Az érzelmi tökély

Vajon hányan gondolunk bele abba, mit is jelent a tiszta szívű énekes, ember élete, aki olyan, mint a törvény, nem ismeri a rosszat, a bűnt. Mennyire vigyázunk rá, segítünk-e mindennapjaiban?

Írta: H.Kohut Katalin

Gyermek szemmel

Gyermekkorom apró szép emékei, melyre könnyes szemmel gondolok vissza. A lelék talán néha nem bírja el azokat a nehézségeket, amiket az élet az utunkba gördít, de fel kell nőni, és haladni tovább, akkor is, ha a fejünkből nem tudjuk kitörölni a rossz élményeket.

Írta: láthatatlan valóság

Ma értette meg igazán…

Még mindig a kutyaharapást nézegette. A szomszéd többször mondta Lajoskának, hogy ne incselkedjen Harival, mert megjárja. De Ő ügyet sem vetett rá, iskolából hazafelé folyton piszkálta a kerítést. A mai napon kibújt a dróton Hari és......

Írta: Benkó Attila

A Kapu

Tibike kezében soha nem állt jól a kalapács. Nem is szeretett kalapálni. Apja mindenáron szerette volna, ha ez másképp lenne, de kisfia képtelen volt megfelelni igényeinek, és e miatt sokszor kapott verést, szidalmazást. Apja egy alkalommal nyilvánosan kijelentette, hogy ....

Írta: Benkó Attila

Szeretlek, hiányzol...

Karesz és Ibolya élete monoton egyhangúságban telt. Nem bántották egymást, de túl sok jó sem történt közöttük. Amikor Karesz hazaért, szinte mindig focimeccseket nézett. Ilyenkor lecsúszott néhány üveg sör is, ezért már korán elálmosodott és lefeküdt. Ibolya még akkor sem tudott vele komolyabban....

Írta: Benkó Attila

"Blookment" - avagy gondolattöredékek a digitális lét viszontagságairól

Gyors, követhetetlen, összefüggéstelen képel zúdulnak ránk, értelmezésükben magunkra hagynak. Mivé válhatunk az őrület helyett? Megérted, amit alább írok?

Írta: Szűcs István

Biztosra megyünk?

Életünk számos kudarcán okulva adódnak olyan helyzetek, amikor mindent elkövetünk az abszolút biztonság érdekében. István esete példaértékűnek tekinthető, e témakörben.

Írta: Bányai János

Az ébredés útja

Ezt nem lehet bevezetni. Lassan odasétálni. Nem, azt nem lehet! Egy hirtelen szökkenéssel ott teremni,az az igazi virtus. Azt már igen! Azt lehet. Tétovázni? Kérlek ne!

Írta: Pyrrhusz

Időzített döntés

Döntés, mi meg határozza életünk kilétét, hisz minden döntésünkkel teremtünk valamit. Jót és rosszat, magányt és barátokat, sikert és kudarcot, hatalmas leckéket, tanítva minket.

Írta: Gerikkkee

Mindenki mást csinál

Sajnos egyre távolodik életünkkel összefüggő problémáink megnyugtató orvoslásának esélye. Összegyűjtöttem az egyes szakágak körében előforduló furcsaságokat.

Írta: Bányai János


Fantom végtag

Szerelem, viszonzatlan szerelem, elvesztett szerelem - nem egy dal vagy regény ihletői ezek, de mi van a nem tapasztalt szerelemmel? Hiszen sokaknak nem adatik meg ez a keserű csoda, sokaknak más féle szerelem adatik meg.

Írta: Puskás Bettina

Miért csodálkozol?

Amióta léteznek művészeti alkotások, azóta létezik, egy az-az iránt érdeklődő, és az alkotókat honoráló embercsoport is. Szerintem, már a barlangrajzokat készítő ősembert is szponzorálták a többiek...

Írta: Bányai János

Vidám receptek

Bosszantó, amikor egy hír, elbeszélés, ételrecept olvasását befejezve hiányérzetem van, nem jutottam a teljes információ birtokába. Álljon itt példaként - egy majdnem minden részletre kiterjedő ismerettel kiegészített - ételrecept leírás.

Írta: Bányai János

Pap vagy te mindörökké!

Ez a cikk, egy őszinte vallomás a hivatásomról. Arról hogy én hogy látom és hogy gondolom. Nekem az Isten két hivatást adott, illetve bocsánat.. csak egyet. Mert az hogy írónak érzem magam nem tagadja meg azt hogy pap vagyok. Illetve szerettem volna lenni, de hát... ezért írtam meg amit megírtam.

Írta: Pósán Ferenc

Felelősök kerestetnek

Az utóbbi néhány száz évben, valahogy elsikkadni látszik a felelősség kérdése a világunkban. Számtalan bűnbakot (bűnnőstényt) neveztünk meg balsikereink okozójaként, de felelőst azt nem találtunk.

Írta: Bányai János

Cui prodest?

Az okokat kereső, mindig felteszi a fenti kérdést, kinek áll(t) érdekében. Kudarcként élem meg, amikor képtelen vagyok megérteni egy folyamat, egy esemény mozgatórugóit.

Írta: Bányai János

Fonák

Ide írd a cikk bevezetőjét.Olvastam egy cikket. Az írót nagyon jól ismerem. Hajléktalan. A mű kiváló, és szívbe markoló. Istennel vitázik a sorsa miatt.

Írta: Ködmadár

A kis triangulum

Mese egy kislányról, aki nagy szegénységben él egyedül. Minden apró kis dolognak örül, a hóesésnek, a melegnek... Ám egy nap talál valamit, amivel ő ajándékozza meg az embereket. De mi ez a valami, ami boldogságot hoz karácsonykor? ... a gyerekek ártatlan szeretete és törődése.

Írta: Üsth Jutta

Történeteim. Zilahy Péter

Tegye fel a kezét, aki hallott már Zilahy Péterről! Senki többet, először, senki többet, másodszor… Na, talán most.

Írta: Nem Tom

Vespasianus projekt

Lobbizás magyar módra

Írta: Nem Tom