vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Szerelem

Műfaj: PrózaCimkék: nyár, balaton, gimnázium

Kezedet kulcsoltam kezemmel, egy lobbanás szellő hajadba kapta az est illatát, mosolyt csalva mindkettőnk szemébe. Mezítlen testét duruzsolta felénk az esti ég, mondtad, köszönöd, holnapra már vár Budapest zsongó élete. És megvolt az első igazan eperízű csókom.

Telihold

Halovány fényt szórt, az asztalra tettem lámpásom és az éj fénylő csillanását néztem. Ragyogtak a csillagok. Hallgattam szavaid, elmesélted álmaid fénnyel ölelt képét. Vágyatag voltam.

A prokurátor lesöpörte asztaláról az édes gyümölcsöket és Jézusra nézett. Fojtott hangon mondta, nekem ne mondd! Fejében a nissani változás vihara gomolygott, keletről a viharfelhők hozhatták a megnyugvás hűs szelét.

Kezemet kulcsoltam kezeddel össze.

Nem én döntök, majd a hited papsága, Kajafás kezében a kény, a kérelem. És ne mond nekem, hogy jó ember! Én vagyok a helytartó, Róma dicső hadvezére!

– Jóember!

– Könyörgöm, lökjétek már a padlóra!

– Jóember.....

– Döntsön hát Kajafás!

Letettem a könyvet, kicsit visszább vettem a lámpafényt, a csillagok halkan szórták kékes, hideg fényüket és a távolból halkan csikordult a villamos, ahogy épp utat váltott.

A régen elmúlt szökött a szívembe, egy balatoni nyár.

Hallgattam szavaid, épp azt mesélted, hogy az ég kékje alatt gyilkos most is minden barátság.

Forró volt a nyár, még csak gimnazisták voltunk, és ott volt a Balaton, elkötöttük a csónakot, fent az égen tündöklött a Hold. Halkan siklottak a habok. Kezedet fogtam, hogy jövőre ugyan itt, és kérted, hogy adjam a pólóm, és én kértem a Tied, egy év múltán vissza cserélhetjük. Villant szemedben valami édesen füstös nyári himnuszod. Levetted a pólód, és nem takarta semmi az ég kíváncsi vágyát. Kezedet kulcsoltam kezemmel, egy lobbanás szellő hajadba kapta az est illatát, mosolyt csalva mindkettőnk szemébe. Mezítlen testét duruzsolta felénk az esti ég, mondtad, köszönöd, holnapra már vár Budapest zsongó élete. És megvolt az első igazan eperízű csókom.

Az égen átfutott egy villanó bizalom hangsugár.

Lámpafényt gyújtottál.

vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Még nem érkezett hozzászólás.
Új írásához regisztrálj, vagy lépj be a jobb oldalon.