vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Entrópia-agy

Műfaj: PrózaCimkék: bilaterális, perszonális villanás a szefantor-ban

A lakásomban lévő poszt-apokaliptikus állapotra gondolok, és a széthagyott Pink Floyd lemezekre, a pornó kazetták közt. Nem értem ez most miért zavar, talán tényleg rendet kéne tenni.

Entrópia-agy
Bilaterális, perszonális villanás a SZEFANTOR-ban

Balu megrázza a kezem. Felébredek az árnyas nyárfa alatti rémálmomból. Valami más világban jártam, szinte tőlem független szürreális térben. Néhány villanás marad csak és a Nap fénye oldja minden emlékem, bozonok bombázzák szemem ám valami keserű íz marad a számban. Tisztul a kép, és már tudom is, hol vagyok a realitásban. Balura nézek.
-Szia Janó! Jól vagy? Kérdezi.
-Eh, csak a tegnapi Misi féle törköly.
Belenézek a szemébe, (boldog, és segítőkész, mint mindig) és azon a latin mondaton gondolkodom, amiből, a szia származtatható, valami „téged szolgállak uram”
-Hozzak valamit? Kicsit fehér vagy!
-Köszi, nem kell semmi, nemsoká itt az ebéd, és ránézek az órámra, hátha nem mondok igazat. (Tücsi álnok tette fut végig neuronjaimon)
-Jut eszembe, délután jössz focizni? Jó meccsnek tűnik! Kérdezi.
Megveregeti a vállam, és valójában nem várja meg a választ, hisz tudja, nem fogok focizni, tavaly sem álltam be a csapatba. Könnyed ruganyos futással távozik, és már láthatóan másra gondol, talán épp az összecsapásra, a játékra. Közben a lakásomban lévő poszt-apokaliptikus állapotra gondolok, és a széthagyott Pink Floyd lemezekre, a pornó kazetták közt. Nem értem ez most miért zavar, talán tényleg rendet kéne tenni, hogy legyen a fejemben is tisztaság ….Valamikor. Furcsa egy összefüggés ez, talán van is megoldása, mint ahogy a prímszámra írható képletnek. Balu után kiabálok, pontosan a hátának kiáltom kérdésem.
-Apád mikor érkezik?
-Nemsokára!
Csuki megüti a harangot, itt az ebéd ideje.

vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Még nem érkezett hozzászólás.
Új írásához regisztrálj, vagy lépj be a jobb oldalon.