vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Szemeink beszéde

Műfaj: PrózaCimkék: emberközeli élethelyzetek

Nem szóltál hozzám semmit, és mégis milyen sokat mondtál tekinteteddel! Beszédesek a szemeid! Csak némán álltam veled szemben, a fürkésző pillantásaid tüzében, és az volt a gondolataimban, hogy meg kellene szólalnom, egy szót kellene mondanom. Szép volt az a néma pillanat.

    Ágyamon fekszem, lehunyva vannak szemeim. S a gondolataim elszárnyalnak egy csodálatos szempárhoz. Csodálatos, meleg, barna szemek. S én most mégis fázom. Betakaródzom. Emlékeimbe temetkezem. Gondolataimba kapaszkodom.

     Nem szóltál hozzám semmit, és mégis milyen sokat mondtál tekinteteddel! Beszédesek a szemeid! Csak némán álltam veled szemben, a fürkésző pillantásaid tüzében, és az volt a gondolataimban, hogy meg kellene szólalnom, egy szót kellene mondanom. Szép volt az a néma pillanat. Csak álltunk ott, némán, gondolatokkal a fejünkben, érzésekkel a szívünkben. Néztem azt a két gyönyörű szempárt, s a tulajdonosát. Alig pislogott, ,,csak” nézett. Nyugodtan, okosan, szépen....

     Megint előjönnek emlékképeimből azok a csodálatos, okos SZEMEK! Számomra érdekesek szemeink játéka, mert ha találkoznak, beszélgetnek egymással. A tulajdonosaik NEM, csak a szemeik beszélnek egymáshoz! Tekinteteddel nekem sok mindent mondtál még úgy is, hogy próbáltad nagy igyekezettel kontroll alatt tartani! Akkor, OTT szemeid azt beszélték szívemhez, hogy szeretnek engem!

– Szoktál mosolyogni?

Már ezért érdemes volt élnem, hogy megtanítottalak a mosolyra! S ha nevetsz, akkor megnyugszom, hogy legbelül, lelked mélyén minden rendben van, és ez kivetítődik, megmutatkozik a nevetésedben.

    Valahol olvastam ,,...az igazán szerelmes férfi hallgat..., míg a nő megfogalmazza, szavakba önti szerelmes gondolatait, addig a férfi mélyen hallgat!” Eltitkolni érzelmeket, mert azt nem férfias dolog kimutatni.

– Azért volt ilyen nagy csend a szobádban?, mert a szerelmes férfi hallgatag...

 

Szememnek kedves a szemed,

számnak, finom a szád,

eszemnek okos az eszed,

gondolataimnak, bölcsek a gondolataid.

 

Szép szeműm!

Okos szeműm!

 

SZERETLEK!

 

 

 

 

 

vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Eddig 6 hozzászólás érkezett.
Új írásához regisztrálj, vagy lépj be a jobb oldalon.


1. Evelyne Langerh   (#3443)

2008. szeptember 07. 15:13

Janóka, én nagyon hasznosnak tartom ezt a könyvet, nekem mondjuk a keménykötésű bővített van meg, nem a kisebb, ugyanezen szerzőpárostól megvan még A miért hazudik a férfi? Miért sír a nő? és az is nagyon tetszik. Nagyon érdekes dolgokra próbálja megtalálni a válsazt, meg is feleli. Nagyából tudjuk mi is a válaszokat a könyv elolvasása előtt, de mégis vannak új dolgok, amiket ITT tudtam meg. Hasznos olvasást, megyek angolozni. Tisztelettel e.

Válasz Janó hozzászólására (#3442).

 


2. Evelyne Langerh   (#3441)

2008. szeptember 07. 14:38

kedves Janó, ha ajánlhatom neked úgy szívesen teszem, olvasd el Barbara&Alan Pease A testbeszéd című könyvét. 152-175-ig oldalig taglalja a szembeszédet. Imádom ezt a könyvet a Megyei Könyvtár pályázatán nyertem a könyvutalványt, amin megvettem ezt a hasznos irodalmat. Üdv. e.

Válasz Janó hozzászólására (#3439).

 


3. Evelyne Langerh   (#3435)

2008. szeptember 07. 12:58

Kedves Janó, köszönöm a gondolataidat. Még mindig maradva a szemnél, utoljára találkoztam egy érdekes jelenséggel: Beszéltem valakihez és figyeltem a szemeit. Azt vettem észre, hogy amikor olyan dolgot mesélt el magáról, ami nagyon megérintette akkor kitágult a pupillája. Ebben semmi újdonság nincs, de az érdekesség az, hogy csak 3 mp-re és nem mindkét pupillája, hanem csak az egyik. Ilyet még nem láttam, de egyébként nagyon pici kis fekete pont szokott lenni a pupillája, olyan szúrós tekintetű. Bár azt mondják, hogy a kék szeműeknek kisebb, a barna szeműeknek nagyobbnak tűnik a pupilla mérete... Akkor is érdekes volt. Látnom ezt, és a jelleme is olyan, mint a szeme, aki fél önmagától, érzéseitől, a világtól, az emberektől, de talán legjobban önmagától s a hibáitól, amit úgy gondol, hogy vannak neki. Közben meg a legjóságosabb ember akit megismerhettem életem folyamán. :)

Válasz Janó hozzászólására (#3418).

 


4. Evelyne Langerh   (#3414)

2008. szeptember 06. 16:19

sokszor az enyém is, mert éjfél körül fekszem, hatkor kelek, tanulok, tételeket dolgozok ki stb. Egyébként ezt még Londonban írtam és küldtem el e-mailbe valakinek. A szem sohasem hazudik. Ismered a testbeszédet? Hiába mondja a veled szemben álló, hogy nem szeret többé, miközben a pupillája 3 szorosára megnő és úgy néz rád, hogy beleremegsz, miközben szavaival azt mondja NEM, a szeme meg azt, hogy IGEN! Melyiknek hiszel a szavaknak, amit te magad hazudni tudsz, vagy a szemnek, amit nem tudsz tudatosan irányítani? Sokszor nehéz bele nézni az e,berek szemébe, mert mindent meglátsz belőle, még a jellemét és a gondolatait is. Hello. e.

Válasz Janó hozzászólására (#3413).

 


5. Evelyne Langerh   (#3400)

2008. szeptember 05. 22:53

Köszönöm...

Válasz Jocc36 hozzászólására (#3398).

 6. Jocc36   (#3398)

2008. szeptember 05. 22:42

Szívemnek, kedves ez írásod :)

 


Szavazás

Beérkezett szavazatok száma erre a cikkre: 3 db

A szavazatok átlaga: 5

Ha belépsz, tudsz szavazni.