vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Nyolc Kan

Műfaj: ÉrdekességCimkék: paródia, humor, móka, zene, mirigy, buli

Valamikor réges-régen ,egy messzi,messzi, pesti füstős "kultur"-helyen szilvesteri bulit szerveztek.Néhány szeleburdi,midenre kész fiatal mindent megtett azért,hogy mindenki száára felejthetetlen legyen.

Egy zenekar,amelyik hülyére vesz mindenkit...
Nyolc jó barát és egy nagy háttér csapat,akik nem kímélnek senkit immár 17 éve...

Valamikor réges-régen ,egy messzi,messzi,valahol egy pesti füstős "kultur"-helyen szilvesteri bulit szerveztek,az akkor már jó barátságban lévő Molnár Imi, Kabai Laci, Sipos Péter, Ambrus Zoli, továbbá Katona "Katec" Gábor és Várszegi Attila mindent megtett azért,hogy senki ne feledje el azt az estét.
A legendák szerint Ambrus Zoli és Molnár Imi már szerzett némi zenei tapasztalatot,de a többiek az amatőrökre jellemző lelkesedéssel vetették be magukat a próbákba.
A nevük bolondozásból,"ugy is csakk egyszeri alkalom lesz";így lettek Irígy Hónaljmirigy.
A nagy sikerre való tekintettel így maradtak.
Ezután éveken keresztül csak zárt körű bulikat tartottak,egészen 1994.-ig amikor is profi felkérést kaptak a Thököly uti művelődési háztól,ahol már néhány ujságíró és lemezkiadó is tiszteletét tette.
Katec és Várszegi már nem tudta ezt vállalni,igy jött Freddie Mercuryt alakító Varga Gyuri,meg Papp Feri,és Sipos Peti,ö az XL Sisters parodiába ugrott be,és Uszit hozta.

1993-ra elkészültek a demoval,amivel Szigeti Ferenc addig nyagatta a főnökeit az akkori Polygramnál,hogy '94.-re megjelent a Fetrengés című album,amin Sáfár József segítkezett.
Ekkor még rokkerek voltak, és hétköznap dolgoztak,de a '94 dec 9.i E-klub koncert után elindult a vidéki turné,és hamarosan az uj albumra gyurtak,mely '96 februárjában jelent meg,Csillagok Háborognak címmel.
Ez napok alatt platina lemez lett,mivel a pop szakmának is fityiszt mutatva ki léphettek egy szélesebb közönség elé.És két kiadást is megélt.
1997.-ben jelenkeztek a Bulliwood kislemezzel(mely tőrténelmet írt azzal,hogy aranylemez lett).ezen már van külfőldi szerzemény,az
Aerosmith és a Run DMC közös alkotása, a Walk This Way,mely ebben az esetben az Ordíts még címet kapta.Az azóta szállóigévé vált"nagy lány lettem érzem igen ujra,szanaszét marta a bugyimat az ultra".A Hapyy Gang Fiatal Szerelme,és karácsonyi daluk,a Csillagszórók Háborognak(első saját daluk).
1998 már a Snassz Vegas jegyében telt,amin nem kímélték Ganxtát,Ákost,Annimals Cannibalst.Itt a lányokat Judi és Szatmári Orsi hsngján szólaltatták meg.
Gypsy King Bangó Bélájának köszönhetően ez az album mai napig toplistás..
Ezidőtájt léptek fel egyre többet Lajcsinál,ennek köszönhetően egyre nőtt a rajongó táboruk.
'99.-ben ujabb kislemez került a boltokba Sovány Vegasz cimmel,rajta a Kozsó-istálló legnagyobb durranásával,Shyghys paródiával.
2000.-es év már a Selejtező jegyében telt,melyben felcsendül saját paródiájuk a Mirigy Himnusz is.

"Az album második klipjében egy felvételen szerepelt a hazai rap élet kiválósága, a Fekete vonat és az első lemezes Pain, akinek producerével, Fábián Tiborral, a korábbiakban már többször korrekt munkakapcsolatban állt a Mirigy legénysége. Nem tudni, hogy félreértés vagy szándékos szenzációkeltés miatt, de Pain producere többször éles hangon kritizálta az ominózus videoklipet, miszerint a felvételeken Pain-t megölik, illetve autóval keresztülhajtanak rajta. Továbbá azt is kifogásolta, hogy a képi megvalósításhoz nem járult hozzá. Akik látták a felvételeket, azok azonban tudták: a fiatal előadóhoz egy ujjal sem nyúlnak, hanem szöveggel belebeszélik a földbe, ledumálják a lábáról. A klipben egyébként feltűnik a Fekte Vonat legénysége is, amely bizonyítja az eredeti előadók barátságát az Irigy Hónaljmirigy irányába. A video végleges, átvágott felvételéből később kikerült Pain dala, annak ellenére, hogy a hatályos jogszabályok is a zenekar mellett szóltak"-idézet a mirigy.hu-ról...

1999 november 12.én fergeteges koncerttel vehettünk bucsut az szota porig égett BS..-től.
2000 hozta el a tvs karrier sikerét mely a 60-70.es évek zenei és képi világát felvonultató Ráncdalfesztivál kislemez,rajta Karell Gott,Delhusa ,Generál,Soltész egy-egy slágerével,melyből óriási sikerű
szilveszteri műsor készült a tv2 részére,emellet az albumon egy saját mix éss egy rajfimsláger-csokor is helyet kapott.

Ezután egyre több filmet láthatunk tőlük minden hónap végén.Kalózok,zsaruk,filmek,mindenki megkapta a magáét,mégis a legnagyobb durranást és visszhangot a Bazi -Nagy Roma Lagzi kapta.

Ezután ujabb albunok jöttek.
2001 augusztus Flúgos futam,melyen helyet kapott a TNT,Bonanza Banzai és az R.-Go is.

Ezt követte a Mirigy Nagydíj koncert felvétel a Kisstadionból.
2003 már a valóságshos lázában telt ez ihlette a Valóságsokk cimű albumot.
2004.ben nem uszták meg a mulatós zene sztárjai sem,Bazi Nagy Lagzi címmel kapott a fiuktól Lajcsi,Márió,Banzáj(!),Pataki Attila és a Bobam -Project(közös klippel).
2005 őszén az ős-kiadójuk egy best-of albummal vett tőlük búcsút.

2006 már a 2005 november végén megjelent dvd-cd a Retró-jegyében telt,melyen helyet kapott Illés,Metró,Nagy Feró,Omega,obó,és két showjuk..

2007.ben dobták piacra a K.O.MÉDIA legfrisseb albumot,amelyen a megasztárok és Győzike élete mellett helyet kapott a Nox,a három tenor,és Dr Albán...
2007 márciusában különleges show keretében mutatták be a Sportarénában a lemezt és idén már kapható a rola és roluk készült dvd.
egyszerüen megunhatatlanok és nagyon...

vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Még nem érkezett hozzászólás.
Új írásához regisztrálj, vagy lépj be a jobb oldalon.