vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Használati útmutató a félelemhez

Műfaj: EgyébCimkék: gondolat, filozófia, félelem

Lehet, hogy első olvasatra talán logikátlan írásnak tűnhet, ami ellentmondásokba bonyolódik, de ha jobban belegondolunk, mégis igaz. Hisz az igazság nem mindig a legegyszerűbb és leglogikusabb dolgokban van. Sőt, néha olyan abszurd az igazság, hogy pont ez miatt fogadjuk kétkedve....

Nem az a bátorság, ha semmitől sem félsz, hanem az, ha nem kapaszkodsz bután mindenféle menedékbe és nem félsz szembenézni félelmeddel.

Néha, mikor félelmed elől menekülve meggondolatlan módon, rossz helyen keresed a menedéket, tán pont akkor és azzal éred el, hogy mitől a legjobban félsz, utolérjen…
Ördögi körforgás kezdődhet így, magad hajszolva abba az irányba, amit a legjobban el szeretnél kerülni… Majd újabb kapaszkodót keresel, ami még mélyebben vezet a nem kívánt ösvényre…

Arra kell ráébrednünk, hogy félelmeink nem az ellenségeink. Félelmeink, ha megfelelően kezeljük őket, legjobb barátunkká válhatnak.Korlátokat szabnak nekünk, megvédnek a felesleges, nagy fájdalmaktól. De csak és kizárólag akkor lehetnek segítségünkre, ha nem ellenségként tekintünk rájuk.

Mint mindenki, én is szeretnék félelmek nélkül való lenni… Ez az emberi ösztön butasága. Mivel a félelem negatív jelentéstartalommal rögzült a köztudatba, képtelenek vagyunk elfogadni azt a tényt, hogy segítségünkre lehetnek, sőt előrébb mozdíthatnak bennünket.

Ha eddig féltem is valamitől, most attól rettegek, hogy félek félni, hogy megpróbálom félelmeimet elkerülni, vagy ami még rosszabb, próbálom bután elhomályosítani létét olyan tettekkel, amik még inkább félelmem karmaiba taszítanak….

Bár nehéz, szinte lehetetlennek tűnik, mégis teszek egy ígéretet magamnak: Nem fogok a félelmemtől félni!
Bátor leszek, mint még senki, és félelmem magamhoz ölelve hagyom, had vezessen a megfelelő irányba; a félelem nélkül valók boldog világába.

vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Még nem érkezett hozzászólás.
Új írásához regisztrálj, vagy lépj be a jobb oldalon.