vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Te le akarsz rázni!

Műfaj: PrózaCimkék: ebugatta

- Megsérültél látom... három lábon is kitartóan ugrándozol... Kutyabajod sincs... Nekem viszont igen. (Óvatosságra intem magam, mert pontosan tudom, hogy ezek a szavak az elindítói, hogy a végén felfigyel rám és a nyomomba szegődik... Nem tágít többet mellőlem és akkor mit teszek?)

- Hát te ki vagy?... Önkéntelen szólok hozzá, egy pillanatra elfelejtve, hogy itt kezdődik mindig a barátság... Óvatosságra intem magam. Pontosan tudom, hogy ezek a szavak az elindítói, hogy a végén felfigyel rám és a nyomomba szegődik... Nem tágít többet mellőlem és akkor mit teszek?

- Mit keres itt a határ szélén egy ilyen szebb napokat megélt kutyus?... Kölyök még, ahogy elnézem.

- De szép vagy!... Hófehér göndör, rövid bundáján látszik, hogy jó kezek ápolták, gondozóját dicsérik... de le sem hajolok hozzá, hogy megérintsem, a nélkül is tudom milyen finom és puha... Rám néz a kis pofácskájával, lelógó fülei feketék... Milyen érdekeset alkotott a természet?... Vajon milyen fajta lehet?

- Nem haverkodunk!... Nem tehetem... Hiába nézel azokkal a tengerkék szemeiddel, ami szinte világít, ahogy a nap a szemedbe süt.

- Gyere ha akarsz, de rám ne számíts!... Engem a cicáim várnak és jaj lesz neked, ha meglátnak... és ha tudtam volna, hogy az utamba kerülsz?... Hát?... Neked a fél fogadra sem elég, amitől ők jóllaknak... Akkor sem tágítasz?... Kitartó vagy hallod!

- Ki, vagy kik lehetnek azok, akiknek elegük volt belőled?... Nincs ezeknek szívük?... hogy csak egyszerűen kitették a szűröd,... netán elszöktél otthonról világot látni?... Szép világ ez, mondhatom!... Rövidesen meg fogod tapasztalni, még ha nem is ilyet képzeltél el magadnak.

- Szökdécselj csak! Ebcsont beforr... Megsérültél látom... három lábon is kitartóan ugrándozol... Kutyabajod sincs... Nekem viszont igen.

- Mit tegyek veled?... Hozzám nem jöhetsz... Kikösselek, mint valami ebet a karóhoz?... Azt nem lehet. Ki adna neked enni, inni,... a sötét itt sem valami barátságos... és hamarosan beköszönt az ősz, aztán a tél... Haza se vihetlek... kitalálhatnád, hogy miért!... - Megérkeztünk.

- Mintha tudnád az utat úgy szaladsz előre... Mi vár ott fent rád, mit gondolsz? Két kiéhezett oroszlán.

- Mondtam én, de nem hallgattál a szép szóra. Máris feláll a szőrük, pedig csak megláttak, hát ha még a közelükbe kerülsz... Na ezt is túlélted. Mégsem olyan fenevadak... Mindig mondtam, jobb a békesség...

- Na gyerekek!... Sorakozó... Még szerencse, hogy ma terülj asztalkám van, különben?... Egy tálból cseresznyéznétek... Így viszont rátok sütött a szerencse. Jut is marad is.
Egy darabig legalább csend lesz.

Nézem, ahogy esznek... Ahogy a rangsort egymás között kialakították. Először a Morzsi csemegézik,... szépen, ha nem is türelmesen, de kivárja a Cirmos, míg oda engedi a tálhoz, különben annyi lenne neki... a betolakodó próbálkozik, de csak tisztes távolságból, mert az imént kapott egy nagy fülest... hát persze, hogy a Morzsitól. Odébb teszem neki külön a tálkáját... Végre béke van.

Még sokáig elnézném őket, ha csak ezért jöttem volna... Na, akkor dologra. A többit majd meglátjuk.

- Hát nem könnyíted meg a dolgom, az egyszer fix... Ugyanezt pepitába?... Nem tudom mi hiányzott... Meddig akarod még a társaságomat élvezni?... Követsz, mint valami árnyék... de majd megtudod, ha elérünk a dombig..., addigra remélem kifáradsz, mert én már az vagyok.

Ezen is túljutottunk... Most jön a neheze... Érzékeny búcsút kell vennünk. Ott fenn már emberek vannak, talán jó emberek.

- Nem vihetlek magammal... Különben sem utazhatsz szájkosár nélkül... Meszes utcái tetszeni fognak neked meglátod... Annak idején én is nagyon szerettem itt... Te is szeretni fogod, hiszen most már itt lesz az új otthonod... Elkezdheted máris... Aha... Nem a kotorászásra gondoltam, mindjárt a kukánál ledekkolni... Azt hittem okosabb vagy, de hát te tudod... Jobb is így mindkettőnknek... Mennem kell!

vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Eddig 9 hozzászólás érkezett.
Új írásához regisztrálj, vagy lépj be a jobb oldalon.


1. Zseva   (#27673)

2013. július 24. 08:44

Visszatérve rád, mintha megfeledkeztél volna rólunk... Ki pátyolgat téged? De ha jó, hát legyen. :-)

Válasz Zseva hozzászólására (#27530).

 


2. Zseva   (#27530)

2013. június 25. 17:03

Visszatérve a kutyusra... Azt, hogy közben mit éreztem, fogalmad sincs... de láttam napokkal később. Befogadták. :-)

Válasz Zseva hozzászólására (#25567).

 


3. Zseva   (#25567)

2012. szeptember 19. 14:54

Mióta ismerem a receptet, abból csak jó sülhet ki. Egészen megkedveltem a csigát... (az édeset).

Válasz emillio hozzászólására (#25536).

 


4. emillio   (#25536)

2012. szeptember 17. 21:07

Hát vigyázz, hogy miket írsz, mert a kis csúszka magára veszi, és amilyen nagy lelke van - még öngyilkos lesz! (Belenéz a konnektorba)

Válasz Zseva hozzászólására (#25526).

 


5. Zseva   (#25526)

2012. szeptember 17. 14:22

Eszedbe ne jusson, inkább csússzon arrébb... Annyira nem szeretem... A receptekből meg elegem van! :-(

Válasz emillio hozzászólására (#25515).

 6. emillio   (#25515)

2012. szeptember 16. 21:04

Éva kedves! Ha te tudnád micsoda sikere van a csigáimnak.... -Nagyon jól csinálom! (Édesen is, meg sósan is) Majd egyszer leírom a receptet! :-)

Válasz Zseva hozzászólására (#25511).

 


7. emillio   (#25514)

2012. szeptember 16. 21:00

Én - csigát? Hisz még írtam is a nagyra yágyóról! :-)

Válasz Zseva hozzászólására (#25511).

 


8. Zseva   (#25511)

2012. szeptember 16. 16:58

Kedves Emillio! A vége nekem sem tetszik! Jól elvagyok azzal, hogy "aranyoska". De kifelejtetted a gyerek, a kutya mellett a csigát. :-) Köszi. Éva

Válasz emillio hozzászólására (#25508).

 


9. emillio   (#25508)

2012. szeptember 16. 12:48

Kedves Éva! Látom, Te is tudod az "arany igazságot" miszerint gyerekkel és kutyával minden írást el lehet adni! Egyébként aranyoska, - csak a vége nem tetszik! Igaz, - én nagy kutyabolond vagyok! További jó irkálást kívánok! emillio