Legújabb cikkek

Leèlt èlet.

Számottevès az elmúlt 70 èvről. Gyerekkor, házasság, gyerekek, halál. Egyedülmaradás kèt felnőtt gyerekkel. Házasságok, válás, unoka.....menekülès az èlettől.

Írta: Varga Etelka

Bosch

Te mindenki vagy, én meg én. Te hasonlatos vagy hozzám, mert hasonlatos vagyok hozzád. Te azt mondod mit én mondok. Te azt gondolod, mit én kiálltok. Te vágyakat írsz. Én csak mondatokat. Te mondattal felelsz, és én meg érzelmekkel.

Írta: Bangó János

Szerelem

Kezedet kulcsoltam kezemmel, egy lobbanás szellő hajadba kapta az est illatát, mosolyt csalva mindkettőnk szemébe. Mezítlen testét duruzsolta felénk az esti ég, mondtad, köszönöd, holnapra már vár Budapest zsongó élete. És megvolt az első igazan eperízű csókom.

Írta: Bangó János

Vegánok és tévhitek.

Vegánok és húsevők. Állandó ellentétek. A vegán állatvédelem állandó ellentéte a gazdasági érdekből álló húsevésnek. A húsevők értelmetlen és gyakran nevetséges érvei a vegán állatvédelem ellen. Vizsgáljuk meg logikával és ész érvekkel az ellentétek állításait. Valyon kinek lehet igaza?

Írta: Gothic

Kínzó Játék

Lélekbúvárosdi önmagammal, egyfajta olyan tépelődés amit nyilván mások is átélnek kis régi írás olvassátok nagyon sok szeretettel. Remélem tetszeni fog

Írta: dr. Kis Dániel

Legújabb versek

Mert írni jó

Írta: Szat

Forrj eggyé Nemzetem!

Írta: Neubauer József

Kikelet

Írta: Neubauer József

Tavasz,...szerelem

Írta: Neubauer József

Utolsó sugarát

Írta: Bangó János

Nélküled

Írta: Marie Cruz

Bár őrült vagyok

Írta: dr. Kis Dániel

A tengerben

Írta: dr. Kis Dániel

Benned

Írta: dr. Kis Dániel


Legolvasottabb cikkek

Edgar Allan Poe The Raven című versének és magyar nyelvű fordításának elemzése kontrasztív nyelvészeti szempontból

„Egyszer egy magányos éjféli órán, miközben gyengén és kimerülten merengtem furcsa, különös hangjaival körbevéve elfelejtett mondáknak, bóbiskoltam, majdnem el is szundítottam, mikor hirtelen jött egy kopogás. A szobaajtón mintha kopogást, kaparászást hallottam volna..."

Írta: skuolfi

Műértelmező dolgozat - Csokonai Vitéz Mihály Az estve című költeménye

Felhasznált irodalom: BÍRÓ Ferenc: A felvilágosodás korának magyar irodalma Balassi kiadó 2003. DEBRECZENI Attila: Csokonai, az újrakezdések költője. Kossuth Egyetemi Kiadó,Csokonai Universitas Könyvtári Sorozat 1996. NEMES NAGY Ágnes: Szőke bikkfák. Verselemzések. Móra Könyvkiadó 1988.

Írta: skuolfi

A macska szó eredete, története, jelentése, előfordulása és használata

„A kalandozások, vándorlások után új hazába, ám mégis idegen környezetbe került magyarság elsősorban az ott talált szláv lakossággal, valamint a környező szláv népcsoportokkal került összeköttetésbe..."

Írta: skuolfi

Bánatkő, avagy sérült gyermek a családban

dr Kálmán Zsófia Bánatkő című könyve alapján készült tanulmány a fogyatékkal élő gyermekekről a családban. Rövid esetleírásokkal szemléltetve azok mindennnapi problémáit, jelentőségét a szociális ügyesség megszerzésének.

Írta: Molnár Zsolt

Borderline

A személyiség zavarok tudományos tipizálása és rendszerbeszervezésének során Adolf Stern pszichoanalitikus (1938) használja először a terminust: Borderline personality disorder- röviden BPD. A mentális rendellenességek kórmeghatározó kézikönyvébe (DSM III) az Amerikai Pszichiátriai Társaság 1980 ba

Írta: Molnár Zsolt

Legolvasottabb versek

Svéd gyerekversek

Írta: Tóth László

Forrj eggyé Nemzetem!

Írta: Neubauer József

MEGSZERETTELEK

Írta: feketetulipan

lennék szajha

Írta: bobita

Egy pohár víz

Írta: Artsard

Szagapo agapi mu!

Írta: Neubauer József

Talán örökké.

Írta: Neubauer József

TAVIRÓZSA

Írta: Mészáros Ildikó

LILA LIBA

Írta: Maja


Egy vers csak úgy

Black Ice:Mi?! Q?? Láss!!!

Írta: Black Ice

Útközben (mielőtt megpihentem)

Írta: ipszilon

Társas magány

Írta: Sonkoly Éva

Elfújta az őszi szél

Írta: denket

Soha

Írta: Loorena

ó-don-sorok

Írta: kisjankó

Nyár...

Írta: Dezső Anna (Zanami)

Betegen

Írta: Ködmadár

Ez soha sem múlik el

Írta: Szat

Egy cikk csak úgy

Letenni a könyvet

Talán nemcsak a könyvet tehetjük le, hanem a múltunkat. Az életünket meg kell változatni néha gyökeresen. Ha van elég bátorságunk, akkor képesek leszünk az első lépés megtételéhez. A következő kis történet csak egy példa, de megfontolandó néha a változtatás kérdése.

Írta: michelle

Egy ember a sok közül

Általános emberek vagyunk, kik hajtják a fogaskereket, de van értelme? Széthajszoljuk magunkat a pénzért és utána emlékezni fog ránk az emberiség? Nem, és a legjobb dolgokból is kimaradunk… A család, a gyerekeink, a nagy Ő, szerelem és a szeretkezés és nem a SZEX, a SZERETKEZÉS.

Írta: Gerikkkee

Ameló az meló!

Oda siklott mellém a villamos végtelenbe szánt párhuzamasain, ködösen furcsa szilveszteri estén ott volt, és hűvös csillogó hópihék helyett csak szitáló eső szemetelte tele a várost. Az autók mocsokká változtatták útmellé permetezett sarukkal a csontvázzá csupaszult díszbokrokat, a virágágyás most é

Írta: Bangó János

Ha hó, legyen hát fagy is!

Fájó vasat kényszerítek hűvös járdához, magamnak is igazságot. Fülemben Pink Floyd szól: The Wall. Lapát nyele töri kezem, életem. Küzdeni kell! Iskolába már soha nem megyek!

Írta: Bangó János

Az élet maga

Olyan jó lehet a tájképfestőknek! Kisétálnak a természetbe, gyönyörködnek a látványban, kényelmesen letelepednek egy idilli helyen, majd órákra belefeledkeznek a szépségbe. Bezzeg az én múzsáim! Csak a baj van velük…

Írta: Macska