Legújabb cikkek

Leèlt èlet.

Számottevès az elmúlt 70 èvről. Gyerekkor, házasság, gyerekek, halál. Egyedülmaradás kèt felnőtt gyerekkel. Házasságok, válás, unoka.....menekülès az èlettől.

Írta: Varga Etelka

Bosch

Te mindenki vagy, én meg én. Te hasonlatos vagy hozzám, mert hasonlatos vagyok hozzád. Te azt mondod mit én mondok. Te azt gondolod, mit én kiálltok. Te vágyakat írsz. Én csak mondatokat. Te mondattal felelsz, és én meg érzelmekkel.

Írta: Bangó János

Szerelem

Kezedet kulcsoltam kezemmel, egy lobbanás szellő hajadba kapta az est illatát, mosolyt csalva mindkettőnk szemébe. Mezítlen testét duruzsolta felénk az esti ég, mondtad, köszönöd, holnapra már vár Budapest zsongó élete. És megvolt az első igazan eperízű csókom.

Írta: Bangó János

Vegánok és tévhitek.

Vegánok és húsevők. Állandó ellentétek. A vegán állatvédelem állandó ellentéte a gazdasági érdekből álló húsevésnek. A húsevők értelmetlen és gyakran nevetséges érvei a vegán állatvédelem ellen. Vizsgáljuk meg logikával és ész érvekkel az ellentétek állításait. Valyon kinek lehet igaza?

Írta: Gothic

Kínzó Játék

Lélekbúvárosdi önmagammal, egyfajta olyan tépelődés amit nyilván mások is átélnek kis régi írás olvassátok nagyon sok szeretettel. Remélem tetszeni fog

Írta: dr. Kis Dániel

Legújabb versek

A szív,vissza-visszajár

Írta: Neubauer József

Anya ki Föléd hajol

Írta: Szat

Koldus?

Írta: Neubauer József

Olíviám

Írta: Szat

Anya

Írta: Bangó János

Jutkának...

Írta: Bangó János

Apátok üzenete

Írta: Neubauer József

Ha a szívem szerelmes

Írta: Neubauer József

Várva reá

Írta: Szat


Legolvasottabb cikkek

Műértelmező dolgozat - Csokonai Vitéz Mihály Az estve című költeménye

Felhasznált irodalom: BÍRÓ Ferenc: A felvilágosodás korának magyar irodalma Balassi kiadó 2003. DEBRECZENI Attila: Csokonai, az újrakezdések költője. Kossuth Egyetemi Kiadó,Csokonai Universitas Könyvtári Sorozat 1996. NEMES NAGY Ágnes: Szőke bikkfák. Verselemzések. Móra Könyvkiadó 1988.

Írta: skuolfi

A macska szó eredete, története, jelentése, előfordulása és használata

„A kalandozások, vándorlások után új hazába, ám mégis idegen környezetbe került magyarság elsősorban az ott talált szláv lakossággal, valamint a környező szláv népcsoportokkal került összeköttetésbe..."

Írta: skuolfi

Bűn és bűnhődés

Újabb beadandó, Felhasznált irodalom: Mihail BAHTYIN, Dosztojevszkij poétikájának problémái, Bp, Osiris, 2001. TÖRÖK Endre, Az orosz irodalom a XIX. században, Bp, Gondolat, 1970. FEJÉR Ádám, Raszkolnyikov, a humanista eszme áldozata, Bp, TKK, 1989. Nyikolaj BERGYAJEV,Dosztojevszkij világszemlélete

Írta: skuolfi

Edgar Allan Poe The Raven című versének és magyar nyelvű fordításának elemzése kontrasztív nyelvészeti szempontból

„Egyszer egy magányos éjféli órán, miközben gyengén és kimerülten merengtem furcsa, különös hangjaival körbevéve elfelejtett mondáknak, bóbiskoltam, majdnem el is szundítottam, mikor hirtelen jött egy kopogás. A szobaajtón mintha kopogást, kaparászást hallottam volna..."

Írta: skuolfi

A börtönszleng

Témaválasztásom talán szokatlan. Azért találtam ezt a kérdést érdekesnek, mert a szleng első megjelenése, tényleges kialakulása - mely igen messzi korokra nyúlik vissza - szintén a bűnözésnek köszönhető. A szleng eredetileg tolvajnyelv volt, a törvényen kívüliek (gyakran kisebbségek) nyelve..

Írta: skuolfi

Legolvasottabb versek

Láthassam Őket!

Írta: Neubauer József

hukk

Írta: kisjankó

Éj

Írta: Magdileona

Keserűség

Írta: zsazsa

Suttog a fenyves.

Írta: Marie Cruz

Talán örökké.

Írta: Neubauer József

Feledés

Írta: Ködmadár

Keresek

Írta: Sonkoly Éva

Csak jöttem...(kötöttebben)

Írta: Herbák István András


Egy vers csak úgy

Kell

Írta: László Attila

Rezignáció

Írta: Marján Csaba

Avar alatt

Írta: Sonkoly Éva

Szeretve szeretni!

Írta: Neubauer József

otthon..

Írta: Jocc36

UFOnauta

Írta: ultraviolet

Társadalom, szex és én, a kisfiú

Írta: Artsard

Gyertyagyújtás

Írta: Sonkoly Éva

Tigris.

Írta: Rézi

Egy cikk csak úgy

A ló, a nyuszi és a többiek

Az egyik tanítványom által kért és írt mesém, mely nemcsak azért érdekes, mert többször is visszatérnek ezek a szereplők, hanem azért, mert nem akartam sablonos történetet írni.

Írta: Kiki

EGY MEGRONTOTT ÉLET 1.rész

A nevelőintézetből kikerülve, a nagybetűs életben számos megpróbáltatással kell szembenéznie Rózsikának. Néha mellé szegődik a szerencse, de a gonosz emberek is útjába kerülnek.

Írta: Györgyi

Keringő

Fehér lépcsősoron lépkedek kecsesen fölfelé. Két kézzel csippentem a selymet magam előtt, és megvillan vékony bokám a teraszon várakozó úr legnagyobb csodálatára.

Írta: Ködmadár

Szajha , vagy , Primadonna

Az ős régi foglalkozás diszkrét elnevezése a szajha szó. Vannak, akik ezt a foglalkozást tényleges pénzkeresés miatt választják és vannak akik szórakozásból. Szórakozzanak másokkal. A szajha legalább az értékének megfelelően ad valamit. Aki szórakozik, az csak magára gondol és a kuncsaftra nem.

Írta: Veronai

Modern ólomkatona

A minap egy régi kedvenc Andersen mese elevenedett meg előttem. Kis feleségem még 8. vagy 9. születésnapjára kapott egy akkor még újdonságnak számító és "divatot" teremtő zenélő képeslapot. Kislányként nagyon örült neki. Sokszor mikor eljött az alvásidő...

Írta: Mészáros Zsolt