vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Vidám receptek

Műfaj: EgyébCimkék: abszurd, félinformációk

Bosszantó, amikor egy hír, elbeszélés, ételrecept olvasását befejezve hiányérzetem van, nem jutottam a teljes információ birtokába. Álljon itt példaként - egy majdnem minden részletre kiterjedő ismerettel kiegészített - ételrecept leírás.

 

Répatorta

Hozzávalók:
Jó sok répa
Több tojás ( Kolombuszé nem jó! )
Fele liszt., fele bétóven, (a zeneileg igényesek egy kevés verdit is tehetnek bele.

Elkészítés:
Abban az esetben, ha rendelkezünk konyhakerttel, az ágyás gondos előkészítését követően időben vessük el a répamagot. A megfelelő mennyiség meghatározása nehezen oldható meg, de a fennmaradó részt egyéb célokra is felhasználhatjuk. Ne feledkezzünk meg a rendszeres öntözésről, gyomlálásról sem. Az elkészült répát óvatosan húzzuk ki a földből, a beszakadt rész veszteség. Kert hiányában a répa a sarki zöldséges közreműködésével juthat birtokunkban, de ellentétben a házi előállításúval ez csokorba van kötve, felhasználása előtt a masnit okvetlenül el kell távolítanunk.

A répákat folyó vízben – nem szükséges a legközelebbi patakot felkeresni, a csapból nyerhető is megfelel - gondosan tisztítjuk, hámozó késsel hámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn aprítjuk. A répatorta nem tartalmazhat fehérjét, ezért különösen ügyeljünk újaink épségére a reszelés során, ha még is elreszeltünk belőlük egy keveset, a részek felkutatása és eltávolítása előtt használjuk fel a már előre odakészített sebtapaszokat.

Az így nyert tömeget, a szükséges – zeneszerzőkről, felfedező világutazókról, stb. elnevezett - segédanyagok hozzáadásával, kevergetve jutunk el a formába öntés lehetőségéhez. A tortaforma sminkeléséről – kiken, belisztez – sem feledkezhetünk el, habár a mai modern típusok – állítólag - a beleragadt tortával együtt is fogyaszthatók.

Ezt követően ne vegyük könnyelműen a tortakészítés lényegét, a sütést. Szükségtelen az egész konyhát felgyújtani, teljesen megfelel a hagyományos sütő használata!
A kész torta minden eddigi szenvedésünkért kárpótol bennünket, fogyaszthatjuk vidáman is
 

vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Eddig 1 hozzászólás érkezett.
Új írásához regisztrálj, vagy lépj be a jobb oldalon.


1. Macska   (#30543)

2016. február 08. 22:31

Kedves János! Régen jártam ezen az oldalon, és örülök, hogy azóta is írtál. Remélem, jól is vagy. :)