vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Változások az Egyperceseken

Műfaj: PrózaCimkék: egypercesek

Elérkezettnek látjuk az időt, hogy oldalunkon bizonyos változtatásokat eszközöljünk, különböző okok miatt. Erről szól ez az írás, kérlek titeket olvassátok el, szóljatok hozzá!

Tisztelt Alkotótársak!

 

Elérkezettnek látjuk az időt, hogy oldalunkon bizonyos változtatásokat eszközöljünk, különböző okok miatt. Szóval, itt az ideje a megújhodásnak. Előzetesen szeretnénk tájékoztatni benneteket a számszerű tényekről.

Az Egypercesek oldalán közel nyolcszáz regisztrált alkotó tevékenykedik. A mai nappal bezárólag 4075 írás tekinthető meg. Április hónapban 70 új írást moderáltunk.

Bizonyos változtatásokat kénytelenek vagyunk bevezetni. A mai naptól ideiglenesen felfüggesztjük azt a pontot, miszerint fizetünk a tehetségetekért. Az indok röviden: amikor indult az oldal az az álmunk volt, hogy a bevételekből mindenkinek minden írás megtekintéséért tudunk adni 1 Forintot. Erre rá kellett jönnünk, hogy nem fenntartható, és áttértünk a 10 Fillér körüli összegekre. De így is tartozásunk halmozódott fel felétek.

Ezen összegek maradéktalan kifizetésének módját keressük. A könyvutalványok helyett valami mást kell kitalálnunk . További kiadásunk a tárhely bérlése. Ennyit a passzívumokról.

Aktívumnak mutatkozik közel hétszáz forint havi bevétel, a „jól prosperáló” :-) hirdetésekből. Bevételt az esetek túlnyomó többségében csak abban az esetben tudunk elérni, ha a hirdetéseket meg is nyitják. Már egyre több irodalmi lapon felütötte fejét az a jelenség, hogy bizonyos címen az alkotóktól pénzt kérnek. Mi ezt nem szándékozzuk bevezetni. Csak annyit tehetünk, hogy hirdetőket keresünk. Idáig tartottak a szikár tények. Megjegyezni kívánom, hogy a moderátorok is merő mazochizmusból, ingyen dolgoznak a lapnak. Ha már itt tartok, a hozzászólásokból kitűnik, hogy több alkalommal elégedetlenek voltatok a moderálás lassúsága miatt. Ez a probléma megoldódni látszik, mert még egy moderátort sikerült hadrendbe állítani, egy alkotótársatok személyében, és így gördülékenyebben kezdenek menni a dolgok. A moderálással kapcsolatban hallatszottak olyan hangok is, hogy túlontúl engedékenyek vagyunk. Ezzel kapcsolatban az álláspontunk a következő : az alapvető emberi normáknak megfelelő írásokat mindig beengedjük. Az írásokban fellelhető hibákat, úgy látjuk, Ti elrendezitek egymás között. Mi nem vagyunk irodalmárok, ezért rátok bíztuk akaratotokon kívül ezeket a dolgokat, de úgy néz ki, működik.

Térjünk át a változtatásainkra.

Amint észrevettétek már, készítettünk egy heti olvasottsági rangsort, amely az előző hét nap megtekintéseit veszi figyelembe.Igen, tudjuk, hogy ez sem teljesen igazságos, hiszen vannak olyan írók, akiknek rengeteg írása van fent, míg másoknak csak tíz-húsz. De némi fogódzót ez is adhat az alkotóknak. A legnézettebb írások rovata az előző harminc nap megtekintéseit követi nyomon.

A következő ötletek merültek fel, amikhez a véleményeteket kérjük. (Miután véleményeztétek meglátjuk mire lesz idő és energia.)

-         Nyolc-tíz soros „csetelő” oldal az írások alatt. Ez azért lenne jó, mert itt nem lesz moderálva a beszélgetés, és az esetleges inkriminált szövegek hamar eltűnnek a szemek elől. Ehhez lehetőséget biztosítanánk arra, hogy minden pillanatban láthassátok a bejelentkezett tagokat.

-         Letölthető ingyenes könyveket teszünk fel az oldalra.

-        Szeretnénk egy vagy több könyvet szerkeszteni az itt megjelent legnézettebb alkotások válogatásából. Ez ha megvalósul készítünk egy mindenki által hozzáférhető listát, mondjuk a száz legnézettebb írásról. Ebből aztán az alkotók javaslataival, és engedélyével könyvet szerkesztünk.

-         Elkezdhetjük interjú sorozatunkat a nálunk publikáló írókkal.

-         Megoldható, hogy a szerző neve nélkül tegyük fel általatok írt műveket, így meggyőződésünk szerint sokkal objektívebb kritikát tudtok kapni arról, hogy álltok az írásaitokkal kapcsolatban. Ezt a rovatot „Svédasztal” néven indítanánk.

 

Ez a tájékoztató egy hétig a legfelső sorban lesz látható.

Várjuk a javaslatokat a hozzászólás rovatban.


vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Eddig 27 hozzászólás érkezett.
Új írásához regisztrálj, vagy lépj be a jobb oldalon.


1. Zseva   (#28242)

2013. október 03. 19:59

Üdvözlet az egypercesek csapatának! A változásokat, melyekről itt még csak a tervezgetés zajlott, én, mint nem rég regisztráló most fedeztem fel és köszönet érte... Ha javasolhatnám, és nincs újabb cikk, érdemes lenne az újonnan regisztráltak figyelmét időközönként erre felhívni... Üdv. Éva

 


2. Nem Tom   (#19800)

2010. május 31. 08:57

Érzésem szerint a változások is viszont üdvözölnek. :- )

Válasz Szűcs István hozzászólására (#19785).

 


3. idegen   (#19553)

2010. május 19. 15:57

Hiába futottam, utolértek./ Kudarcok,bűnök,tévedések/ súlyát cipelve mendegélek,/ tetszik, nem tetszik..amíg élek./

Válasz Florance hozzászólására (#19524).

 


4. Pipacs   (#19552)

2010. május 19. 15:56

Hova meneküljek?:-)))..Szerintem nem fogsz itt megtalálni, mert tényleg tegnap regeltem..., de szétnézni sem volt időm, nem írni valamit:(.

Válasz Florance hozzászólására (#19547).

 


5. Wolfy   (#19546)

2010. május 19. 15:28

Sajnos nincs ennyi tárhely :(

Válasz ultraviolet hozzászólására (#19540).

 6. Pipacs   (#19544)

2010. május 19. 15:22

Mekkora pechem van. Tegnap regisztráltam, hogy majd be tudjam rendezni a könyv utalványokból a könyvtár szobámat:-))).

Válasz Florance hozzászólására (#19461).

 


7. ultraviolet   (#19540)

2010. május 19. 15:06

Jó az ötlet, Florance! Én, a részemről támogatom...

Válasz Florance hozzászólására (#19534).

 


8. Sz. S. Péter   (#19533)

2010. május 19. 12:23

Na jó de hol vannak a többi író babák? Hol vannak a konkrét kérések? Gyerekek több aktivitást! Hát hogy ménkűben lesz így könyvünk eh? Szerintnem a könyvbe csak az értelmetlen, durva, elvont, a semmi tökéletes megfejtésén alapuló polgárpukkasztó dolgokat szabad beletenni így szinte csak az én írásaim kerülnének bele. Hát nem jó ötlet? üdv S. P eti

 


9. Nem Tom   (#19527)

2010. május 19. 11:12

"Gyere, teázz velünk, mesélj, és mi mesélünk" Ez szép, és úgy néz ki megelőztem a koromat.

Válasz Florance hozzászólására (#19525).

 


10. Nem Tom   (#19520)

2010. május 19. 00:27

Amikor te nem vok vagy, akkor tudjuk, hogy nem kínai. Félre a tréfát. Ha tudod a nevüket, akik régen nem írtak, akkor csak be kell írnod a keresőbe, és megjelenik az adatlapjuk. Tamás

Válasz Florance hozzászólására (#19511).

 11. idegen   (#19512)

2010. május 18. 17:35

/Elfogadom, s magamra ismerek./ Nem könnyű megfelelni mindenkinek,/ -Nem is lehet-/ ismerve az emberi jellemet,/ (nem általában, csak magamra nézve),/ de törekedjünk mégis az egészre,/ Az árnyékhoz is szükség van a fényre./

Válasz Mimi hozzászólására (#19496).

 


12. Nem Tom   (#19507)

2010. május 18. 17:02

Igazad van Anna. Ha van, alkotólista sokkal tárgyilagosabban tudod kiválasztani a barátaidat. És, akkor mindjárt ki is esik vagy ötven írás. Én bevallom, ha lenne, ilyen lista sokkal kevesebbet olvasnák el. Pedig lehet, hogy egyszer valakinek elsül a keze, és a sok vacakból kikerül egy Nobel díj. Tamás

Válasz Florance hozzászólására (#19506).

 


13. Pyrrhusz   (#19505)

2010. május 18. 15:59

Aki szavaz egy adott írásra, annak neve legyen nyilvános(tudjuk ki adogat látatlanba egyeseket), finoman adagolva kellene kitenni az írásokat, amelyek bizonyos meghatározott ideig lennének főoldalon, és a szavazatok és a megtekintések valamely összesítéséből kerülhetnének a "legolvasottabbak" közé. A névtelenség jó ötlet, ne legyünk elfogultak, pár nap után derülne ki a szerző kiléte. Személyi kultusz kilőve....

 


14. Pyrrhusz   (#19504)

2010. május 18. 15:46

Pénz. Már megcsináltattam a világ legkisebb malacperselyét, de úgy látszik hiába.Interjút, mindenféle szerénytelenség nélkül, szívesen vállalok, de csak egy jól megterített svédasztal mellett.:-)) Janó tölthessen fel filmeket és szimfóniákat is az írásai mellé, a fekete mamba finom sziluettje szolgáljon hátteréül az oldalnak, valamint a moderátorok arcfényképe és rövid curriculum vitae-je is legyen elérhető.

 


15. Sz. S. Péter   (#19503)

2010. május 18. 15:44

"Szeretnénk egy vagy több könyvet szerkeszteni az itt megjelent legnézettebb alkotások válogatásából. Ez ha megvalósul készítünk egy mindenki által hozzáférhető listát, mondjuk a száz legnézettebb írásról. Ebből aztán az alkotók javaslataival, és engedélyével könyvet szerkesztünk." - vagy én értem félre (simán lehet) vagy te .-) amúgy ja az biztos hogy nagy meló. De hát ilyen jó alapanyagból élmény dolgozni!!!! még mindig furdal lelkiismeret a multkoriért... tiszta ciki vagyok!

 16. Pyrrhusz   (#19502)

2010. május 18. 15:38

Egy percre kiteszem innen a lábam és már ez van. Szerintem Nem Tom és Florance válogatott kardcsörtéiből jelenjék meg egy antológia. Szerintem is jelenjék meg az oldalon az éppen bejelentkezett felhasználók neve, akikkel aztán lehetne egy-egy írás kapcsán higgadtan anyázni egy legördülő anyázón.Ezt támogatom. A már sebtében beküldött írások utólagos hibáit a szerző újabb cenzúrázás nélkül javíthassa.

 


17. Nem Tom   (#19501)

2010. május 18. 15:23

Szia, Peti! Szerintem egy letölthetős könyv nem kerül semmibe. Csak kurva sok meló. De, ha van aki elválja, és állitólag van akkor lesz könyv.Tamás

Válasz Sz. S. Péter hozzászólására (#19498).

 


18. Sz. S. Péter   (#19499)

2010. május 18. 11:56

hogy hogyan döntitek el azt hogy kit tesztek bele a könyvbe? az biztos hogy kemény lesz... lehet hogy kezdésnek azt kéne csinálni hogy minden szerzőt meg kéne kérni hogy ajánljon 2 db művét ami szerinte van olyan jó hogy publikálni lehessen. és akkor máris szükebb lenne az a bizonyos kör Hm?

 


19. Sz. S. Péter   (#19498)

2010. május 18. 11:53

hm hm hm. A chatet már egy éve "követelem" a működtetőktől. Azért nem is írok (jó kifogás... he he he) már mert szerintem is "elvesznek" így a dolgok. no de sebaj most legalább lesz ez is. Amúgy ha nem birtok fizetni (egyáltalán nem gondolom hogy fizetnetek kéne ebben a formában...) miből tervezitek a könyv kiadását? mert persze lehet kiadni egy 1000 példányos könyvet 1-2 százezerért, de van ennek értelme? Persze én is örülnék ha írásom megjelenne (mert hát ugye biztos benne leszek me olyan jó vagyok...) ha nem jut el a "közönséghez" akkor ez csak maszturbáció. Annak viszont egy kicsit drága :-( Az oldalt akkor tudnátok jobban eladni a hirdetők felé, ha többen látogatnák. ezt úgy lehetne elérni ha nyitnátok egy picit a Web 2.0 felé (facebook, twitter, közzöségépítés, stb) ez persze meló és hozzáértés de mivel úgy néz ki van itt néhány őrült aki mindenáron írni akar, lehet érdemes kimerészkedni a hálóra hátha meglesznek az olvasók is. én pl ismerek egyet ak

 


20. idegen   (#19493)

2010. május 18. 09:32

Nem szoktam belefolyni a vitákba, most sem teszem.Csupán megakadt a szemem a kijelentésen : "Csak védekezésből töröltem eddig is." -Mitől véd meg ha visszavonulsz, ha nem vállalod holnap amit tegnap leírtál????

Válasz Mimi hozzászólására (#19473).

 21. Nem Tom   (#19492)

2010. május 18. 08:27

Azt furcsállom, hogy személyes okokból feltettél két verset, majd személyes okokból le is vetted. Ugye, akkor ez a kétszemélyes. Más. Látom nem akartad túllépni a limitet a kedvenceid bejelöléseinél. Gondolom most elindultál a fal felé, egy kicsit mászni? :- )))

Válasz Florance hozzászólására (#19488).

 


22. Nem Tom   (#19491)

2010. május 18. 07:21

Remek az ötleted. A kijelölt (nem felkért) szakmai zsűri elolvassa a négyezer írást, és hipp-hopp, jelöl száz írást. És akkor hány év múlva lesz válogatás?

Válasz Mimi hozzászólására (#19476).

 


23. Wolfy   (#19472)

2010. május 17. 21:27

Való igaz, hogy nem biztos, hogy a legnézettebb írások a legjobbak. És bárkinek bármi jó ötlete van szívesen fogadjuk. Ebben a témában és bármi másban is.

 


24. Nem Tom   (#19471)

2010. május 17. 21:14

A tulajok a bőséges jövedelemből óránként 19 fillérért éjt nappallá téve fogják lesni az oldalakat, hátha egy csúnya valaki leírja azt, hogy kaka, és akkor rögtön ráugranak, és kitiltják az illetőt még az országból is. Így gondolod?

Válasz Florance hozzászólására (#19468).

 


25. Nem Tom   (#19470)

2010. május 17. 21:08

Magánjellegű kérdés. Az elmúlt héten feltettél két írást is. Hová tűntek? Csak azt ne mond, hogy rosszat szóltak hozzá, és levetted. Vagy talán az volt a bajod, hogy végre feltettél egy jó fényképet magadról, és irigyled tőlünk? Aki akarta, már rég kimásolta magának. :- )))))

Válasz Florance hozzászólására (#19468).

 26. Nem Tom   (#19465)

2010. május 17. 19:08

Még megkérdezem, hogy honnan és mennyiért szerezzenek szakavatott embereket a laphoz, hogy neked teljesüljön a kívánságod. A másik pedig az, hogy ezen a lapon három olyan magasan kvalifikált irodalmi szakemberről tudok, akiknek a nevei.( Most nem arra gondolok, hogy Széchenyi könyvtár) sok könyv első oldalain is megjelennek, nem érdemtelenül, akik a te legkényesebb igényeidet is kielégítenék Tamás

Válasz Florance hozzászólására (#19461).

 


27. Nem Tom   (#19464)

2010. május 17. 18:58

Te hogy döntenéd el, hogy melyik a legjobb száz írás. Megnéznéd a közepesen sok olvasást, mert az azért közepes, mert nagyon jó, de kevés indulatot vált ki. Nincs benne semmi, amin vitatkozni lehet, de szex sincs benne, csak egy kis kalapácsolás, furás, faragás, kavicsdobálás a Duna parton, meg rengeteg ilyen csuda izgalmas történet. Nézd végig az írásokat, és írd meg, melyek azok az írások, amiért akár fizetnél is, hogy elolvashassad. Na, ezek a jók. Tudod mit? Én a helyedben megköszönném, hogy iparkodnak a tulajdonosok, hogy nekünk jobb legyen. Könnyű mindent leszarozni, lássunk inkább tőled, egy saját ötletet. Te hogy csinálnád? Most ne bújj el, ne lépj ki, ne regisztrálj más néven, csak egyszerűen írd meg az ötleteidet. Látod milyen könnyű kritizálni, adjál ötletet!!!

Válasz Florance hozzászólására (#19461).