Vegánok és tévhitek.

Vegánok és húsevők. Állandó ellentétek. A vegán állatvédelem állandó ellentéte a gazdasági érdekből álló húsevésnek. A húsevők értelmetlen és gyakran nevetséges érvei a vegán állatvédelem ellen. Vizsgáljuk meg logikával és ész érvekkel az ellentétek állításait. Valyon kinek lehet igaza?

Írta: Gothic

Kínzó Játék

Lélekbúvárosdi önmagammal, egyfajta olyan tépelődés amit nyilván mások is átélnek kis régi írás olvassátok nagyon sok szeretettel. Remélem tetszeni fog

Írta: dr. Kis Dániel

Önző vagyok, ha nemet mondok?

Vannak céljaid? Van kedvenc időtöltésed? Vannak programjaid a barátaiddal? Sportolsz? Igen, és hányszor áldoztad be az előbb felsoroltakat úgy együtt vagy csak egyet-egyet azért, hogy valaki másnak jó legyen?

Írta: lovebuzzler

Hogyan lesz valaki „anyuci pici fia”?

Képzeld el azt, hogy a szüleid mindent megadnak Neked két feltétellel: nem lehet szabad akaratod és teljesen behódolsz feláldozva ezzel Önmagad. Milyen életed lenne?

Írta: lovebuzzler

A férfiak nem beszélnek az érzelmeikről

A férfiak nem tudnak/akarnak az érzéseikről beszélgetni, a nők meg nagyon is beszélnek róla és elvárják. A nők imádnak csacsogni, de mindenről. Érzelmek széles skáláját élik meg nap mint nap. Átérzik a világ fájdalmát és meg is beszélik.

Írta: lovebuzzler

Mit adott nekünk a tolerancia kampány?

A tolerancia elsősorban tömören és velősen arról szólna, hogy mielőtt valakit megvernél, gondolkozz, értsd meg, aztán lehetőleg ne csinálj semmit, maximum majd az ügyvéded, ha olyan a helyzet.

Írta: lovebuzzler

Folyton agyalok valamin, mit csináljak?

Egyszer olvastam egy témánkba vágó kis szösszenetet, amin nagyon elgondolkoztam. Röviden arról szólt a történet, hogy minden jelenlévő ember bedobta a problémáit összeszedve egy papíron a középre helyezett kalapba. Miután mindenki végzett, húzniuk kellett egyet...

Írta: lovebuzzler

Háton feküdt, zihálva.

Valaki tud mondani olyan irodalmi műfajt, amibe ez az írás belefér. Vagy csak egy félkegyelmű bolond firkálgat ingyen itt, mert megteheti? Lehet, hogy semmi értelme? Az életnek sincs semmi értelme!

Írta: laca6909

A pesti közlekedés nehézségei

Úton-útfélen érik az embert bosszúságok,és különösen az idegesítő,ha ezekért még pénzt is kérnek.Mint dolgozó ember,akár munkába,akár haza sietve eléggé átverve érzem magam néha.És lehet hogy ne csak én.

Írta: norton1900

Segítség! Most bestseller szerző legyek, vagy szépíró?

Ne ess pánikba. Írástechnikailag nincs különbség a piaci-, illetve a mecenatúrából fenntartott szövegek között. Persze más a célközönség, ezért a két műfaj másfajta nyelvi és dramaturgiai paneleket használ.

Írta: szerzosimogato


"Tiszta beteg egy elmevilág!"

Nem kenyerem a zsémbelés,de már tényleg nem tudok mást kipréselni magamból.Szerintem aki itt még normális,az nem normális!Hiába nem veszek már évek óta semmilyen újságot,hiába dobtam ki a szokol rádiómat az ablakon,az internetet nem tudom elkerülni - és a híreket,megosztásokat.És kezd már sok lenni.

Írta: norton1900

Peckhami kísértet

A mai Peckham London Southwark kerületének egyik, nem kimondottan elegáns része. Peckhami címet hallva, a sznobok azonnal felhúzzák az orrukat. Egy Peck nevű patak volt itt valaha, illetve megvan most is, csak beszorítva az útburkolat alá, mert a modern városok szégyellnek mindent, ami természetes.

Írta: Szilagyi Marta

Zenés csend

Szabadversszerű versecske a versolvasásról. Mert én igazán, de igazán... "szeretem mikor verset olvasok csendben és mégis hallom a zenét". Olvassátok szeretettel!

Írta: Katonalány

Szakíts, ha bírsz!

Legyünk őszinték!? Átvágtál. Ha mindezt előbb tudom, ma nem kellene számon kérnem sem az időt, sem az érzelmeket…. Az időt, az érzelmet már nem, de add vissza, ami nem a tiéd! Ha számodra ez semmit nem jelentett, akkor ne késlekedj tovább!

Írta: Zseva

A hang

Nehezen jönnek a szavak... A feszültség, szinte „füllel” fogható… Érezni lehet a levegőben a vibrálást. Most mindketten hallgatnak… Hirtelen, szinte a semmiből feltör egy hang...

Írta: Zseva

Szex vagy valami más...

Egy nem kezdő, korban hozzám illő férfi előre vetített adottságai nekem kezdtek imponálni ... meggyőztem magam arról, ha meg sem próbálom, honnan fogom tudni... (Régi történet... annyit is ér, amennyit nyújtott!)

Írta: Zseva

Valami vidámat kéne írni

Igazán akkor ijedtem meg, amikor szinte kapkodva kényszerültem levegőt venni. Mit akar ez az ember tőlem? Csak nem az erejével akarja megnövelni az „önbizalmát”? Kétségbeesve igyekeztem alóla kimászni, amikor már kiszorította szinte belőlem még a szuszt is…

Írta: Zseva

Szabad préda

Nem vagy te önző, sem gonosztevő, sőt magadtól vonod meg - lehet, hogy a jót - mégis megteszed...Ki érti ezt meg? A biztonság adja ezeket az érzéseket, vagy a bizonytalanság, amitől a kockázat is leértékelődik...

Írta: Zseva

Charlie

A két pasi, meg egy pici alkalmankénti egy-két epizódja igazán jó nyári felüdülést jelent azoknak, akik szeretik a humort, a jó, kendőzetlen, leplezetlen, kétértelmű beszólásokat...,Nem csak mostanában. A szórakoztatáson túl, szeretem a Charlie epizódokat emlékezetemben felidézni.

Írta: Zseva

Sok közül az egy

Egy ember vagy, de lehetsz több személyiség is, bár kivágod magad azzal, hogy sokszínű vagy. Ez egy nagyon jó érv, csak sokan kihasználják ezt a szöveget. De RAJTAD áll, hogy beállsz a sorba és elveszel a tömegben, vagy ellent mondasz az érdekembereknek.

Írta: Gerikkkee