vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Vegánok és tévhitek.

Műfaj: ÉrdekességCimkék: vegán, vegetáriánus, húsevés, tévhitek

Vegánok és húsevők. Állandó ellentétek. A vegán állatvédelem állandó ellentéte a gazdasági érdekből álló húsevésnek. A húsevők értelmetlen és gyakran nevetséges érvei a vegán állatvédelem ellen. Vizsgáljuk meg logikával és ész érvekkel az ellentétek állításait. Valyon kinek lehet igaza?

Állandó ellentétek ki tudja már mióta. Vegánok, vegetariánusok, állatvédők a húsevőkkel szemben. Folyamatos ellentétek. Vajon az ember húsevő ( is ) vagy csak kizárólag növényevő. Nos próbáljuk logikusan és ész érvekkel kitalálni, hogy mi lehet az igazság. Természetesen nem lehet figyelmen kívül hagyni a kutatásokat, tudományos eredményeket, de nagyon fontos a múlt és hagyomány elemzése is. 

Jelen esetben a ma emberénél ahol már világ méretű járványok pusztítják az emberiséget komolyan kell vennünk egy valamit. A betegségek amik már járványszerűek, beszélünk itt a szív és érrendszeri betegségekről, a cukorbetegségekről, az emésztőrendszeri betegségekről és az idegrendszeri betegségekről lényegében szinte mondhatnánk, hogy 95% - ban a húsevéssel kapcsolható össze. Nos innen kezdve abból az alapból indulhatunk ki, hogy az ember természeténél fogva növényevő. Pontosítsuk: mindenevő. DE jelen esetben a mindenevőség nem azt jelenti, hogy a növényeket, az állati termékeket ( tej, tojás ) és a hús fogyasztható lenne számunkra. Azért azon el kellene gondolkodni, hogy milyen emésztő rendszerre lenne szükség, hogy mindezeket probléma nélkül megfelelő módon megemészthessük. Most lehetne felhozni rengeteg tanulmányt, kutatási eredményt ami bebizonyítja, hogy igenis az embernek szüksége van a húsra mert ugye az aminósavak meg miegyebek. Jó, jó. Na de akkor most nem értem. Mi van azzal, hogy az állatok, mondjuk egy tyúk ami a kukoricából és egyéb fűfélékből csipegyetve a kis zúzó gyomrával minden aminósavat képes előállítani, mi emberek pedig a csoda emésztő rendszerünkel ami állítólag mindenre képes nem vagyunk alkalmasak a növényi táplálékból előállítani a számunkra szükséges aminósavakat. 

És még egy kérdés: Azt mondják, hogy a kisgyermekek őszinték. Akkor tegyünk egy próbát. Ha egy kisgyermek kiságyába tegyünk be egy almát és egy kiscsirkét. Ha a kiscsirkét fogja megenni és az almával fog játszani akkor mindent elhiszek a tudománynak, de ha az almát fogja megenni és a kiscsirkével fog játszani akkor el kellene gondolkodni a vegán elveken!

Nos? 

vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Még nem érkezett hozzászólás.
Új írásához regisztrálj, vagy lépj be a jobb oldalon.