vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Emberi jellemek 7

Műfaj: EgyébCimkék: akiknek mindenről az jut eszébe

Hosszú évek óta tapasztalom - környezetem függőségében élő tagjain - az említett jelenséget, aminek az okait hiába kutattam, nem találtam rá magyarázatot. Miről is van szó?


Géza barátommal beszélgetek, a strandon, Ő hatodik sörén, én az első üdítőmön túl. Egy rendkívül csinos „Cordon Blue” öltözetű (csupán két kék szalag) hölgyre mindketten felfigyelünk. Megjegyzésemre, hogy milyen kár a gyönyörű testen az a pici narancsbőr, Géza földöntúli arckifejezéssel kérdezi: Tudod Te egyáltalán, milyen fenséges ital, a narancslikőr?

Együtt jövünk hazafelé, a vásárlásból Ilonkával, a szomszédommal. A sarkon befordulva egy magas kisportolt fiatalember száll ki a kocsijából. Nekem eszembe jut, a könyvszekrény tetején hosszabb ideje tartózkodó többkilós nyomtatóm levételének lehetősége, és ennek hangot is adok. Mire Ilonka: „Én inkább az ágyamban tartanám, ezt a többkilós nyomtatót.”

Sanyival, szinte soha sem volt vitám, annál az egyszerű oknál fogva, hogy bölcsen hallgattam, amikor előadta vadabbnál vadabb ötleteit, „életünk jobbá tételére”. Egy esetben azonban –amikor közös barátunk halálát használta ürügyként acsarkodásához- nem voltam képes csöndben maradni, csitító megszólalásomat, „Nem a temetés költségeinek nagysága miatt fogunk emlékezni Bélára” személyes támadásnak tekintette, és kioktatott, hogy azt sem tudom mi a szemfedő.

Újgazdagék, -róluk, már régebben is volt szó- most egy új a magasabbrendűségüket hirdető, 120 decibeles riasztót szereltettek fel, ami minden beüzemelésekor, majd’ fél perces tesztműsort ad az említett hangerővel. Amikor tisztelettel kértem, hogy az ellenőrzés hangerejét csökkenteni kellene – azonos hangerő esetén nem tudjuk megkülönböztetni a valódi riasztást- a „Maguk csak ne avatkozzanak bele, a mi dolgainkba, maguknak könnyű, mert nincsenek ellopható értékeik.” Az jutott eszünkbe,hogy egykedvűen hallgatjuk a vak riasztásokat, és biztos akkor sem fogjuk komolyan venni, ha valóban betörnek hozzájuk.

Kedves alkoholfüggő,- szexmániás,- kötözködő,- és „magasabb rendű”- társaimnak, sok-sok szeretettel.

 

vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Eddig 4 hozzászólás érkezett.
Új írásához regisztrálj, vagy lépj be a jobb oldalon.


1. Bányai János   (#27029)

2013. május 04. 14:19

Kedves Éva! megnyugtattál, köszönöm! Az állandóan letiltók "jellemével" is baj lehet, de előbb-utóbb magukra maradnak.

Válasz Zseva hozzászólására (#27026).

 


2. Zseva   (#27027)

2013. május 04. 13:45

... bocsi "guanénak"... diegó az is jelent valamit biztos... :-)

Válasz Bányai János hozzászólására (#27025).

 


3. Zseva   (#27026)

2013. május 04. 13:42

Címlap ide vagy oda, én olvastam. Jóóó! Éppen ma olvastam egy naplóbejegyzést, ami kissé kiverte a biztosítékot nálam. Az illetőnél nem tudtam tiszteletemet tenni, mert le vagyok nála tiltva, attól még a mondanivalómat máshol ki tudtam fejezni... kb. nagyjából arról van szó, hogy a számára már szükségtelen, energia vámpírnak titulált és holmi kacatnak tekintendőket törli a mobiljáról és hogy még nyomatékot adjon ennek, diego-nak nevezve a valamikori "kedves" ismerőseit... Kedves. :-)

Válasz Bányai János hozzászólására (#27025).

 


4. Bányai János   (#27025)

2013. május 04. 12:10

Sajnos, a cikkdömpingben meg sem jelent Új írásként a címlapon.