vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Teljes kivizsgálás

Műfaj: NovellaCimkék: teljes, kivizsgálás, kórház, őrület, favágó, elme, pszichológia, balta, vér, horror, morbid, gondolat, novella

Nem mindenki az, aminek látszik. Ne ítéljünk elsőre, ugyanis a gondolataink különleges dolgok: mert csak mi láthatjuk, miről szólnak.

A favágó besétált a kórházba. A recepción megkérdezték tőle, hogy miért jött. Ő csak annyit felelt, hogy teljes kivizsgálást kér, minden téren, kívül-belül. A tüdőszűréstől kezdve a gyomormosáson át, a végbéltükrözésig. Mindent. Tisztába akart lenni azzal, hogy vajon egészségesen él-e, vagy kell-e valamitől tartania, fenyegeti-e valamiféle veszély.
- Észlelt esetleg valamiféle rendellenességet? – kérdezte az orvos.
Nem volt panasza. Azt mondta, jól érzi magát. Csak biztosra akar menni.
Egyáltalán nem váratlan kérés. Sokan fordulnak hasonlóan az orvosokhoz. Sőt, mindenkinek így kellene csinálni: a bajt meg kell előzni.
Minden létező vizsgálatot elvégeztek rajta. Vizeletvizsgálat, széklet, CT, MR, ultrahang. Hogy mindez mennyi pénzbe került, arról inkább ne beszéljünk.
Ne felejtsük, hogy egy olyan emberről beszélünk, aki már felülről üti a negyvenet. Mégis, minden vizsgálat negatív lett. Elismerően bólogattak az orvosok, ugyanis régen láttak már ennyire egészséges embert. Egész nap a szabad levegőn van, fát vág, dolgozik. Nem dohányzik, soha nem is dohányzott. Ital gyanánt olykor egy kupica pálinka, ha nagyon hideg van, hogy meg ne fázzon.

A főorvos személyesen szerette volna az eredményeket megosztani a favágóval. Beültek a rendelőbe. Kényelmes, párnázott, karfás forgószékekben foglaltak helyet. Az orvosnál jókora dosszié.
- Azt kell, hogy mondjam, Mr. Wood, hogy az eredménye meglepő. Mielőtt megijedne, megnyugtatom, hogy nincs semmi gond. Sőt! Ön átlag felett egészséges. Mint a makk, ha lehet így mondani.

Tévedtek. Igaz, a probléma már nem az orvosok hatósugarába tartozott. Egészen más betegségről van szó, amihez nem orvos, sokkal inkább pszichológus lenne szükséges.
- Mit akar azzal a baltával? – kiált fel kétségbeesetten az orvos. A favágó tekintete eszelős volt, ahogy egy kezében, görcsösen szorongatva tartotta a baltáját, amit ki tudja, hogy csempészett be.
- Kérem, ne tegyen semmi meggondolatlanságot!
Szó sem volt meggondolatlanságról. A favágó valószínűleg részletesen kitervelt mindent.
A bal kezét kényelmesen az asztalra fektette, tenyérrel fölfelé. Így a sing és az orsócsont nem keresztezik egymást, és könnyebb levágni az alkart. De lehet, hogy annál az éles baltánál végső soron teljesen mindegy lett volna.
Lecsapta a saját alkarját. A döglött húscafat az asztalon maradt, a favágó pedig ordítva borult hátra a székkel. Nagyon vérzett. Bőre lassan falfehérré változott és kezdte lassan elveszteni az eszméletét. Már nem érezte a fájdalmat. A halálhörgés közben még egy dolgot tudott mondani a döbbenten letaglózott főorvosnak:
- Kíváncsi voltam, hogy vajon segítenek-e rajtam, vagy hagynak elvérezni.

Az eskü kötelezte az orvosokat, így mindenki azon igyekezett, hogy életben tartsák. A balta koszos volt, elfertőződött a vér, és olyan sokat vesztett, hogy nem tudták megmenteni.
A temetésén egy ismerős, vagy családtag sem vett részt. Nem hiányzott senkinek, nem gyászolták meg a halálát.

vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Eddig 4 hozzászólás érkezett.
Új írásához regisztrálj, vagy lépj be a jobb oldalon.


1. Stonecutter   (#25935)

2012. október 05. 11:01

köszönöm szépen :)

Válasz Nem Tom hozzászólására (#25929).

 


2. Stonecutter   (#25934)

2012. október 05. 11:01

igen, jól látod. A testi egészség nem ér semmit, ha a lelkeddel baj van. Örülök hogy tetszett, köszönöm, hogy írtál :)

Válasz Zseva hozzászólására (#25914).

 


3. Nem Tom   (#25929)

2012. október 05. 05:58

Megint egy jó írás tőled.A problémafelvetésed figyelemre méltó. Hiszem, és tudom, hogy a lelki bajok sokszor súlyosabbak, mint a fizikai. A magányosság, és a szeretetlenség sírba teszi az embert.

 


4. Zseva   (#25914)

2012. október 04. 19:27

Kedves cikkíró! Mindenesetre fura gondolkodású volt ez a favágó, hogy ilyen módon akart bizonyosságot szerezni? Szerintem megunta az életét az egyébként makk egészséges ember... vagy a magány ment az agyára, ami nem derült ki azonnal... Jó a fantáziád! :-) Üdv... Éva