Legújabb cikkek

Leèlt èlet.

Számottevès az elmúlt 70 èvről. Gyerekkor, házasság, gyerekek, halál. Egyedülmaradás kèt felnőtt gyerekkel. Házasságok, válás, unoka.....menekülès az èlettől.

Írta: Varga Etelka

Bosch

Te mindenki vagy, én meg én. Te hasonlatos vagy hozzám, mert hasonlatos vagyok hozzád. Te azt mondod mit én mondok. Te azt gondolod, mit én kiálltok. Te vágyakat írsz. Én csak mondatokat. Te mondattal felelsz, és én meg érzelmekkel.

Írta: Bangó János

Szerelem

Kezedet kulcsoltam kezemmel, egy lobbanás szellő hajadba kapta az est illatát, mosolyt csalva mindkettőnk szemébe. Mezítlen testét duruzsolta felénk az esti ég, mondtad, köszönöd, holnapra már vár Budapest zsongó élete. És megvolt az első igazan eperízű csókom.

Írta: Bangó János

Vegánok és tévhitek.

Vegánok és húsevők. Állandó ellentétek. A vegán állatvédelem állandó ellentéte a gazdasági érdekből álló húsevésnek. A húsevők értelmetlen és gyakran nevetséges érvei a vegán állatvédelem ellen. Vizsgáljuk meg logikával és ész érvekkel az ellentétek állításait. Valyon kinek lehet igaza?

Írta: Gothic

Kínzó Játék

Lélekbúvárosdi önmagammal, egyfajta olyan tépelődés amit nyilván mások is átélnek kis régi írás olvassátok nagyon sok szeretettel. Remélem tetszeni fog

Írta: dr. Kis Dániel

Legújabb versek

Jutkának...

Írta: Bangó János

Apátok üzenete

Írta: Neubauer József

Ha a szívem szerelmes

Írta: Neubauer József

Várva reá

Írta: Szat

Mert írni jó

Írta: Szat

Forrj eggyé Nemzetem!

Írta: Neubauer József

Kikelet

Írta: Neubauer József

Tavasz,...szerelem

Írta: Neubauer József

Utolsó sugarát

Írta: Bangó János


Legolvasottabb cikkek

Barsine története - A dicső múlt (1. fejezet)

Egy perzsa asszony élettörténete, aki három férfi szerelmén keresztül volt tanúja a perzsa birodalom lehanyatlásának, és a hellénizmus térhódításának. Története szorosan, de változatosan fonódik össze a kor legkimagaslóbb személyiségeinek életével és korával.

Írta: Persepolis

Bűn és bűnhődés

Újabb beadandó, Felhasznált irodalom: Mihail BAHTYIN, Dosztojevszkij poétikájának problémái, Bp, Osiris, 2001. TÖRÖK Endre, Az orosz irodalom a XIX. században, Bp, Gondolat, 1970. FEJÉR Ádám, Raszkolnyikov, a humanista eszme áldozata, Bp, TKK, 1989. Nyikolaj BERGYAJEV,Dosztojevszkij világszemlélete

Írta: skuolfi

Műértelmező dolgozat - Csokonai Vitéz Mihály Az estve című költeménye

Felhasznált irodalom: BÍRÓ Ferenc: A felvilágosodás korának magyar irodalma Balassi kiadó 2003. DEBRECZENI Attila: Csokonai, az újrakezdések költője. Kossuth Egyetemi Kiadó,Csokonai Universitas Könyvtári Sorozat 1996. NEMES NAGY Ágnes: Szőke bikkfák. Verselemzések. Móra Könyvkiadó 1988.

Írta: skuolfi

A kertem olyan, mint egy nagy doboz... (2)

Belefér négy évszak. Kezdtem a téllel, folytatom a tavasszal... Két évvel ez előtt még olyan optimista voltam. Bizakodva néztem a jövő elé. Erősnek és magabiztosnak éreztem magam. Valamiféle számvetést készítettem az életemről...

Írta: Zseva

A macska szó eredete, története, jelentése, előfordulása és használata

„A kalandozások, vándorlások után új hazába, ám mégis idegen környezetbe került magyarság elsősorban az ott talált szláv lakossággal, valamint a környező szláv népcsoportokkal került összeköttetésbe..."

Írta: skuolfi

Legolvasottabb versek

eltékozoltam magam

Írta: bobita

Jöjj

Írta: Magdileona

lennék szajha

Írta: bobita

Kikelet

Írta: Neubauer József

A napfény íze

Írta: Sonkoly Éva

Köszönet a szerelmedért.

Írta: Neubauer József

ha a csend szoba all velem...

Írta: bobita

bitang ősz

Írta: bobita

Jutkának...

Írta: Bangó János


Egy vers csak úgy

A hét nap

Írta: Ezékiel

Nyári zápor.

Írta: Rézi

Tegnap, ma, holnap

Írta: Bangó János

Kérés az emberhez...

Írta: Kardos Győző

egyedül

Írta: Gadó Anita

Black Ice: Arkangyal

Írta: Black Ice

Egy sarki kocsma felé

Írta: feketetulipan

Fuldoklom

Írta: Homesick

...Őszintén szólva...

Írta: denket

Egy cikk csak úgy

Esős, őszi napok Rómában

Róma, az Örök Város ősszel. Izgalmas történelem, csodálatos művészet, mennyei gasztronómia - míg a másik oldalról rengeteg turista, bevándorlók garmadája, és özönvíz szerű esők. Egy hét ázott kultúr-sokk...

Írta: Persepolis

Főzünk apádnak

Később már csak a lépten-nyomon elszórt tehénlepény-halmaz árulkodott arról, merre is ment a csorda a legelőre. Ez persze a nagy melegben hamar megszáradt, és hiszitek, vagy nem, de ez is használható volt valamire!

Írta: Fitó Ica

Rézi "Kincs"-e

Sokszor van az, hogy az ember azt hiszi, hogy magában gondol olyan dolgokat, melyek mások fejében nem létezhetnek és ámul és bámul, mikor írásokat olvasva kiderül számára, hogy van még e világon más is, aki hasonlóan gondolkodik, aki az értéket keresi, aki elhiszi, tudja a szerelem viszonzása érték.

Írta: Veronai

A betűk súlya

Ünnep, amikor írunk...

Írta: Pinokkió

Most már,mindörökre.(2)

A férfi a nő szájához emelte az ujját,jelezve,hogy ne folytassa. Megsimogatta a lágy ,selymes hosszú haját,..érzékien megpuszilta a nyakát,szorosan ölelte magához.Érezte a nő kemény ,körte alakú ,feszes melle a testéhez feszül.Nagyon vágyott erre a pillanatra,a pillanatra,miben már nem is bízott.J

Írta: Neubauer József