Legújabb cikkek

Őszbe tévedőn

Emlékszel, mennyi ősz múlt, te hagytad, én sem mondtam semmi fontosat. Neked így jó, s én lapozom a napokat, mintha minden csak álomban történne velem.

Írta: Sonkoly Éva

Egy

Egy élet. Az egyszeri, elsuhanó világban tett tudatlan lépések, botlások, a megszokás langyos vize. Egy lélek, egy váratlanul elkapott pillanat. Egy.

Írta: Mayer Imola

Leèlt èlet.

Számottevès az elmúlt 70 èvről. Gyerekkor, házasság, gyerekek, halál. Egyedülmaradás kèt felnőtt gyerekkel. Házasságok, válás, unoka.....menekülès az èlettől.

Írta: Varga Etelka

Bosch

Te mindenki vagy, én meg én. Te hasonlatos vagy hozzám, mert hasonlatos vagyok hozzád. Te azt mondod mit én mondok. Te azt gondolod, mit én kiálltok. Te vágyakat írsz. Én csak mondatokat. Te mondattal felelsz, és én meg érzelmekkel.

Írta: Bangó János

Szerelem

Kezedet kulcsoltam kezemmel, egy lobbanás szellő hajadba kapta az est illatát, mosolyt csalva mindkettőnk szemébe. Mezítlen testét duruzsolta felénk az esti ég, mondtad, köszönöd, holnapra már vár Budapest zsongó élete. És megvolt az első igazan eperízű csókom.

Írta: Bangó János

Legújabb versek

A múlt tükre

Írta: Polnai Gábor

A jelen kardja

Írta: Polnai Gábor

Életem könyve

Írta: Polnai Gábor

Mitől féljek veled

Írta: Szat

Pandaemia

Írta: Szat

Támogat a félelem

Írta: Szat

Ennyi

Írta: Maat

Nem akarok meghalni

Írta: Bangó János

Üzenet

Írta: Sonkoly Éva


Legolvasottabb cikkek

Edgar Allan Poe The Raven című versének és magyar nyelvű fordításának elemzése kontrasztív nyelvészeti szempontból

„Egyszer egy magányos éjféli órán, miközben gyengén és kimerülten merengtem furcsa, különös hangjaival körbevéve elfelejtett mondáknak, bóbiskoltam, majdnem el is szundítottam, mikor hirtelen jött egy kopogás. A szobaajtón mintha kopogást, kaparászást hallottam volna..."

Írta: skuolfi

Műértelmező dolgozat - Csokonai Vitéz Mihály Az estve című költeménye

Felhasznált irodalom: BÍRÓ Ferenc: A felvilágosodás korának magyar irodalma Balassi kiadó 2003. DEBRECZENI Attila: Csokonai, az újrakezdések költője. Kossuth Egyetemi Kiadó,Csokonai Universitas Könyvtári Sorozat 1996. NEMES NAGY Ágnes: Szőke bikkfák. Verselemzések. Móra Könyvkiadó 1988.

Írta: skuolfi

Akkor és ma… Avagy mi változott az olimpiai játékok történetében az ókoriakhoz képest.

Tegyünk egy képzeletbeli időutazást az ókori Hellaszba,és kérjük meg a thaszoszi Theagenészt,és a spártai Küniszkát,h jöjjenek el velünk Pekingbe,a 29.Olimpiai játékokra,és legyenek annak díszvendégei.Azt hiszem,igencsak meglepődnének,h hová jutott az ő korabeli versenyük mintegy 2500 év elteltével.

Írta: Persepolis

A macska szó eredete, története, jelentése, előfordulása és használata

„A kalandozások, vándorlások után új hazába, ám mégis idegen környezetbe került magyarság elsősorban az ott talált szláv lakossággal, valamint a környező szláv népcsoportokkal került összeköttetésbe..."

Írta: skuolfi

Etruszk temetkezési szokások

Ismét egy rejtélyes eredetű ókori nép, az etruszkok kerülnek górcső alá, akiknek temetkezési kultúrája oly sok mindenben eltér, de több mindenben hasonlít is koruk népeinek temetkezéséhez.

Írta: Persepolis

Legolvasottabb versek

Szerelmes vers

Írta: Veronai

In memoriam...

Írta: Kardos Győző

Apa

Írta: Judy N.G.

Emlékek

Írta: TMT

Láthassam Őket!

Írta: Neubauer József

Emlék

Írta: Neubauer József

Magamra csavarodva

Írta: Kerbi

A szép lélekbe

Írta: Veronai

Félelem

Írta: Művésznő


Egy vers csak úgy

Eljössz

Írta: Zsani

Ősz

Írta: Izisz 40

Tisza parti est.

Írta: Neubauer József

Szenvedés a földön.

Írta: Rézi

Tövis és virág

Írta: Judy N.G.

Csak pár betű (irodalmi táborok emlékére)

Írta: skorpio

Válasz az eperfa lombjának

Írta: Szat

Nem

Írta: Ködmadár

Kérlek vigyázz...

Írta: TMT

Egy cikk csak úgy

Benet Liz lelkének

Soha sem baj, ha a lelkünkre hallgatunk. Így születtünk. Ezzel a képességünkkel, csak kinevelték belőlünk, hogy "racionálisan" manipulálhatóak legyünk. Ha figyelünk gyermekeinkre, akkor megdöbbenünk. Tisztán tudja a lelkük: kit szerethetünk...

Írta: Veronai

Benet Liznek

Megtalálni \"vala(m)(k)it\" akaraterő kérdése. Nem szerencse, kitartás kérdése. Hinni abban, hogy létezik \"Ő\", tiszteletre méltó, mert igen is van \"lélektársunk\". Létezik ki testvér,barát és szerető egyben és önzetlenül szeret. Ott van a közeledben. Megleled. Hidd el, hogy létezik \"Ő\". Keresd!

Írta: Veronai

Alkonyfény

A fiatal szerelmesek gyakran hiszik, hogy erős érzelmeik mindent legyőznek, minden bajtól megvédik őket. Aztán kénytelenek saját bőrükön megtapasztalni, hogy egy apró hiba is elég, és máris olyan helyre kerültek, ahonnan nincs visszaút.

Írta: Nelah Mored

Melyik az igazi?

Melyik az igazi? Nehéz dolog eldönteni. Pedig néha rövid idő alatt kell dönteni! A döntésünk azonban egész életünkre kihatással lehet! Melyik az igazi?

Írta: epipapi

Föld, 2322

Az űrhajós a helyi TESCO-ban 70 euróért vásárolt a feleségének Karácsonyra egy Philippe Starck márkájú citromfacsarót. Előre ivott azonban az asszony bőrére..., egy felest. A szeretet ünnepe náluk azévben citrom nélkül is savanyúra sikeredett...

Írta: Pinokkió