vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Vidd tovább! Vidd

Műfaj: PrózaCimkék: furcsán nézett rám,

Fáradt voltam, tovább botorkáltam, utam halkan bóklászott, szememben álom édes vágya. Utam jártam tovább, ám a térről kiáltás halk, elhaló hangja hallatszott.

Vidd tovább! Vidd!

Kezembe nyomta a pálcikát,

– furcsán nézett rám.

Fülembe súgta, ez nagyon fontos, aztán megint a tér közepére száguldott és kiabált!

Vidd tovább!

Lövésem sem volt ki ő, fel nem foghatom, hogy miért kiabál, pláne azt nem, hogy ebben nekem mi a szerepem.

Ott állt a tér közepén.

Távolból a villamos hangja csikorogta a tél utolsó napját, kereke alatt a sín sikoltva érezte a hideg haragját és a Tisza-parti házak timpanonja trillázva felelt csak rá, vidd tovább! Vidd tovább!

Kezembe markoltam és körbenéztem, mert nem értettem, miről van szó, de nyilván más sem értette, mert a Móra előtt csak a jeges eső szitált, és ónos, ólmos bevonatot képzett a gyöngykavicsok sárgás, fullasztó színén, némi ezüst csillanással bevonva azt. Csak én voltam ott. Lábam elé néztem, lábam alatt csikkantva zörrent valami elhagyott vallomás, lentről, a földből, mintha örök élet lenne a jég, vagy netán a csillanás.

Halványan derengett a szombat hajnala, kezemben apró pálcákkal álltam a Novotel előtt, ám távol halk hanggal muzsika szólt, valami hatvanas évekbeli hangzással.

Fáradt voltam, tovább botorkáltam, utam halkan bóklászott, szememben álom édes vágya. Utam jártam tovább, ám a térről kiáltás halk, elhaló hangja hallatszott:

Már ne így!

Vidd tovább!

vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Még nem érkezett hozzászólás.
Új írásához regisztrálj, vagy lépj be a jobb oldalon.