Carpe Diem

Rövid hangulatjelentés, ami sajnos úgy tűnik, még jó ideig "időszerű" lesz. Valami miatt könnyebb a beletörődést, nyűglődést választani, mint hinni, remélni, tenni a jót, jobbat. Ilyenkor jön a jövő elvesztése, tagadása. Jó ez így? Carpe Diem?

Írta: Pigniczki Ágnes

Hangya a padlón

Gyakran ösztönösen cselekszünk. Ösztönösen, ami kódolva van génjeinkben, de mi van, ha az ösztön pillanatnyi megnyilvánulása ellent mond saját vélt valónknak.

Írta: Pigniczki Ágnes

Kutya-macska barátság

"Kutya-macska barátság" mondjuk, ha veszekedő, egymásra prüszkölő, acsarkodó embereket látunk, de tudjuk-e egyáltalán, hogy milyen is az a bizonyos KUTYA-MACSKA BARÁTSÁG?

Írta: Pigniczki Ágnes

Azok a jó barátok

Az árulást már az állatok is megérzik, de megérteni épp úgy nem képesek, mint az emberek. S a remény épp úgy velük él, mint velünk, míg hitünk el nem veszik.

Írta: Pigniczki Ágnes

Szemben a telefonnal

Míg kismama nem lettem, irigy voltam valamennyi kismamára, majd büszkén domborítottam alig pocakomat. Azt hittem az anyasághoz fogható érzés nincs több a világon, aztán megismertem a nagymamaságot. Ma már háromszorosan, s a „hugi” által is, de az érzés mindig ugyanolyan erős, csodálatos, el nem halv

Írta: Pigniczki Ágnes

Takarító

A Takarító csak ment, s amerre járt, nyomában tisztaság fakadt, nem várt dicséretet sem, csak tette a dolgát... De jó lenne, ha általánossá lenne ez a fura szokás!

Írta: Pigniczki Ágnes

Szmog gond, klíma jaj

Ami késik, nem múlik. Közhely? Az, de sajnos nagy igazság rejtezik benne még akkor is, ha – nagy szó – a klímaváltozásra gondolunk. Nem árt néha a közhelyekre is odafigyelni.

Írta: Pigniczki Ágnes

Erősnél erősebb

Eljátszottam a gondolattal, hogy a régmúlt hősei közül néhányan feltűnnek a mai utcákon, akár egy villamoson például. Mit tudnának a mai viszonyok között kihozni egykori nimbuszukból.

Írta: Pigniczki Ágnes

Pillanatkép - Debrecen 2007.

Segíteni valakin, néha nagyon nehéz. Úgy segíteni, hogy közben a segítséget adó meg ne bántsa, meg ne alázza a szükséget szenvedőt, úgy segíteni, művészet. De ez az igazi segítség.

Írta: Pigniczki Ágnes

Hosszú még az éjszaka

Az élet produkál néha furcsa helyzeteket. A történet, ha nem is pont így, nem is pont ilyen szereposztásban, de nap mint nap megtörténik. Vannak akik kapnak, vannak, akik elvesztenek, de az élet megy tovább, valahol, valami módon az egyensúly helyreáll.

Írta: Pigniczki Ágnes