vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Három kívánság

Műfaj: EgyébCimkék: egypercesek

Egyszer kaptam a Nők Lapja Maria Duval nevű asztrológusától egy talizmánt, melyre ráírtam három kívánságomat. Csupa jót jósoltak, azt, hogy csak kommunikációra ruházzak be, abból fogok elérni sikereket, s felsorolták tehetségeimet, mint erős pontokat. Rég volt, terveim semmivé lettek.

      Ha az élet megengedné még egy pár évig, hogy szép ruhába öltözzek, csinosan, mint rég, csak fehérben járnék, s nem viselnék többé feketét. Ha megengedné, hogy tüdőmet teleszívhassam oxigéndús,  friss levegővel, magamhoz ölelném az egész világot, s csak állat-növényvédelemmel foglalkoznék az emberek óvása mellett. Ha még egyszer járhatnék szép cipőkben, csak a barátaimat látogatnám, s keblemre ölelném valamennyit, rengeteg szeretet-találkozót rendeznék nekik.
Ha szemeim még egyszer tükröznék szívem tisztaságát csillogón, szétsugároznám ragyogását mindenkinek.

Ha egyszer még azt mondaná valaki, szeretlek, kezeimben hordanám, szívem örömmel válaszolna a szép szóra, repdesve, ujjongva tanítanám szerelemre a párokat. Amikor a szív örül, örömét megosztani kívánja mindenkivel, hadd lássák, mit jelent a boldogság, mely az egész környezetemet besugározná.
Ha a gondolataimmal úgy tudnék érteni, mint egykor mindent, több diplomám lehetne, s tudásommal tanítanám az elesetteket, a gyengébbeket, gyámolítanám a rászorulókat. Ha még egyszer friss forrásvizet ihatnék, juttatnék belőle mindenkinek, hogy ne legyen többé beteg a szennyezett víztől senki se.
Megtanítanám, hogy érdemes emberként élni, mennyi jóság, szeretet, gyöngédség lakozik a szívekben, s hogy ezen kincseket őrizni kötelesség.
Ha visszakaphatnám ének hangomat, a világmindenséget tanítanám dalolva vidámságra.
Megmutatnám, hogy mit jelent az anyai törődés, hogyan kell álomba ringatni a kisgyermeket csengő énekszóval, s milyen az aggódás gyermekünk miatt. Példának tenném a gyermek nevelést, rávezetném a szülőket, hogyan éljenek olyan szerelemben családtagjaikkal, ahogyan én éltem egykor gyermekeimmel. Megismertetném velük a nyelvi, zenei játék örömét, a közös játékét. Ha még egyszer olyan boldog lehnék, arcomra ráróná nagybetűs bélyegét az érzés, mit a család jelent, melynek szálait nem szakíthatja senki szét. Kívánságaim teljesülésért ezerszeresen megffizetnék és soha nem mondanám azt, hogy elég! Bárki zörgetne ajtómon, mindig nyitva lenne gond, s bánat előtt, amiben tudnék, segítenék.

      Három kívánságom volt régen, melyet egy talizmánra írtam: munka, gyerekek, gyógyulás. Nincsen fontossági sorrend, mindháromra egyaránt szükség van. Munkára, hogy megélhessek, gyerekeimre, s nekik rám, egészséges édesanyára, aki miatt többé nem kell aggódniuk. A gyógyulásban benne van a teljesség, ha egészségem lenne még egyszer, én lennék a leggazdagabb az egész világon.

vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Eddig 6 hozzászólás érkezett.
Új írásához regisztrálj, vagy lépj be a jobb oldalon.


1. epipapi   (#24669)

2011. október 25. 18:14

Visszamegyek még oda, egy kis trükk állt "távozásom" hátterében!

Válasz H.Kohut Katalin hozzászólására (#24558).

 


2. H.Kohut Katalin   (#24558)

2011. október 19. 20:38

Kedves Epipapi! Mária Duval nevét a hetilap csak felhasználta, megtudtam utána, hogy már meghalt, de ingyenes asztrológiai elemzést készítettek a nevében, melyben nagyon jókat írtak nekem születési dátumon és elküldött fotóm alapján. Azóta nagyon sok minden történt, a negyede nem maradt meg annak, amilyen akkor voltam, ráadásul ebben a Három kívánságban is figyelmetlen voltam, az oxigéndús helyett ózondúst írtam. Örülök, hogy olvashattalak, majd visszatérek még ide, be fogok gyakrabban lépni, most csak Miattad jöttem ide reagálni arra, hogy elolvastad a gyorsan papírra vetett irományaimat. Hiányzol a Virtusról, bár nagyon ritkán olvasom ott is az írásokat. Kívánok nagyon szép napokat és még értékesebb írásokat Neked! Üdvözlettel: Katalin

Válasz epipapi hozzászólására (#24493).

 


3. epipapi   (#24493)

2011. október 17. 18:45

Maria Duvallnak én is kívánnék hármat.........

 


4. H.Kohut Katalin   (#7897)

2009. február 27. 18:26

Köszönöm Évike!

 


5. Lovas Éva   (#7861)

2009. február 25. 21:41

Mindezt, mindent megtehetsz! A tudást nem a diploma adja, Ha tudásod van, azt tovább id adhatos, segíthetsz, taníthatsz másokat, például az írásaid által is. Ha te szeretsz, ha nyitott vagy, biztos, hogy viszontszeretnek. gyxereked lehet, nem csak az6 édes, akit szültél, hanem az is, akit választasz, aki rád utalt... Ha hiszel magadban, és etszed, amit akarsz,am mit szeretsz, ha megléped a szüksléges lépéseket, boldogabb leszel. És, ha boldog vagy, előbb jön a gyógyulás is!

 6. Pigniczki Ágnes   (#7802)

2009. február 20. 22:03

Fájdalmas, keserű vallomás. Szép, de hiányos. Hol a remény, és a hit? A remény, hogy a rossz után jó jön, s a hit a szavak, a szeretet és az akarat erejében... Várom a folytatást.