vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Komolytalan randevú

Műfaj: ÉrdekességCimkék: fikció, játék, mese

Hogy lehet ebből jól kijönni? Ismeretlenül valahová beállítani? Csak úgy odamenni hozzá? Azt sem tudja ki fia borja vagy, honnan jöttél? Vagy azonnal le fogja vágni, meg sem kell szólalnod, csak rád kell néznie.

 

Mindig is tudtad, hogy a romantikát nem nektek találták ki. Olyankor fogtok egyszer szembetalálkozni az utcán, vagy egy kávézóban, amikor egyikőtöknek sem hiányzik még a háta közepére sem. Egyszerűen mert érzéketek van ahhoz, hogyan kerüljétek el egymást.

Vegyük például ezt a komolytalan bemutatkozó randevút, amire meghívást kaptál. Nem más találta ki ezt, mint az írói kávéház egy pihent agyú alkotótársa, akinek a figyelmét sehogy sem kerülhette el, már csak a nagy érdeklődésre tekintettel sem, egy írótársunk hosszú idő óta elfektetett irodalmi remekműve, amely nem kapott méltó publicitást.

Ugye, ilyenkor azt hiszik a nőneműről, hogy a bátorság egy vele született adottsággal párosul. De ez mesebeszéd. Ugyanolyan gyáva nyuszi, mint a hímnemű, amíg nem próbálták meg kiugrasztani a borokból. Hogy lehet ebből jól kijönni? Ismeretlenül valahová beállítani?... Csak úgy odamenni hozzá? Azt sem fogja tudni ki fia, borja vagy, honnan jöttél? Vagy szinte azonnal le fogja vágni, mert ha te őt nem is, de ő már ismer, mint a rosszpénzt. Itt nem a megjelenésről van szó, az pusztán csak kellék, a kisebbik része a dolognak, hiszen így is úgy is rá fogsz ismerni az íróra, ha másról nem, hát a felemás zoknijáról, a fehér ingéről és a sötét nadrágjáról... a BKV jegyből összehajtogatott kis csónakjáról, melyet a Duna vízén úsztatgat... már ha ezt az áradás meg nem akadályozza... Amennyire ismerni lehet őt, még azt is hagyná elúszni, csak hogy ne lássák, neki lelke is van...

... de még csak nem is arról van szó..., vajon te mit húznál fel egy ilyen komolytalan randevú alkalmából, hiszen nem róla, hanem rólad szól az egész, hogy már igen régóta felkeltette az érdeklődésedet vajon milyen lehet az élő, eleven Portás? Számára oly mindegy lenne, ha te puccéran jelennél is meg, így is, úgy is keresztül nézne rajtad, ha hard izé, ha nem az. Nem kellene más kellék, mindössze egy felemás álarc, mely ápol s örökre eltakar... Ennél szolidabb öltözékre nem is lenne szükséged..., mert ha másról nem, hát erről rád ismerne.

Aztán, ha már megismerkedtetek egymással, ami nagyjából úgy zajlana, hogy te igyekeznél intelligensnek mutatkozni, nagyokat hallgatni, elrévedni a semmibe, de ha mégis rád jönne a beszélhetnék, jól felfogott érdekedben kerülnéd még a szavakat is. Helyettük megtenné inkább, ha olvasottnak szeretnél tűnni a szemében, az éppen aktuális könyvével a kezedben. Abból már tudni fogja, hogy rendszeresen olvasod. Ez bár komolytalan kissé, de olyan romantikus! Ha mégis meg kellene szólalnod, mert valljuk be, nehezen tudod megállni, elég, ha annyit mondasz, vélemény csak kétféle van, az övé, meg a téves. Pillanatok alatt szeretni fog, meglásd, ha nem, akkor még nem elég fejlett az emberismerete... de mindegy is, te csak kérd el a mobilszámát és ne mulaszd el rácsörögni, hátha kamu az egész. Fő a bizalom, ami nem azonnal szokott kialakulni és add meg a sajátodat. Fontos a kölcsönösség. A következő könyvbemutatóig garantált lesz vele a kapcsolatod. Tovább már nem is igényelnéd, mert az bizony költséges mulatság lenne. Ha nem igazán vágná le a témát és jobban megkedvelne, mint szeretnéd, elég egy-két rasszista megjegyzés, politikai hovatartozásod felemlegetése, mások érdemtelen felmagasztalása, máris eljutnátok vissza a kezdetekig, amikor még olyan romantikus hard el hard volt az egész. Jobb mint egy komolytalan randevú.

Ha mégsem akarnád valamiért, hogy bejöjjön ez a vadetetős szöveg, játszásiból még adhatsz egy esélyt számára. Tegyük fel, hogy a rengeteg sétától beesteledik. Kicsit megpihentek. Ekkor keress-kutass az emlékezetedben és egyszerűen meséld el neki az egész életedet. Komolyan mondom nem fog többet kérdezni, hozzád sem szólni, azt is csak igen halkan, mert eddigre ez az egész már annyira, de annyira komolytalan, hogy hard a csudába!

*

(Az írást közkedvelt írónk, Nem Tom "Romantikus hard pornó" c. írása ihlette, szóhasználata eredeti, attól igyekeztem nem eltérni, más szövegkörnyezetbe helyezve viszont egyes részeit az eredetisége miatt idézetként, de nem idézőjelbe téve, változatlan hagytam.)

 

 

 

 

vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Eddig 13 hozzászólás érkezett.
Új írásához regisztrálj, vagy lépj be a jobb oldalon.


1. Zseva   (#27652)

2013. július 20. 12:32

No de Tamás! Azért mindent leszámítva, jó lett, nem? Most más hajóra eveztem, már van egy másik áldozatom is... Úgyse mondom meg ki... :-)

Válasz Nem Tom hozzászólására (#27517).

 


2. Zseva   (#27522)

2013. június 25. 09:43

Szia XY! Kössz a segítséget! Hogy ez nekem nem jutott az eszembe?... Pótoltam. A felsorolásból kihagytad viszont a "te nagyon okost..." :-) Pussz, Lepcséske

Válasz Nem Tom hozzászólására (#27517).

 


3. Nem Tom   (#27517)

2013. június 25. 05:53

A fenébe Zséva! Ahelyett, hogy itt lepcselnél, tennéd a dolgod. Elmondom mi lenne az, te nagyon régen író, nagyon tapasztalt stb..Egy mondatot hozzábiggyesztesz. Mondjuk ezzel a szöveggel: Idézet XY művéből.

Válasz Zseva hozzászólására (#27507).

 


4. Hulló Csilla(g)   (#27514)

2013. június 23. 20:09

Tök nyugodt vagyok...! :)

Válasz Zseva hozzászólására (#27513).

 


5. Zseva   (#27513)

2013. június 23. 20:03

Az én sorsomat te nem láthatod. Jobb, ha ebbe belenyugszol. :-)

Válasz Hulló Csilla(g) hozzászólására (#27512).

 6. Hulló Csilla(g)   (#27512)

2013. június 23. 19:55

Nem vészmadárként szóltam, csak látom szomorú sorsodat! Igaz, mindenkinek van, de Te még provokálod is , tudod, hogy harap az ilyenre! ...a Bikákat nem felejtem, azok még mindig szanaszét legelésznek, de ők ilyenek! :) Jajjjajjj! Fenyegetéééés? Mindegyis! Ezt a cikket nem kellett volna megírnod! Ha viszont megtetted, hááát viseld a következményeit! :)

 


7. Zseva   (#27511)

2013. június 23. 19:35

Szia Csilla! Ritkán szólalsz meg, akkor is vészmadár minőségben. Tegye meg, ha úgy gondolja, amit meg kell tennie és ezzel vége van. A fenyegetések helyett, amit minden alkalommal le kell nyelnem, te kihasználsz, inkább erőltesd meg egy kicsit az emlékezetedet és nevess egy jót a bikákon, bocsi a bakikon... Mindig összekeverem. :-) Csá-bika

Válasz hozzászólására (#27510).

 


8. Zseva   (#27507)

2013. június 23. 11:22

... Meg akartam veled beszélni, de veled nem lehet. Ott volt a lehetőség. Miért tetted fel? Ha utólag meg fenyegetsz, mert azt mondod ez egy jobb hely, ahol kitiltanak plagizálásért. Hát tedd meg! Mert hiányzik a mosolyod. Egyébként ki az, aki ezt tagadja? Hiszen itt van feketén-fehéren. Hmm? Nem vettem el tőled semmit, csak átírtam egy történetet a szavaidat is felhasználva... mert én ilyen vagyok. Te meg olyan. :-)

 


9. Zseva   (#27506)

2013. június 23. 11:12

... Nekem ajánlod? Aki nem egyszer olvastam ezt a cikked? Azt hiszem pár helyen kommenteltem is. Nincs ebben semmi eltévelyedés, véletlen, vagyis akkor szándékos. Azt hittem még maradt egy kis humorod. Hát tévedtem. :-)

 


10. Zseva   (#27505)

2013. június 23. 11:03

Csakhogy kihoztam belőled... Erre vártam. Hát nem aranyos? :-)

Válasz Nem Tom hozzászólására (#27502).

 11. Nem Tom   (#27502)

2013. június 23. 09:52

Az imént csak célozgattam a "szines" fantáziàdra, de most leírom: PLÀGIUM !!! http://egypercesek.hu/cikkek/romantikushard_060506/#27497 Jobb helyen ezert kitiltás jár. Ez egy jobb hely.

 


12. Zseva   (#27500)

2013. június 22. 16:54

Kedves Tamás, lehetséges..., hát persze. De az egészen biztos, hogy nem kijelentő mondat volt, hanem kérdőmondat. Mert miért lenne baj, hogy színes a fantáziád, az enyém vagy bárkié? Most nincs kedvem megkeresni, ugye nem annyira fontos emlékeznem. Különben sem menne ebben a melegben. :-)

Válasz Nem Tom hozzászólására (#27499).

 


13. Nem Tom   (#27499)

2013. június 22. 13:29

Eredeti darab. Ùgye erre céloztál, amikor azt irtad: " az a baj, hogy szines a fantáziád" .