Legújabb cikkek

Őszbe tévedőn

Emlékszel, mennyi ősz múlt, te hagytad, én sem mondtam semmi fontosat. Neked így jó, s én lapozom a napokat, mintha minden csak álomban történne velem.

Írta: Sonkoly Éva

Egy

Egy élet. Az egyszeri, elsuhanó világban tett tudatlan lépések, botlások, a megszokás langyos vize. Egy lélek, egy váratlanul elkapott pillanat. Egy.

Írta: Mayer Imola

Leèlt èlet.

Számottevès az elmúlt 70 èvről. Gyerekkor, házasság, gyerekek, halál. Egyedülmaradás kèt felnőtt gyerekkel. Házasságok, válás, unoka.....menekülès az èlettől.

Írta: Varga Etelka

Bosch

Te mindenki vagy, én meg én. Te hasonlatos vagy hozzám, mert hasonlatos vagyok hozzád. Te azt mondod mit én mondok. Te azt gondolod, mit én kiálltok. Te vágyakat írsz. Én csak mondatokat. Te mondattal felelsz, és én meg érzelmekkel.

Írta: Bangó János

Szerelem

Kezedet kulcsoltam kezemmel, egy lobbanás szellő hajadba kapta az est illatát, mosolyt csalva mindkettőnk szemébe. Mezítlen testét duruzsolta felénk az esti ég, mondtad, köszönöd, holnapra már vár Budapest zsongó élete. És megvolt az első igazan eperízű csókom.

Írta: Bangó János

Legújabb versek

Kérlek, Aludjál már

Írta: Szat

Kopogok

Írta: H.Kohut Katalin

Szivárvány

Írta: H.Kohut Katalin

Igazság

Írta: H.Kohut Katalin

Élni,.....s szeretni

Írta: Neubauer József

59

Írta: Bangó János

Vágyom

Írta: Maat

Szerelmes vers

Írta: Veronai

A szerelem himnusza

Írta: Veronai


Legolvasottabb cikkek

Műértelmező dolgozat - Csokonai Vitéz Mihály Az estve című költeménye

Felhasznált irodalom: BÍRÓ Ferenc: A felvilágosodás korának magyar irodalma Balassi kiadó 2003. DEBRECZENI Attila: Csokonai, az újrakezdések költője. Kossuth Egyetemi Kiadó,Csokonai Universitas Könyvtári Sorozat 1996. NEMES NAGY Ágnes: Szőke bikkfák. Verselemzések. Móra Könyvkiadó 1988.

Írta: skuolfi

Edgar Allan Poe The Raven című versének és magyar nyelvű fordításának elemzése kontrasztív nyelvészeti szempontból

„Egyszer egy magányos éjféli órán, miközben gyengén és kimerülten merengtem furcsa, különös hangjaival körbevéve elfelejtett mondáknak, bóbiskoltam, majdnem el is szundítottam, mikor hirtelen jött egy kopogás. A szobaajtón mintha kopogást, kaparászást hallottam volna..."

Írta: skuolfi

Akkor és ma… Avagy mi változott az olimpiai játékok történetében az ókoriakhoz képest.

Tegyünk egy képzeletbeli időutazást az ókori Hellaszba,és kérjük meg a thaszoszi Theagenészt,és a spártai Küniszkát,h jöjjenek el velünk Pekingbe,a 29.Olimpiai játékokra,és legyenek annak díszvendégei.Azt hiszem,igencsak meglepődnének,h hová jutott az ő korabeli versenyük mintegy 2500 év elteltével.

Írta: Persepolis

A macska szó eredete, története, jelentése, előfordulása és használata

„A kalandozások, vándorlások után új hazába, ám mégis idegen környezetbe került magyarság elsősorban az ott talált szláv lakossággal, valamint a környező szláv népcsoportokkal került összeköttetésbe..."

Írta: skuolfi

Bűn és bűnhődés

Újabb beadandó, Felhasznált irodalom: Mihail BAHTYIN, Dosztojevszkij poétikájának problémái, Bp, Osiris, 2001. TÖRÖK Endre, Az orosz irodalom a XIX. században, Bp, Gondolat, 1970. FEJÉR Ádám, Raszkolnyikov, a humanista eszme áldozata, Bp, TKK, 1989. Nyikolaj BERGYAJEV,Dosztojevszkij világszemlélete

Írta: skuolfi

Legolvasottabb versek

Kérlek, Aludjál már

Írta: Szat

Petra

Írta: Tóth László

Talán örökké.

Írta: Neubauer József

Szivárvány

Írta: H.Kohut Katalin

A szerelem himnusza

Írta: Veronai

Igazság

Írta: H.Kohut Katalin

59

Írta: Bangó János

Magányos Karácsony

Írta: Szat

Élni,.....s szeretni

Írta: Neubauer József


Egy vers csak úgy

Valamikor régen..

Írta: Rézi

Augusztusi délután

Írta: Málna

Black Ice: Írva lészen

Írta: Black Ice

Reggelre leesett a hó

Írta: Ködmadár

Éhes madárraj

Írta: Sonkoly Éva

Vér és könnyek ( Namaste )

Írta: Rézi

A kritikus

Írta: TMT

Csillagon

Írta: Bangó János

Lesz még tavasz

Írta: Hulló Csilla(g)

Egy cikk csak úgy

oroksegem reszletei:masodik resz

Miutan beleolvastam a Budapestrol San Diego-ba vitt fuzetkotegek elso oldalara,visszaideztem a regen elfelejtett apai torteneteket..sokmindent azonban nem halottam soha es ezek a mondatok melyek a papirokra voltak leirva,ugy ereztem a masvilagrol jonnek felem hogy ujra emlekezzek...

Írta: TMT

Bizalmasan titkos...

Marcsi és Lujza valamikor kolleganők voltak. Aztán Marcsi kirugatta Lujzát, ugyanis kölcsönösen utálták egymást. Aztán fél év múlva találkoztak és szóba elegyedtek...

Írta: Dittrich Panka

A gulyás

..egy napom a falusi gulyással..ma már lassan nincsenek gulyák és gulyások sem, pedig bölcsességük óriási.."A tanulatlan érez, a tanult meg is tudja magyarázni azt, gyakran nincs is egyéb különbség közöttük.\" Talán ez lehetne a mottó. Mert az érték, ott van az utca emberénél, csak látni kell az

Írta: Gyöngy

EGY MEGRONTOTT ÉLET 4. rész

Antal ahogy megpillantotta a lányt tudta, hogy nincs otthona. Kedvesen rámosolygott, majd jó éjszakát kívánva behúzta maga mögött az ajtót. Rózsika a negyvenes éveit taposó férfi megnyugtató mosolyával álomba szenderült.

Írta: Györgyi

Kalamajka

Mi történik akkor ha valakit május 1-én munka közben ér baleset? S netán egy boszorka ápolónővel lesz dolga? Aki iszákosnak nézi a sérültet? A többit a végére hagytam...

Írta: Dittrich Panka