vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Elfújta a szél!

Műfaj: PrózaCimkék: vágy, remény, kitartás, csalódás, tanulság

Nem értékelték, pedig fontos mondanivalója volt. Bármit is szeretnénk elérni az életben, a felsőbb hatalmak nem hagyják. A lehető legrosszabbkor törnek ránk, és nincs az a hatalom, ami megvédené törékeny sátrunkat. Legyen az fólia, vagy erődítmény. Felmérni az erőt nem lehet elég korán kezdeni, ...

 

 

Annyit rágta a fülemet, hogy végül beadtam a derekamat. Ám legyen ha már a fejébe vette.

- De te fogod a gondját viselni - mondtam tettetett haraggal, én csak a termést aratom le.

Fura, egyoldalú, tőlem nem szokatlan, de megegyeztünk a társammal.

Nagyon örültem, amikor pár hét múlva, na, végre elkészült a fóliasátorral, mert alig láttam miatta, belőle valamicskét. Igencsak kíváncsivá tett. Mindig arra hivatkozott ugyanis, most ez meg az a dolog, meg még amaz van vissza, ezért csak később tud hazajönni. De majd meglátom, és belátom, megérte a várakozás. Nem fogom többet nélkülözni. (Mekkorát tévedett! Szeretett nagyokat mondani...)

Szó se róla, amikor elkészült végre, és megláttam a nem is olyan kicsi sátrat - belépve, nyugodtan kiegyenesedve mehettem végig hosszában rajta - megjegyezve csak úgy magamnak, a váza lehetett volna erősebb anyagból, de az csak fából van, a fólia mert még új, sértetlen feszült rajta ugyan, elöl és hátul bejárattal, szellőzőkkel ellátva - naná, hogy büszke voltam a művére, úgy elsőre. Nem is fukarkodtam a dicsérettel, be is zsebelte mind az összeset, amit tőlem kapott, hiszen valóban sokat dolgozott, míg összehozta ezt a szerinte erős, szerintem meg nem bírja ki a legelső vihart, mert elfújja a szél, remekművet.

Ebben maradtunk, meg abban, ne fessük az ördögöt a falra - kár lenne a belé fektetett energiáért, a magoncokról, melyek időközben részben már a földbe el lettek szórva, hintve, vetve és csak idő kérdése, hogy megmutassák magukat, se feledkezzünk meg... Nem beszélve a remélt haszonról, amit a palánták fognak jelenteni, ha majd termőre fordulnak.

Mellénk is állt a szerencse és a magoncok igen csak meghálálták a törődést, szépen fejlődtek, cseperedtek, mert volt abban a sátorban az ég adta világon minden, amit a gazdája, no és én elképzeltünk, megálmodtunk, elvetettünk.

Sokáig élvezhettem a fóliasátor adta előnyöket, mert a társam, amibe csak belekezdett, az nem volt haszontalan, de nem is örökös.

Ez a Kánaán egészen addig tartott, mígnem egy napon hatalmas vihar kerekedett. Akkora erővel jött, hogy a fóliasátrat úgy, ahogy volt, egy szempillantás alatt elfújta a szél!...

Ezek után képzelj el egy műanyag tojástartót, amibe, mert olyan mint egy "mini üvegház", palántákat nevelek...

Hát igen. Nem lehet elég korán kezdeni a kertészkedést..., ha az az ovi, akkor ott.

vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Eddig 5 hozzászólás érkezett.
Új írásához regisztrálj, vagy lépj be a jobb oldalon.


1. Zseva   (#30066)

2015. január 14. 14:34

Látom, te sem vagy az a típus, aki könnyen feladja... Köszönöm idegen!...

Válasz idegen hozzászólására (#30063).

 


2. idegen   (#30063)

2015. január 13. 21:20

Én is adtam egy ötöst. ...mert akkor is ültetni kell fákat, ha holnap lesz vége a világnak....

 


3. idegen   (#30062)

2015. január 13. 21:20

Én is adtam egy ötöst. ...mert akkor is ültetni kell fákat, ha holnap lesz vége a világnak....

 


4. Zseva   (#30049)

2015. január 04. 12:23

Adtam magamnak egy ötöst, ha ennyit kibírt 3-asnál azért többet ér! :-)

 


5. Zseva   (#30048)

2015. január 04. 12:22

Elfújta a szél? Pedig az imént még megvolt... Megértem. Az én sátramat is elfújta, miért legyen másnak erősebb a sátra? :-)