vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Képvázlat századokról

Műfaj: PrózaCimkék: megcsalás

Színeiből kivetkőzött szürke angyal vágódott neki a falnak, nagyot koppant, hang nélkül törölte meg száját, és köpött egyet a kocsma földjére. Nem volt vér benne, csak manna darabok hullottak a földre.

Képvázlat századokról
Színeiből kivetkőzött szürke angyal vágódott neki a falnak, nagyot koppant, hang nélkül törölte meg száját, és köpött egyet a kocsma földjére. Nem volt vér benne, csak manna darabok hullottak a földre. Körbe nézett, lebegtette szárnyát, és megszólalt: Hehe, rendben vagyok és megigazította ruháját. Kezével intett, kért még egy deci viszkit és a szárnyaival csapott néhányat jelezve, az égi kény uralma teremtette erre a világra. Drága dohányból kézzel cigit sodort és rágyújtott. Ránézett a verekedő partnerére ---- Általam jutsz a kínnal telt hazába, rajtam a kárhozott nép városába nagy alkotóm vezet az igazság Isten hatalma emelt égi kénnyel ha itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel!---- de kapott egy mocsok nagy átszálló pofont, és egy láb jól hasba is rúgta. Vett néhány mély lélegzetet, kapkodott levegőt, hogy a görcs oldódjon. Előkapta szivárvány pallosát, ám a egy jobbegyenes ismét a földre küldte. Nyikkant néhányat és elájult.
Isten szeme mindent lát, ne lopd el a Bibliát! Ne vétkezz, imádkozz! Dolgozz!
És ide jött a Földre, hogy segítsen szürke angyalának, ám két görkoris srác baseball ütővel jól hátba vágta, és kiszakították kezéből a táskáját. Bekerült súlyos sérülésekkel a börtönbe, többen bizonyították, Ő kezdte a balhét.
Felelnie kell az okozott kárért.
Fél aléltan ábrándozott egy szebb világról, ahol mindenki mindenkit szeret!
Isten halk szavakat váltott Jézussal, mikor a szivárványhídon baktattak a túlvilág felé. Te érted ezt? Vágod ezt, látod a jövőt, és láthatod mi lesz itt a Földön. Vállalod az összes bűnüket?
Engedem, hogy döntsél, ne vállald az emberek bűneit.
Az olajfa ligetben ott előtte a kaja
Töviskoszorú és keresztfa
Árulás néhány ezüstért

vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Eddig 2 hozzászólás érkezett.
Új írásához regisztrálj, vagy lépj be a jobb oldalon.


1. Bangó János   (#30479)

2015. augusztus 17. 12:35

Szia! Inkább képekben gondolkozz, mert fotografikus a memóriám..... Írni gyakorlatilag nem is tudok jól! Hehe!

Válasz Zseva hozzászólására (#29767).

 


2. Zseva   (#29767)

2014. augusztus 12. 11:31

Ránézett a verekedő párra, magát vélte felfedezni az egyikben, utána... és egy láb jól hasba is rúgta. :-) Az angyalok bűnét vette magára. Bocsi, itt feladtam, ez összetettebb szöveg, mint gondoltam. :-)