Legújabb cikkek

Őszbe tévedőn

Emlékszel, mennyi ősz múlt, te hagytad, én sem mondtam semmi fontosat. Neked így jó, s én lapozom a napokat, mintha minden csak álomban történne velem.

Írta: Sonkoly Éva

Egy

Egy élet. Az egyszeri, elsuhanó világban tett tudatlan lépések, botlások, a megszokás langyos vize. Egy lélek, egy váratlanul elkapott pillanat. Egy.

Írta: Mayer Imola

Leèlt èlet.

Számottevès az elmúlt 70 èvről. Gyerekkor, házasság, gyerekek, halál. Egyedülmaradás kèt felnőtt gyerekkel. Házasságok, válás, unoka.....menekülès az èlettől.

Írta: Varga Etelka

Bosch

Te mindenki vagy, én meg én. Te hasonlatos vagy hozzám, mert hasonlatos vagyok hozzád. Te azt mondod mit én mondok. Te azt gondolod, mit én kiálltok. Te vágyakat írsz. Én csak mondatokat. Te mondattal felelsz, és én meg érzelmekkel.

Írta: Bangó János

Szerelem

Kezedet kulcsoltam kezemmel, egy lobbanás szellő hajadba kapta az est illatát, mosolyt csalva mindkettőnk szemébe. Mezítlen testét duruzsolta felénk az esti ég, mondtad, köszönöd, holnapra már vár Budapest zsongó élete. És megvolt az első igazan eperízű csókom.

Írta: Bangó János

Legújabb versek

A múlt tükre

Írta: Polnai Gábor

A jelen kardja

Írta: Polnai Gábor

Életem könyve

Írta: Polnai Gábor

Mitől féljek veled

Írta: Szat

Pandaemia

Írta: Szat

Támogat a félelem

Írta: Szat

Ennyi

Írta: Maat

Nem akarok meghalni

Írta: Bangó János

Üzenet

Írta: Sonkoly Éva


Legolvasottabb cikkek

A macska szó eredete, története, jelentése, előfordulása és használata

„A kalandozások, vándorlások után új hazába, ám mégis idegen környezetbe került magyarság elsősorban az ott talált szláv lakossággal, valamint a környező szláv népcsoportokkal került összeköttetésbe..."

Írta: skuolfi

Szitakötő

Szitakötő Tudja-e valaki, hogy miért köt szitát a szitakötő? Mert én nem, és a gugli sem elég okos. Angliában a sárkány legye, Franciaországban az ördög lovasa, másutt a Sátán stoppolótűje, amivel bevarrja a rossz gyerekek száját. Most komolyan, van olyan gyerek, aki ezt elhiszi?

Írta: Szilagyi Marta

Akkor és ma… Avagy mi változott az olimpiai játékok történetében az ókoriakhoz képest.

Tegyünk egy képzeletbeli időutazást az ókori Hellaszba,és kérjük meg a thaszoszi Theagenészt,és a spártai Küniszkát,h jöjjenek el velünk Pekingbe,a 29.Olimpiai játékokra,és legyenek annak díszvendégei.Azt hiszem,igencsak meglepődnének,h hová jutott az ő korabeli versenyük mintegy 2500 év elteltével.

Írta: Persepolis

Etruszk temetkezési szokások

Ismét egy rejtélyes eredetű ókori nép, az etruszkok kerülnek górcső alá, akiknek temetkezési kultúrája oly sok mindenben eltér, de több mindenben hasonlít is koruk népeinek temetkezéséhez.

Írta: Persepolis

Mese a Maciról

Kisfiam mindíg szétszórta a játékait...egyik nap,mikor leültem az ágyához hogy a szokásos esti mesét felolvassam neki,furcsa ötletem támadt...rögtönöztem neki a saját mesémet...

Írta: TMT

Legolvasottabb versek

Ahová!

Írta: Bangó János

egyedül az isten

Írta: bobita

Csókot küldtem

Írta: Ködmadár

Láthassam Őket!

Írta: Neubauer József

Szeretet.

Írta: Neubauer József

Élet

Írta: Veronai

öltögető

Írta: kisjankó

Vallomás

Írta: Ködmadár

Rejtelmes örvénybe zárt Zafír

Írta: Gerikkkee


Egy vers csak úgy

Kopog már ajtód előtt.

Írta: Marie Cruz

Az a hely

Írta: Sonkoly Éva

Szeretek írni

Írta: Veronai

Jöjj jövő!

Írta: Neubauer József

Black Ice:Csodás karácsony

Írta: Black Ice

Szombat

Írta: Szat

Vége...

Írta: Sonkoly Éva

Merengő

Írta: Ködmadár

A bennünk rejlő logosz

Írta: Varga Gergő

Egy cikk csak úgy

A hétköznapok szürkesége.

A monotonizmus kiégett robottá változtatja az embert.Szürke nyirkos hideg reggeleken amikor az ember munkába indul,csak szomorú arcokat pillant meg.Vajon miért?

Írta: Jeremiás Adrienn

Bon voyage

Egy öngyilkosság leírása, talán van, akinek megrázó, nincs happy end a végén. Az élet ilyen kártyát is kijátszik néha, van, aki a pakliból a halált húzza.

Írta: Catty21

A hit

Pár hónappal ezelőtt megismertem egy reményekkel teli fiatalembert. Óriási változásoknak nézett elébe, a számára igen nagy lehetőség pottyant az ölébe. Segítséget kapott több ember összefogásával, kitaposták neki az utat, amelyen végighaladhatott volna.

Írta: Szabó Fruzsina

Egyszer még visszatérünk...!

... akik közül sokan maradtak ott a hóborította, véráztatta Don-partján. És akiknek mégis sikerült visszatérni...örök, visszatérő rémálom volt az éjszakai "társuk". Egy verses-eposz...5 részben, a kivonulástól, a kevesek által megért...vagy soha meg nem ért...!

Írta: Herbák István András

Lélek-tükör

"...a mai világban mindenki hordoz magában lelki sérüléseket, a jelen, vagy épp a múlt fájdalmait, de hogy mindezeket mennyire vetíti ki a környezetére, mennyire hibáztat másokat saját megoldatlan problémáiért, az már intelligencia kérdése."

Írta: Ködmadár