Legújabb cikkek

Rega / MP110

Rég láttalak, mondom, miközben megfogjuk egymás kezét; egyből rávágja, van az tán ezer éve. Ekkor Etele eltűnt a képből, a szemem sarkával csak néztem....

Írta: Bangó János

A sárkányvár

Mi van, ha a despota az emberek barátja? Sikere lehet a valamit-valamiért elv alapján. Ami jó egy csoportnak, nem biztos hogy jó a többieknek, és akkor kikezdik, elpusztítják a főszereplőt

Írta: Molnár István

Első randi

. Panka elindul egy randira, ahol a partnerét még csak képeken látta, akivel egy appon keresztül találkoztak, az ő első találkozásukról lehet olvasni.

Írta: Horváth Emma

Őszbe tévedőn

Emlékszel, mennyi ősz múlt, te hagytad, én sem mondtam semmi fontosat. Neked így jó, s én lapozom a napokat, mintha minden csak álomban történne velem.

Írta: Sonkoly Éva

Egy

Egy élet. Az egyszeri, elsuhanó világban tett tudatlan lépések, botlások, a megszokás langyos vize. Egy lélek, egy váratlanul elkapott pillanat. Egy.

Írta: Mayer Imola

Legújabb versek

Élénk szülő szelepe

Írta: Szat

Félek, hogy másként kell csinálni

Írta: Szat

Érdes a sűrű munka

Írta: Szat

Korán koronát

Írta: Szat

Csendes nyári hajnalon...

Írta: Neubauer József

A múlt tükre

Írta: Polnai Gábor

A jelen kardja

Írta: Polnai Gábor

Életem könyve

Írta: Polnai Gábor

Mitől féljek veled

Írta: Szat


Legolvasottabb cikkek

Akkor és ma… Avagy mi változott az olimpiai játékok történetében az ókoriakhoz képest.

Tegyünk egy képzeletbeli időutazást az ókori Hellaszba,és kérjük meg a thaszoszi Theagenészt,és a spártai Küniszkát,h jöjjenek el velünk Pekingbe,a 29.Olimpiai játékokra,és legyenek annak díszvendégei.Azt hiszem,igencsak meglepődnének,h hová jutott az ő korabeli versenyük mintegy 2500 év elteltével.

Írta: Persepolis

Szitakötő

Szitakötő Tudja-e valaki, hogy miért köt szitát a szitakötő? Mert én nem, és a gugli sem elég okos. Angliában a sárkány legye, Franciaországban az ördög lovasa, másutt a Sátán stoppolótűje, amivel bevarrja a rossz gyerekek száját. Most komolyan, van olyan gyerek, aki ezt elhiszi?

Írta: Szilagyi Marta

A macska szó eredete, története, jelentése, előfordulása és használata

„A kalandozások, vándorlások után új hazába, ám mégis idegen környezetbe került magyarság elsősorban az ott talált szláv lakossággal, valamint a környező szláv népcsoportokkal került összeköttetésbe..."

Írta: skuolfi

Mi az irodalom?

Minden korban akkor történik meg, ami éppen. Mindig akkor szólnak, mikor szólni kell. Miért van az, hogy nem lehet? Én csak kérdezem. Vannak, kik már rég felvállalták ezt.

Írta: Veronai

Bűn és bűnhődés

Újabb beadandó, Felhasznált irodalom: Mihail BAHTYIN, Dosztojevszkij poétikájának problémái, Bp, Osiris, 2001. TÖRÖK Endre, Az orosz irodalom a XIX. században, Bp, Gondolat, 1970. FEJÉR Ádám, Raszkolnyikov, a humanista eszme áldozata, Bp, TKK, 1989. Nyikolaj BERGYAJEV,Dosztojevszkij világszemlélete

Írta: skuolfi

Legolvasottabb versek

Csendes nyári hajnalon...

Írta: Neubauer József

Minden napok

Írta: Veronai

Karácsonyi Kurva

Írta: Artsard

Régi emlék

Írta: Sonkoly Éva

Életem könyve

Írta: Polnai Gábor

Ne szólj...

Írta: Magdileona

Azóta...

Írta: Sonkoly Éva

Nem hallod Anya?

Írta: Bangó János

Kézirat

Írta: Tóth László


Egy vers csak úgy

ZSIRÁF

Írta: Maja

Ha igazán...

Írta: Herbák István András

Beteg vagy szep hazam

Írta: TMT

Útravaló ballada

Írta: Halacska

Te,...értheted.

Írta: Neubauer József

Egy nagyvárosi asszonynak

Írta: Tóth Péter

A FÁCSKA ESKÜVŐJE

Írta: Maja

Bő palást

Írta: Sonkoly Éva

a bitang ősz

Írta: bobita

Egy cikk csak úgy

Kicsiny falum...

Jól indult a napom. Múlt idő. Zajlanak az események. Csatatér a nyugodt családi fészek. Mit is mondok? Soha nem is volt az. Mindig volt valami történés. Érdekesen kezdődött az itteni életem...

Írta: Hulló Csilla(g)

Révbe ért szerelem.

A rózsa fűszeres illata,bódítóan érződik,még több méter távolságból is.A virágokat is együtt ültették.A rózsát Tőle kapta ajándékba,a kedvenc,bordó színű rózsa ,mindig is a kedvence volt.Még pár nap,de mintha örökké valóság lenne....Megint telihold lesz,mint mikor először jött a fé

Írta: Neubauer József

Sztereotípiák - Férfiakról -

Egy tanárom mondta, hogy írjunk az ellenkező nemről sztereotípiákat. Senki nem hiszi el, hogy én írtam. Remélem ti majd elhiszitek, hogy egy fiatal lány is képes ilyesmiről írni. Várom a véleményeket.

Írta: XYZ

Plútó

Soha nem felejtem el őt, rendkívül különös jelenség. Nemcsak megjelenésében, de természetében is rendhagyó. Megismerkedésünk egy kabaré jelenetbe illő epizód volt. Albérletet kerestünk. Egy hirdetés alapján érkeztünk egy magas fémkerítéssel övezett házhoz. Becsöngettünk. Kisvártatva jött a hölgy

Írta: Ryan Turner

Reflexió

Párnába bújtatta vidám mosolyát és ölelte testem viharban át az éjszakát és küzdöttem kegyeiért, mert kéne még, hogy örökké velem légy. Hangos tikk-takk az órán múlatták az időt, vad szerelmeskedés hozta kedvesem csiklandós éveteg figyelem olimpuszát.

Írta: Bangó János