Az utolsó karácsony

Az élet elmúlik felettünk. Egyszer azt vesszük észre, hogy megöregedtünk és egyedül maradtunk. És minden évben eljön a szeretet ünnepe, kinek így, kinek úgy.

Írta: Farda József

Józsi tata meséi

Józsi tata és az unokája között nagyon jó a viszony. Az öreg, a maga módján próbálja pótolni a családot elhagyó apát. Egyik alkalommal úgy esik, hogy neki kell mesélnie, de úgy dönt, hogy a meséskönyv helyett saját mesével rukkol elő. Ezután kialakul egy sajátos kapcsolat a két "férfiú" között.

Írta: Farda József

Józsi tata meséi II

Folytatódik Józsi tata meséje. Ebben a részben az egerek világába látogatunk el, és bepillanthatunk az öreg és az unokájának Somának egyre bensőségesebbé váló kapcsolatába.

Írta: Farda József

A tér

Volt egy szabad délelőttje, amivel nem tudott mit kezdeni. Vett egy üveg ásványvizet és a téren leült egy padra. Nézelődött és lassan a tér részévé vált.

Írta: Farda József

A Pláza

A férfi most is korán kelt. Első útja a vásárcsarnokba vezetett, ahol szerette a nyüzsgést, az ismerősöket. Ezután kedvenc helyén a Plázában kötött ki.

Írta: Farda József

Öreg barátom emlékére

Biztos ismered az érzést Valaki váratlanul megszólít és nem tudod hova tenni. Miközben Ő beszél Te megpróbálsz kutakodni az emlékeidben: Vajon ki is lehet?

Írta: Farda József

A fekete angyal

Gondolatok a sorsról és az eutanáziáról egy különleges ember szemszögéből. Történetünk egy végstádiumú betegek osztályán játszódik, ahol az éjszaka elmeséli a titkokat.

Írta: Farda József

Őszi nap

Történetünk egy őszi nap története, sajátos szemszögből. Az ősz az az évszak amely sokszínűségével, lapos fényeivel, hajnali csodáival semmihez nem hasonlítható.

Írta: Farda József

Levél a Mikulásnak

Egy mai fiatal (lajoska) megírta levelét a Mikulásnak. Pontokba szedte kívánságait és időben továbbította, hogy biztosan megkapja várva-várt ajándékait.

Írta: Farda József