vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

"Őrülett"

Műfaj: EgyébCimkék: humor

Asszony lett a lányból, de csak félig, mert az apja grúz. Miklós, a férje finn volt, lapp. Programozó matematikus. Hasa kocka, melle téglaalap, feje gömbölyű, rajta kalap. Függőlegesen szimmetrikus, vízszintesen aludt.

 

"Őrülett"

Asszony lett a lányból, de csak félig, mert az apja grúz.

Miklós, a férje finn volt, lapp. Programozó matematikus. Hasa kocka, melle téglaalap, feje gömbölyű, rajta kalap. Függőlegesen szimmetrikus, vízszintesen aludt.

Házasságuk akkor laposodott el teljesen, amikor Miklós tavaly egy bonyolult matematikai egyenleten elgondolkozva, az úton sétálva nem vette észre a feléje robogó úthengert. Laptop lett. Számkódos aktatáskában, a tamagocsija és a babakocsija mellé helyezték örök nyugalomra a családi kriptában

A rendőrség merényletre gyanakodott, de bombabiztos alibije volt, Tel-Avivban nyaralt.

 Négy gyereket szerettek volna, de csak három lett. A negyediket hajós kapitánynak szánták, de tervük megfeneklett. A nagyobbik fiút egy íróról nevezték el, így Shaw-lett.  Izraelben él.  Elvált.  Júlia, a volt felesége feslett, pedig capulet.!  Lánya, Latvija enyhén molett. Jövőre jár le a műszakija. A kisebbik fiú a skóciai nyaraláskor eltűnt, de Mclett. Ezermester, kazah kecskéket kerget a Kaukázusban.

 Megéhezett, éhes lett. Kinyitotta a spájzajtót. Az uborkás üvegben unatkozó kovászos uborka vörösen fénylett. Enyhe morajjal elhagyta az üveget, fél percig lebegett a levegőben, majd kirepült az ablakon.

Ezen nem rágódok tovább!- mondta magában.

A polcon pihenő kacsazsír olyan jóságos volt, hogy kenyérre lehetett kenni. Tojás, liszt, tej. Komplett omlett.

Tegnap lovasbemutatón volt a Hortobágyon. Karikásak voltak a szemei. Menet közben pihentette őket. Lefejelte a konyhaszekrényt, leverte a sótartót. A só az omlettre ömlött. Megszórta még az élet borsával is. Megette.

Hirtelen nagyon kellett. Irány a toalett.

 Tizet ütött az óra. Az utolsó ütés mély volt. Összegörnyedt. Csengettek. Épp, hogy el tudott húzódni a kitóduló osztály elől. A találkozó elmaradt. Pedig mindenki elment, csak nem beszélték meg, hogy hol találkoznak.

 Kinyitotta az újságot. Nyitott lett az új dolgokra.

A grúz vizeletgyógyászt előzetesbe helyezték. Ennek még valaki megissza a levét. A grúzról utólag kiderült, hogy ukrán. Plutóniummal szereti a grúzos tésztát! Teszta bolondokháza. Minden bolondon hat lyuk van. A nőkön hét. A lyukak körül a nő. A lyukakból szél fúj. Erős szélben nem hallani egymás szagát.

Belülről zárták rá az ajtót.
Ezek bolondok ! – gondolta, majd az ajtó alatt kicsúsztatta a kulcsot. Remegni kezdett. Az utóbbi időben olyan fázós lett. Minden kényszer nélkül felvette a zubbonyát.

So let it be !

 

vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Eddig 1 hozzászólás érkezett.
Új írásához regisztrálj, vagy lépj be a jobb oldalon.


1. Bányai János   (#27256)

2013. május 26. 16:48

Gratulálok! Remélrm, még nem járt le a terminus, mivel régen írta tarmanus! -D