vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Kedvcsináló

Műfaj: ÉrdekességCimkék: székesfehérvár

Székesfehérvárhoz, ahol születtem, tanultam, házasodtam,ahol világra hoztam a gyermekem, nehogy bárki azt higgye, ez a város unalmas. Szeretek itt élni.

 

Tény, hogy vannak nagyobb, mozgalmasabb városok. Aki sok lehetőséget, pörgést, tömeget szeretne, inkább a fővárost választja, amikor dönteni kell az egyetemről, munkahelyről, amikor kirepül otthonról és nekivág az önálló életének. Van, aki bár nem akar kimaradni semmi jóból, mégis egy nyugodtabb, barátságosabb helyet választ a nyüzsgés helyett: nekik, nekünk való Székesfehérvár.

A múltját ismerjük, legalább annyit biztosan tudunk róla, hogy a királyok városa volt. A történelmi belváros számos épülete, jellegzetessége ma is elénk idéz egy ódon hangulatot, ezeken az utcákon annak is jólesik néha bóklászni, nézelődni, aki már sokadszor jár a környéken. Ha elfáradt, megszomjazott a vándor, válogathat a szaporodó kávézók, pubok, éttermek között. Az egyre több szórakozóhely városszerte lehetőséget nyújt az esti, éjszakai kikapcsolódásra, nálunk is vannak fergeteges bulik, koncertek. És van is mit kipihenni: Székesfehérváron számos egyetem és főiskola nyitja meg kihelyezett karait a tanulni vágyóknak, többek közt a Pannon Egyetem is. A város támogatja a pályakezdőket, változatos és versenyképes munkalehetőségeket teremt, nemcsak nekik, hanem bárkinek, aki itt kíván elhelyezkedni.

Székesfehérvár az ország szívében van, mindent megtalálunk közel a városhoz: 20 percre van a Velencei-tó, nem sokkal többet kell utazni, hogy fürödjünk a magyar tengerben, Budapest is csak 60 km, az osztrák határhoz pedig 2 óra autózás után érhetünk.

vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Még nem érkezett hozzászólás.
Új írásához regisztrálj, vagy lépj be a jobb oldalon.