Legújabb cikkek

Hogyan lesz valaki „anyuci pici fia”?

Képzeld el azt, hogy a szüleid mindent megadnak Neked két feltétellel: nem lehet szabad akaratod és teljesen behódolsz feláldozva ezzel Önmagad. Milyen életed lenne?

Írta: lovebuzzler

A férfiak nem beszélnek az érzelmeikről

A férfiak nem tudnak/akarnak az érzéseikről beszélgetni, a nők meg nagyon is beszélnek róla és elvárják. A nők imádnak csacsogni, de mindenről. Érzelmek széles skáláját élik meg nap mint nap. Átérzik a világ fájdalmát és meg is beszélik.

Írta: lovebuzzler

Mit adott nekünk a tolerancia kampány?

A tolerancia elsősorban tömören és velősen arról szólna, hogy mielőtt valakit megvernél, gondolkozz, értsd meg, aztán lehetőleg ne csinálj semmit, maximum majd az ügyvéded, ha olyan a helyzet.

Írta: lovebuzzler

Folyton agyalok valamin, mit csináljak?

Egyszer olvastam egy témánkba vágó kis szösszenetet, amin nagyon elgondolkoztam. Röviden arról szólt a történet, hogy minden jelenlévő ember bedobta a problémáit összeszedve egy papíron a középre helyezett kalapba. Miután mindenki végzett, húzniuk kellett egyet...

Írta: lovebuzzler

A drazsé

Gyilkolni akartam, pirosra festett gyertya lobbanó lángjával olvasztottam és halált osztottam a hangya hadsereg küldötteiben, olvadó, csöppenő viasz felsőbbrendűséggel.

Írta: Bangó János

Legújabb versek

Gyerünk, álmodj valamit

Írta: Szat

B.Ú.É.K.árva népem!

Írta: Neubauer József

Csipkebokorból a füst

Írta: Bangó János

Nem hallod Anya?

Írta: Bangó János

Árnyak

Írta: Bangó János

Buborék fesztivál

Írta: Szat

Szívem Hölgye

Írta: Neubauer József

Interlabiamento si conentertianmento

Írta: Szat

Miért?

Írta: Hexa a Farkas


Legolvasottabb cikkek

Műértelmező dolgozat - Csokonai Vitéz Mihály Az estve című költeménye

Felhasznált irodalom: BÍRÓ Ferenc: A felvilágosodás korának magyar irodalma Balassi kiadó 2003. DEBRECZENI Attila: Csokonai, az újrakezdések költője. Kossuth Egyetemi Kiadó,Csokonai Universitas Könyvtári Sorozat 1996. NEMES NAGY Ágnes: Szőke bikkfák. Verselemzések. Móra Könyvkiadó 1988.

Írta: skuolfi

A nabateusok függetlenségének titka a világpolitika tükrében

Aki járt már Jordániában, a csodálatos, rózsaszín kőbevájt városban, Petrában, az átérezhette már ennek a titokzatos népnek a szellemiségét, gondolkodásmódját és kultúráját. Aki még nem járt ott, annak csak ajánlani tudom, hogy keresse fel a Kősziklát.

Írta: Persepolis

Bűn és bűnhődés

Újabb beadandó, Felhasznált irodalom: Mihail BAHTYIN, Dosztojevszkij poétikájának problémái, Bp, Osiris, 2001. TÖRÖK Endre, Az orosz irodalom a XIX. században, Bp, Gondolat, 1970. FEJÉR Ádám, Raszkolnyikov, a humanista eszme áldozata, Bp, TKK, 1989. Nyikolaj BERGYAJEV,Dosztojevszkij világszemlélete

Írta: skuolfi

Akkor és ma… Avagy mi változott az olimpiai játékok történetében az ókoriakhoz képest.

Tegyünk egy képzeletbeli időutazást az ókori Hellaszba,és kérjük meg a thaszoszi Theagenészt,és a spártai Küniszkát,h jöjjenek el velünk Pekingbe,a 29.Olimpiai játékokra,és legyenek annak díszvendégei.Azt hiszem,igencsak meglepődnének,h hová jutott az ő korabeli versenyük mintegy 2500 év elteltével.

Írta: Persepolis

Barsine története - Thrákián keresztül (5. fejezet)

Egy perzsa asszony élettörténete, aki három férfi szerelmén keresztül volt tanúja a perzsa birodalom lehanyatlásának, és a hellénizmus térhódításának. Története szorosan, de változatosan fonódik össze a kor legkimagaslóbb személyiségeinek életével és korával.

Írta: Persepolis

Legolvasottabb versek

bitang ősz

Írta: bobita

Ne bánts

Írta: Veronai

Egy pohár víz

Írta: Artsard

Írta: Artsard

Mennyire unom...

Írta: Artsard

eltékozoltam magam

Írta: bobita

B.Ú.É.K.árva népem!

Írta: Neubauer József

Válaszlevél Apámnak2

Írta: ultraviolet

Interlabiamento si conentertianmento

Írta: Szat


Egy vers csak úgy

Párbaj

Írta: Daisy

Betty - Blues

Írta: Molnár Zsolt

Üstökös

Írta: lengyelsas

Préselt virág

Írta: TMT

Titokban imádlak

Írta: Gadó Anita

Utolsó gondolat.

Írta: Neubauer József

Láttam a hajnalt

Írta: Magdileona

Képzeld, hogy van remény

Írta: Szat

Megmondani az igazat

Írta: Veronai

Egy cikk csak úgy

Hogy magyarázzam el, amit nem lehet

Sokan megkérdőjelezték, hogy én miért vagyok ilyen. Íme. Ilyen vagyok. És? Ez nem jelenti azt, hogy amit szeretnék mondani, az butaság. Nem. Itt arról szólok, hogy egy élet van. Tedd boldoggá!

Írta: Veronai

Telefon szex?

Ha a segélyvonalak összekapcsolódnak Halló! Lelki segély szolgálat? Iiiigen szépségem, de még így senki sem kérte a segítségemet! Egyedül vagyunk? Már csak mi ketten! Mond, mit szeretnél? Meghalni!

Írta: Bányai János

Ne bízz senkiben!... (1)

Egyszer valahol hallottam, vagy talán egy filmben hangzott el, nem emlékszem. Ma már tudom mit jelent ez a kijelentés. Bármennyire is szeretném hinni, hogy tévedés, sajnos igaz. Így hangzott: - Ne bízz senkiben!...

Írta: Zseva

A vég kezdete (12.)

"Most vettem csak észre, mit művelek. Én udvarolok egy pasinak! (Na de milyen pasinak...!) Szóval ezért bosszantanak a saját leveleim! Nem is sült bolond vagyok: Sült liba – és tálcán kínálgatom magam... Mentés előtt legalább lektoráld ezeket a rémségeket..."

Írta: Ködmadár

Az Élet nagy tanítómester!

- Képzeld el! Amikor az én albérlőim a szemem láttára püfölték egymást.... dobta a csaj a cipőjét..., mármint az éppen férje felé. Behorpasztották a bejárati ajtómat, persze a régit. Azóta már új van. Masszív... :)

Írta: Zseva