláv lakossággal, valamint a környező szláv népcsoportokkal került összeköttetésbe..."

Írta: skuolfi

Edgar Allan Poe The Raven című versének és magyar nyelvű fordításának elemzése kontrasztív nyelvészeti szempontból

„Egyszer egy magányos éjféli órán, miközben gyengén és kimerülten merengtem furcsa, különös hangjaival körbevéve elfelejtett mondáknak, bóbiskoltam, majdnem el is szundítottam, mikor hirtelen jött egy kopogás. A szobaajtón mintha kopogást, kaparászást hallottam volna..."

Írta: skuolfi

Legolvasottabb versek

Halott Angyal

Írta: Molnár Zsolt

Karácsonyi Kurva

Írta: Artsard

Testamentum

Írta: Veronai

December huszonnégy

Írta: Herbák István András

Ősz

Írta: Árvai Emil

A magyar éjszakában járva...

Írta: Szat

Keceli eső

Írta: Fitó Ica

Imába foglalnám neved.

Írta: Neubauer József

Ha nincs melletted...

Írta: Herbák István András


Egy vers csak úgy

Nem attól van

Írta: Magdileona

F-F-Felhívás

Írta: denket

Bodza virága

Írta: Magdileona

Zseni

Írta: Arkhipélagosz

Pirog

Írta: Unole Lozen

A dal

Írta: Batou

Bennem él a délceg remény

Írta: Szat

Révületben....

Írta: Rézi

Mit ér ?

Írta: Major M. Gabriella

Egy cikk csak úgy

*Bűnhődés*

Ez egy fantáziatörténet, ami a középkorban játszódik, de vehetjük úgy is, hogy egy másik világban. Egy nő, egy fiatal asszony élete, ami belecsúszott a sivárságba és ezen próbált elkeseredetten változtatni.Menekülése a Boldogságba.

Írta: Soza

Gondolataim a szerelem, szex és meditáció témaköréből - Rézi: Az év hajnalán című verse kapcsán

Nagyszerű érzés úgy kezdeni az új évet, hogy szeretünk s szeretve vagyunk, őszintén és heves összeolvadási vágyban égve. E vágyat valószínűleg minden felnőtt átélte már legalább egyszer, de hogy beteljesült-e?…

Írta: Ryan Turner

Madárdal és vonatfütty

Feltűnsz a tömegben… Hosszú, göndör szőke hajad csapzott, kócos… Alig látszol ki a földből… Észreveszel. Már szaladsz felém, és én futok elébed… Nem érzed mennyire vártalak!? Maszatos, kimerült arcodra ezer puszit nyomok, hogy újra itthon vagy, velem…

Írta: Zseva

A gyűlölet

Ült az ablaknál és maga elé bámult. Nem volt ereje megmozdulni. A gondolat úgy csapott le rá, mint a villám: gyűlölni kellene! Mindig azt hitte, mentálisan egészséges, és íme, egy komoly hiányosság. Nem tudja, mi az a gyűlölet!

Írta: P. Szabó Mária

Arra születtél...

"Arra születtél, hogy veszteségek érjenek szüntelen, s végül magad is megsemmisülj" (Seneca) Egy történet egy öregemberről, akit példának lehetne állítani sok műanyag ufonauta számára.

Írta: Halacska