Legújabb cikkek

Őszbe tévedőn

Emlékszel, mennyi ősz múlt, te hagytad, én sem mondtam semmi fontosat. Neked így jó, s én lapozom a napokat, mintha minden csak álomban történne velem.

Írta: Sonkoly Éva

Egy

Egy élet. Az egyszeri, elsuhanó világban tett tudatlan lépések, botlások, a megszokás langyos vize. Egy lélek, egy váratlanul elkapott pillanat. Egy.

Írta: Mayer Imola

Leèlt èlet.

Számottevès az elmúlt 70 èvről. Gyerekkor, házasság, gyerekek, halál. Egyedülmaradás kèt felnőtt gyerekkel. Házasságok, válás, unoka.....menekülès az èlettől.

Írta: Varga Etelka

Bosch

Te mindenki vagy, én meg én. Te hasonlatos vagy hozzám, mert hasonlatos vagyok hozzád. Te azt mondod mit én mondok. Te azt gondolod, mit én kiálltok. Te vágyakat írsz. Én csak mondatokat. Te mondattal felelsz, és én meg érzelmekkel.

Írta: Bangó János

Szerelem

Kezedet kulcsoltam kezemmel, egy lobbanás szellő hajadba kapta az est illatát, mosolyt csalva mindkettőnk szemébe. Mezítlen testét duruzsolta felénk az esti ég, mondtad, köszönöd, holnapra már vár Budapest zsongó élete. És megvolt az első igazan eperízű csókom.

Írta: Bangó János

Legújabb versek

Kérlek, Aludjál már

Írta: Szat

Kopogok

Írta: H.Kohut Katalin

Szivárvány

Írta: H.Kohut Katalin

Igazság

Írta: H.Kohut Katalin

Élni,.....s szeretni

Írta: Neubauer József

59

Írta: Bangó János

Vágyom

Írta: Maat

Szerelmes vers

Írta: Veronai

A szerelem himnusza

Írta: Veronai


Legolvasottabb cikkek

Edgar Allan Poe The Raven című versének és magyar nyelvű fordításának elemzése kontrasztív nyelvészeti szempontból

„Egyszer egy magányos éjféli órán, miközben gyengén és kimerülten merengtem furcsa, különös hangjaival körbevéve elfelejtett mondáknak, bóbiskoltam, majdnem el is szundítottam, mikor hirtelen jött egy kopogás. A szobaajtón mintha kopogást, kaparászást hallottam volna..."

Írta: skuolfi

A macska szó eredete, története, jelentése, előfordulása és használata

„A kalandozások, vándorlások után új hazába, ám mégis idegen környezetbe került magyarság elsősorban az ott talált szláv lakossággal, valamint a környező szláv népcsoportokkal került összeköttetésbe..."

Írta: skuolfi

Bűn és bűnhődés

Újabb beadandó, Felhasznált irodalom: Mihail BAHTYIN, Dosztojevszkij poétikájának problémái, Bp, Osiris, 2001. TÖRÖK Endre, Az orosz irodalom a XIX. században, Bp, Gondolat, 1970. FEJÉR Ádám, Raszkolnyikov, a humanista eszme áldozata, Bp, TKK, 1989. Nyikolaj BERGYAJEV,Dosztojevszkij világszemlélete

Írta: skuolfi

Én írok, te írsz, ő kitilt!

Csak egy levél... amatőr írótársamnak. - Nem eszik olyan forrón a kását... - mondtam még pár évvel ez előtt... Lehet, hogy tévedtem?... Ezek még a forrót is, nem csak a kását bírják, én meg - gondolják, nyeljem le a mérget... Tájékozódunk... informálódunk, de nem adjuk fel!

Írta: Zseva

A börtönszleng

Témaválasztásom talán szokatlan. Azért találtam ezt a kérdést érdekesnek, mert a szleng első megjelenése, tényleges kialakulása - mely igen messzi korokra nyúlik vissza - szintén a bűnözésnek köszönhető. A szleng eredetileg tolvajnyelv volt, a törvényen kívüliek (gyakran kisebbségek) nyelve..

Írta: skuolfi

Legolvasottabb versek

In memoriam verona

Írta: Veronai

Életkönyv

Írta: Judy N.G.

Élni,.....s szeretni

Írta: Neubauer József

Te

Írta: Veronai

Karácsonyi üzenet!

Írta: Marie Cruz

Talán örökké.

Írta: Neubauer József

A pesszimizmusról

Írta: Juhi

SZILVA

Írta: Maja

A partra vetett

Írta: Komor Zoltán


Egy vers csak úgy

Had legyek én.!

Írta: Rézi

Egy más világban

Írta: Magdileona

Mint a Nap

Írta: Sonkoly Éva

Tájam...

Írta: zsazsa

Királyvíz

Írta: Veronai

Az anya

Írta: Magdileona

Csak a tisztességért

Írta: Sonkoly Éva

Szeretlek én...

Írta: Herbák István András

Látlak

Írta: Szat

Egy cikk csak úgy

Már mosolyogni is tudok

Most itt ülök a nádasban. Ezer szúnyog húzza a fülembe. Így szokott lenni naplemente táján, előrajzanak, és jaj az ember fiának, akit itt találnak. De most ezzel nem törődöm, bennem más zajok dübörögnek. A szívem, az veri a ritmust, feszült izgalom a dobverője.

Írta: aquarius

Hasadás

Ma reggel láttam meg Őt. A buszmegállóban állt, várta a járatát, épp munkába indult. Volt még 10 perc indulásig, így nekem is időm, hogy közelebbről felmérjem.

Írta: Szabó Fruzsina

Nem kell több punci

Sokan nem hiszik el, hogy nem a mennyiség számít. Sokan nem hiszik el, hogy valóban létezik Ő. Nem elmagyarázni, nem bebizonyítani akarom. A tény az tény.

Írta: Veronai

Itt az utazási idény

A BRANYOTOURS Utazási Iroda közleményei, már hosszú ideje aggódással teli érdeklődést váltanak ki belőlem. E megállapítás fokozottan érvényes, ma megjelent - egyedülállóan különleges - ajánlatukra.

Írta: Bányai János

Extrém, kortárs mesék

Mesét ma is írnak, én átírom őket! Így születnek az extrém, kortárs mesék. Van aki kedveli, van aki nem. Az eddigi visszajelzések pozitívak. Most rajtatok a sor...

Írta: epipapi