1.faktorszámú naptej

az ember létrehoz valamit, majd harcol ellene, végül visszatér arra a pontra ahonnan elindult, hogy aztán valamikor újra fellázadjon és csak halálos ágyán lássa be küzdelme értelmetlenségét.

Írta: Pyrrhusz

Tüllbaba Sírja

Valamelyik filmben hangzik el a következő kijelentés: a komédia az tragédia+idő. Néha ismert történelmi tényeket is más megvilágításba helyezhet egy-egy visszaemlékezés.Remélem következő soraimmal nem sértek kegyeletet.

Írta: Pyrrhusz

19:44

Milyen fájdalmas sebeket téphet fel és milyen elfeledett emlékeket hozhat felszínre egy unoka ajándéka nagyapjának. Néha a fejlett technika ellentétes célt érhet el idős embereknél...

Írta: Pyrrhusz

Lucy az égben gyémántok között

A borbély borotvál mindenkit, kivéve önmagát. Ki borotválja a borbélyt? Avagy Blankfort felügyelő nyomozása megoldhatatlan titkok után, mely különös módon személyéhez kapcsolódnak.

Írta: Pyrrhusz

Post Mortem concerto

A buddhisták a megvilágosodást keresik, vezetőjük a Dalai Lámpa. Életünknek egyetlen bizonyossága van, minden más kételkedésben tart bennünket,semmi sem örök.Vagy mégsem?

Írta: Pyrrhusz

Majmok bolygócskája

Rajmund visszatér! Jobban szereti az életet, semhogy eldobja magától. Egy ügyes trükkel, és néhány bennfentes ember segítségével mindenkit átvert. Most pedig arra készül, hogy újabb nagyszerű tetteket vigyen véghez.

Írta: Pyrrhusz

Tüzes szekér

Néha nehéz döntéseket kell hoznunk erkölcsi kérdésekben. Ezek a döntések határoznak meg minket. Azonban az emberek többsége - még ha tudat alatt egyetért is a döntések céljaival -, törvényellenesnek minősíti és üldözi a döntést meghozókat. A következő írás nem feltétlenül az író álláspontját tükrözi

Írta: Pyrrhusz

Nincs Megváltás

Általában a sci-fi történetek nagy része saját mostani életünk parabolája, egy elképzelt világ, elképzelhetetlen lehetősége. Először mindig kifelé tekint az ember, csak ritkán magába...

Írta: Pyrrhusz

Levavi Oculos

Képzeld el, hogy nincsen valóság. Megvan? Akkor képzeld el azt is. hogy egy furcsa és megmagyarázhatatlan álom lép a helyére! Megvan ez is? Akkor most szól a harang, ÉBRESZTŐ!!!!

Írta: Pyrrhusz

Árnyak és Köd

Gondolatok a gázrezsóból. Lekapcsolom Enya Watermarkját. Ápolóknak és lelkizős típusú embereknek nem javallott a novella elolvasása. Kételkedem, tehát vagyok!

Írta: Pyrrhusz


Metamorfózis

A bűvész kezét összekötözik, majd egy ládába zárják. A csinos segítő rááll a ládára, és egy lepedővel eltakarja magát. Egy szempillantás és a bűvész leengedi a lepedőt, majd kiszabadítja a ládából a segítőjét. Metamorfózis.

Írta: Pyrrhusz

Vizelési napló

Nehéz egy ilyen történet elé bevezetőt írni. Ismerhetünk egyáltalán valakit úgy istenigazából, vagy csak a felszínt kapargatjuk? Az ítélkezést hagyjuk Istenre...

Írta: Pyrrhusz

Kolombusz tojásai

Van valamim, ami neked nincs. Nem tudom mi az, te sem tudhatod. Biztos nem értékes, akárcsak ez a helykitöltő bevezető. Akarod a Napot? Megkaphatod! HÚÁ...

Írta: Pyrrhusz

Fekete

Nem szeretnék senkit sem megbántani, ez az írás csak eszembe jutott, miközben egy ördöglakat kinyitásával töltöttem fölös időmet. Ahogy mondani szokták, nem tükrözi a szerző álláspontját.

Írta: Pyrrhusz

Van Allen rétegek

Az út befelé vezet, Istent se keressük máshol! Persze mindig kifelé tekintgetünk, ott akarjuk megtalálni mindazt, ami számunkra fontos. Illúzió mindez.

Írta: Pyrrhusz

Tükörüveg

Írta: Pyrrhusz

Félrevezető képzetek

Isten létezik csak hallgat? Vagy azért hallgat, mert nincsen? Sokan, sokféleképpen próbáltak meg válaszolni erre a kérdésre. Következzék most az én változatom.

Írta: Pyrrhusz

A sarokban

A gyerekkor fontos dolog az életben. Kapcsolat a szülőkkel, kapcsolat a megismerésre váró külvilággal. Ez a történet nem galamb lelkűeknek való. Összecsapott, és mocskos; akár az életünk.

Írta: Pyrrhusz

Farkasok vonyítanak

Írta: Pyrrhusz

Spanyolfal árnyékában

Most valami figyelemfelkeltő szöveget kellene ideírnom, de azzal felfedném a titkokat. Így is sokmindent elárultam. Hallgatni arany! Olvasás közben ne mozogjon a szátok...

Írta: Pyrrhusz