vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Tészta

Műfaj: PrózaCimkék: tészta

A tésztáról kellett írni. Megtettem. Igaz, kicsit humoros formában, hiszen elég unalmas, nemszeretem művelet ez az izomerősítő gyakorlat. Miből is áll?

Feltűrtem a blúzujjamat. Úgy döntöttem, gyúrni fogok.
Jaa! Hogy mire? Hát a tésztára!
Megint gondolkodom. Elég sűrűn megesik velem. Természetesen most is női ésszel. Ez is kombináció, csak más jellegű.
A tészta összetevőit kombinálom.
Vegyük sorra a dolgokat.
Első játékos a liszt.
Nélküle véletlenül sem működik a tésztás projekt.
Többféle liszt közül választhatunk. Rossz, rosszabb, még rosszabb!
Olyat nem lehet sütni egyikből sem, amilyet drága jó nagymamám tudott. Biztos nem jól csinálok valamit.
Miért is nem vagyok a saját nagyanyám? Süthetném kedvenc unokámnak - aki természetesen én vagyok - a finomabbnál-finomabb sütiket.
Mindegy! Marad a saját készítésű „sütkemény”.
Ez is a liszt miatt kemény az tuti. Azért elfogy. Ráfogom, hogy keksz, vagy új recept, vagy a sütő...
Lelékeny vagyok a megmagyarázás művészetében. Annyira, hogy a végén még ízlik is az áldozatoknak.
Tehát. Belehintem a lisztet a tálba.
Menet közben nem árt, ha átszitáljuk. Lehetnek benne kis kukackák.
Talán eredeti húsos tészta alapanyaggal állunk szemben.
Én inkább kidobnám. Azonban ez gusztus dolga.
Túl vagyunk a belsőellenőrzésen.
Kis mélyedést készítünk a liszt közepébe, mint kislány koromban a homokba. Azt pipiskének hívtuk. Gondolom más is játszott ilyet.
Ez esetben hazai tyúk által gyártott tojás kerül bele. Biztostojás. Ami a kereskedelemben kapható, az tojásgyárban készül. Műtojás, adalékanyagokkal. Talán robot tyúkok tojják. Mindegy is. Tojás, tojás. Felhasználás előtt fürdessük meg. Óvatosan törjük fel, vegyünk szagmintát, látleletet. Ha minden rendben, helyrerakjuk. A mélyedésbe.
A sót ne hagyjuk ki. Tiszteletbeli tag.
Meg is vagyunk a három fő csapatjátékossal. A többi kispados.
Attól függően nevezzük be őket a játékba, milyen végeredményt szeretnénk elérni.
Végeláthatatlan a lehetőségek sora.
Készíthetünk főtt tésztát. Bármivel párosíthatjuk fogyasztás előtt. Lényeg, hogy hizlaljon, ha már nem laktat.
Nézzük csak, milyen tésztákat ismerünk, olyan Gombóc Artúros felsorolásban.
Van kerek tészta, hosszúkás tészta, háromszögletű tészta, betűtészta, kockatészta, édes tészta, sós tészta, spagetti. Létezik még csőtészta. Ez érdekes módon készül. A lyuk köré tekerik a tésztát.
Egyre sűrűbben összefuthatunk úgynevezett műanyagtésztával. Ebbe semmi sem igazi. Műliszt, tojáspor, vízpor. Na ez az, ami főzés után ragad, nyúlik. Olyan, mint a csiriz. Asztalostészta.
Remélem rendesen sikerült összeeszkábálnom a tésztát.
Gyúrtam rá rendesen.
A legeslegjobb összetevőket használtam.
Az eszem, a tollam, a papírom, na meg a tehetségem – és még ami a legfontosabb - a szerénységem és az önbizalmam.

 

vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Eddig 2 hozzászólás érkezett.
Új írásához regisztrálj, vagy lépj be a jobb oldalon.


1. Hulló Csilla(g)   (#29349)

2014. február 28. 23:57

Köszi Éva! :)

Válasz Zseva hozzászólására (#29345).

 


2. Zseva   (#29345)

2014. február 25. 20:21

Nagyon jó ez a cikked. Eddig nem tűnt fel... 5* :-)