vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Tüzes szekér

Műfaj: NovellaCimkék: gyógyszer, angyal

Néha nehéz döntéseket kell hoznunk erkölcsi kérdésekben. Ezek a döntések határoznak meg minket. Azonban az emberek többsége - még ha tudat alatt egyetért is a döntések céljaival -, törvényellenesnek minősíti és üldözi a döntést meghozókat. A következő írás nem feltétlenül az író álláspontját tükrözi

    Teszem a dolgomat, mint akárki más. Lelkiismeretesen és legjobb tudásom szerint.  Nehéz és felelősségteljes munka az enyém, de nem panaszkodom, mert tisztában vagyok munkám értékével.  Szükség van arra, hogy megoldja valaki ezt a feladatot, és nagyon örülök annak,hogy ez a valaki én lehetek. Ezt a munkát nem adta nekem senki sem, anyagi hasznom sem származik belőle, megélhetésemet az adófizetők állják. A városi önkormányzat Szociális Osztályának vagyok munkatársa, egy aktatologató, irodista. Mindenkit, aki szociális segélyre szorul, ez az osztály vesz nyilvántartásba és én vagyok az, aki a kérelmeket felterjeszti a döntéshozóknak.  Nem köti le ez minden időmet, és csak azért csinálom, mert szükség van rá a másik munkámhoz és ezzel keresem a pénzemet. Egy Down-kóros  kisbaba itt, egy születési rendellenességgel, testi fogyatékkal élő gyerek ott, egy magatehetetlen nyugdíjas vagy egy munkahelyi balesetben megnyomorodott ember, ilyen ügyek tartoznak hozzám. Cserepes virágokkal teli irodám felszereléséhez a papír zsebkendő  is hozzátartozik, ugyanis legtöbb segélyre jelentkező bizony elsírja magát amikor kérelmét előadja, nekem azonban szigorú feltételrendszer  szerint, érzelemmentesen kell munkámat végeznem. Nem lehetek részrehajló! Általában nincsenek álmatlan éjszakáim és lelkiismeretemet sem nyomasztja a sok tragikus élettörténet - amit nap, mint nap meg kell hallgatnom -,mert tudom, hogy az általam megírt kérelmek nagy része kedvező elbírálás alá került. Ez nem komoly munka -de miután nem tudtam az orvosi egyetemet befejezni, itt helyezkedtem el -, és már hét éve ezt csinálom.  Az igazi munkám délután kezdődik. Kilépek az iroda ajtón és elindulok ebédelni. Mindig a Bellerophontész utcán át sétálok el az Alumbrados térre, ahol megveszem azokat a napilapokat, amelyeket ebéd közben és után olvasok el. Délután veszem meg ezeket mindig, mert ilyenkor pontosan látom, hogy mennyi fogyott el belőlük, és csak azokat szoktam megvenni, amelyekből már kevés van. Általában helyi lapokat olvasok, a Terrárium nevű hüllőkkel foglalkozó szaklap és a E666 című hatóanyagokról író magazin csak havonta jelenik meg és inkább otthon nyitom ki, hogy elolvassam.  Tartok néhány mérges kígyót és gyógyszerésznek tanultam, ezért olvasom ezeket a lapokat, szabadidőm nagy részében is hasonló dolgokkal foglalkozom, például gyógyszereimet is mindig magam keverem ki. Hivatalos munkám során sokat kell emberekkel beszélnem, így aztán talán érthető ha munkaidőn kívül szűkszavú és zárkózott vagyok. A Francis Baconhoz címzett fogadó - ahol mindennap ebédelek -, alkalmazottjai tisztában vannak viselkedési szokásaimmal és csak a legszükségesebb kérdéseket szokták feltenni.  Szeretek itt enni, az étel kiváló és a hely hangulata is megfelel ízlésemnek.  Amíg elkészítik az ételt, addig szoktam elolvasni az újságokat.

     Már ötvenkettőre emelkedett azon áldozatok száma, akiket feltehetően a Halál Angyalának keresztelt sorozatgyilkos ölt meg.
     Egy két éve éber kómában, magatehetetlenül fekvő, ötvenkét éves férfi  az áldozat, akit az ápolója csak negyed órára hagyott magára.
     Az elkövetés módja ugyanaz, mint az előző eseteknél és a boncolás a halál okaként légzési elégtelenséget jelölt meg, amelyet egy  trideklamid  nevű természetes alapú méreg okozott.

   
   Trideklamid? A leghumánusabb méreg, amit valaha kikevertek, egy idegméreg, ami mielőtt megbénítaná a légzésért felelős izmokat gyakorlatilag érzésteleníti az áldozatot. Fájdalommentesen és gyorsan öl. Az újságírók mindent elkövetnek csak, hogy több példányszám fogyjon a lapjukból, ezért találnak ki olyan könnyen megjegyezhető neveket, mint a Halál Angyala. Mit is mondhatnék erre? Megmosolyogtató. Másként nevezném, de most nem jut eszembe semmi épkézláb ötlet. A Megmentő, a Végzet Szolgája, vagy valami ilyesmi. Tudom mennyi olyan ember van a városban, aki nem képes önálló, élhető életre, gyakran nekem kell kimennem hozzájuk életkörülményeiket megvizsgálni. Ezt is bele kell írnom a kérelmekbe. Ilyenkor látom igazán, hogy az állandó gondoskodásra szoruló emberek, hozzátartozóik életét is rendesen megnyomorítják, miközben életminőségükben az önkormányzat által nyújtott segélyek sem érnek el számottevő javulást. Élhető életre már nem képesek sajnos és mindig az ókori görögök jutnak róluk eszembe, akiknél a vének tanácsa döntött arról, hogy melyik gyermek maradjon életben. Az egészséges, életrevalóakat megtartották, a beteges, gyengébbeket pedig kirakták egy sziklára. Nehéz döntést hoztak egy erkölcsi kérdésben, a köz javára ha úgy tetszik. Ma mindenkit meg akarunk menteni és addig életben tartani, amíg lehetséges. Lélegeztetőgépeken tartunk, évekig kómában lévőket, értelmi fogyatékos gyerekeket nevelünk fel, akik nem lehetnek értékes tagjai társadalmunknak. Racionálisan nézve a Halál Angyalának keresztelt illető megszabadítja földi szenvedéseiktől ezeket az embereket és az ápolás nehéz terhét magukra vállaló hozzátartozóikat, még ha ez jelenlegi törvényeink szerint, nem helyénvaló. A hozzátartózóktól vállalja át a döntés nehéz erkölcsi keresztjét, és ők mégis rendőrségi feljelentést tesznek, ahelyett, hogy köszönetet nyilvánítanának.  
 Megeszem a finom borsólevest és utána  a marhapörköltet, majd összeszedem az újságjaimat és távozom. A pénzt mindig otthagyom az asztalon, számlát sosem kérek. Néhány perc alatt hazaérek. Leülök kedvenc fotelomba és bekapcsolom a tévét. Általában valami mesefilmeket adó csatornára kapcsolok, ugyanis csak ez képes ellazítani és megnyugtatni. Néhány óra rajzfilm után kipihenten állok fel a fotelból és átmegyek a szomszéd szobába, ahol a kígyóim vannak lezárt üvegakváriumokban. Itt minden szabályozott, a hőmérséklet, a páratartalom, és az étkezési rend is. Hetente egy-két egér bőven elég, a kilyukasztott tetejű üveglapokat csak akkor nyitom ki, amikor a kígyók mérgét csapolom le. Óvatos vagyok és körültekintő, még soha nem szenvedtem el marást. A szomszédok gyakran jelentgetnek fel merő rosszindulatból, de én betartok minden szabályt. A mérgekkel kísérletezni szoktam, sok jövőbeni gyógyszer alapja kígyóméregből nyert hatóanyag lehet. Különösen a fekete mambák idegmérgéből nyerhetünk hatásos fájdalom csillapítókat. Kimegyek a konyhára ezután és akkor szoktam befejezni  az újságok elolvasását.

    A megkérdezett bűnügyi elemzők elkészítették a sorozatgyilkos portréját. A  gyilkos valószínűleg harminc év körüli, orvosi tanulmányokat végzett, félénk, visszahúzódó alkatú férfi, aki kapcsolatban lehet az áldozatokkal.

  A rendőrség engem is többször kikérdezett, de érdemi információkkal nem tudtam szolgálni. Több gyilkosság időpontjában nem volt alibim, ezért gyakran kellett kihallgatásra mennem az őrsre. Bizonyíték hiányában azonban nem vádoltak meg semmivel. Szerintem az áldozatok hozzátartozóinak élete is jobbra fordult, miután megszabadították őket a mindennapjaikat elfoglaló szélmalomharctól, hiszen ahogy a mondás tartja: Lyukas vödörrel ne menj vízért a kúthoz. Értelmetlen és csak felemészti az embert. Felgurítani a sziklát a hegyre, ami a másik oldalon úgyis legurul, mint Sziszüphosznak, aztán elölről kezdeni az egészet. Vannak dolgok, amelyeken képtelenek vagyunk változtatni és inkább csak bogozgatjuk a gordiuszi csomót, ahelyett, hogy egyszerűen elvágnánk. Isten hallgat, eltűri ezeket a dolgokat, tehát a döntést és a megoldást ránk bízza. Nem jutunk emiatt pokolra sem.
 Lassan sötétedig, csinálok magamnak kakaót és nézem még egy kicsit a rajzfilmcsatornát.
 Indulnom kell, úgyhogy nemsokára kikapcsolom a diktafont. Az újságok majd leadják, az olvasók szeretik az ilyesmit, és talán egyszer megértik miért mondtam el mindezt. Trideklamidot készítek és egy pici varrótűt, amelyre majd rárakom, ha arra kerül a sor. Egy értelmi fogyatékos kisbaba anyukájához megyek családlátogatásra. Nem kaphatnak el, mert a trideklamid egy olyan méreg amely két-három hétig is kering a szervezetben  és csak akkor öl, ha egy átlagos komponens eléri a megfelelő dózist. Például a tejben lévő kálcium. Szerencsére bármihez hozzá lehet illeszteni, az áldozat nem érez semmit és amikor hat ,akkor gyors és kíméletlen.
  Indulok. Teszem a dolgomat, mint akárki más.
  

vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Eddig 10 hozzászólás érkezett.
Új írásához regisztrálj, vagy lépj be a jobb oldalon.


1. Esthajnal   (#21486)

2010. augusztus 14. 21:56

Cseppet megijedtem, aztán újra elkezdtem az olvasást, azt hittem, valamit nem jól értek. :) Az előszóban van egy mondat: "A következő írás nem feltétlenül az író álláspontját tükrözi." Itt nyugodtam meg. Legalább az író nem! Sokan gondolkodnak így. Egyébként belőlünk is lehet sérült. Bármikor. Számtalan módja van. Boldogan lehet élni így is. Számtalan példám van erre. Arra is, hogy értékes tagjai lettek a társadalomnak. Köszönöm, hogy errefelé irányítottál! :)

 


2. bobita   (#16145)

2009. december 20. 18:02

hirtelen voltam, ez gond,erre tényleg kéne valami új szer, a tüzes szekér óta trideklamid-függő vagyok, de nem viccesen az volt, hogy félreértettem valamit,amit azóta már nem értek félre, hála micimackónak meg a taonak, a jókívánságokat köszönöm és viszont is kívánom !

Válasz Pyrrhusz hozzászólására (#16130).

 


3. Pyrrhusz   (#16130)

2009. december 20. 11:22

Bobita, Bobita töröl, karján az angyalok.... Mi a gond bobita? Ugye nem a sok felkiáltójel zaklatott fel?( mert ilyesmi soha nem állt szándékomban) Vagy csak a véredben keringő trideklamid ért el kritikus szintet?(nyugi van ellenanyagom:-)). Mindenesetre Békés Kellemes Karácsonyt Kívánok!

Válasz bobita hozzászólására (#16038).

 


4. bobita   (#16038)

2009. december 19. 08:47

pyrrhusz, "beücsörgéseim" én töröltem: bobita

 


5. Pyrrhusz   (#15644)

2009. december 07. 18:50

Még szerencse, hogy éget és nem égő. Illés próféta lenne a címadó alany, de nem ismerem jól a Bibliát(Az ördögét annál jobban), hogy párhuzamot vonjak.

Válasz Hosta June hozzászólására (#15351).

 6. Pyrrhusz   (#15643)

2009. december 07. 18:47

Szóval tetted a dolgodat, mint akárki más... Trideklamid? Egész jól hangzik, lehet ,hogy levédetem.:-)) Olvasottság, ötösök? Nem érdekes! Sajna a vita elmaradt, erről a témáról.(ez mindenkinek szól.)

Válasz Nem Tom hozzászólására (#15615).

 


7. Nem Tom   (#15615)

2009. december 07. 07:17

Szia Rumkóla! Igazad volt valóban utánanéztem trideklamidnak,de ez még mindig kisebb bün mintha úgy szólnék hozzá, hogy lövésem sincs róla.Ha nem tetszenének az írásaid, ne félj nem néznék utána a hitelességnek, pláne hogy, nem vegyésznek készültem. (aranyos, édes gyermeknek készültem) Tamás

Válasz Pyrrhusz hozzászólására (#15502).

 


8. Pyrrhusz   (#15502)

2009. december 05. 15:12

A valóság az, amit tudatod azzá tesz! Talán a Mátrixból. Egy másik pedig: fagyott narancslé és olaj keveréke a napalm. Ez pedig Harcosok Klubja. Rólad elhiszem, hogy guggliban órákig keresgéled a trideklamidot.... Vegyésznek készültem, de leragadtam a VBK-nál.

Válasz Nem Tom hozzászólására (#15481).

 


9. Nem Tom   (#15481)

2009. december 05. 08:05

Szia, rumkóla! Az írásod pontosan olyan, mint a többi. Előtanulmányokat kell folytatni, ahhoz hogy kiderüljön, kedvenc városod Antalya, és hogy nem eszel Danone-t! De, azért egy- egy óriáskamut leterítesz nekünk. Lásd. trideklamid. Már a mambáról is kezdem hinni, hogy nem csúszik-, mászik, hanem fekve áll. Megajánlok egy ötös ezért az erdei sétáért.(bevittél az erdőbe). Tamás

 


10. Pyrrhusz   (#15403)

2009. december 02. 14:49

Pornófilmben is mindig ugyanaz történik, majdnem ugyanúgy, csak ott másmilyen "kígyóké" a főszerep. Következő írásomnak lehet, hogy egyenesen Fekete Mamba lesz a címe, így állva össze trilógiává a három hasonló témájú történet. Láttam az összes Fűrész filmet onnan lehet új halálnemeket ellesni.:-)))

Válasz hozzászólására (#15392).