Őszi zsongás

Eszembe jutottak Kengyel tanár úr szavai: - A valóság is lehet olyan szép, sőt szebb is, mint a hazug ábránd! Ennek gondolatával és a békakórus fülszaggató vartyogásával, melyet különféle éjszakai zajok, neszek, illatok keveréke kísért - elszenderedtem.

Írta: emillio

Egy meleg nap forrpontja

És csodát látok. Megjelenik álmaim asszonya.Látszik rajta, tudja magáról, hogy minden férfi Őt nézi - kívánja. Ahogy átlibeg előttem, - ismerősnek tűnik.

Írta: emillio

Attilánk után szabadon

Írta: emillio

Királyfi

Édesanyámnak lett egy sétatéri keverék kutyája, akiben még a hozzá nem értő is felfedezte az erőteljes tacskó beütést. Úgy került hozzá, hogy egy szép napon megjelent a kapuban, és elkezdett Anyámnak udvarolni, amiért Ő rögtön a szívébe zárta.

Írta: emillio

A csiga

Ábrándozás az élet megrontója, - de amikor olyan jó ábrándozni! - Vajon ki jön előbb, a bakter, vagy a vonat? - Hát nem mindegy? A lényeg, - nem az a félcipő, amit a vonat kettévág!

Írta: emillio

Gáz van - gáz lesz?

A munkások kellő zajjal felvonultak, és megkezdték a munkálatokat. Én meg mi mást tehetnék, ha már felkeltődtem, nekilátok valami ehetőt alkotni. A tűzhelyen előző nap ott hagyott serpenyő megmozgatja a fantáziámat. Emelgetem a fedőt, - hátha ihletet kapok.

Írta: emillio

Liza a budataxi lánya

.A Budataxi, egy nagy család. Itt sok kolléga sógora a másiknak. Kivétel ez alól a hűséges vagy nappalos munkatársak, akiknek ritkábban adatott meg, hogy kihasználják, kiélvezzék a lehetséges kalandokat.

Írta: emillio

Szirén ének

-Üljön le-mondta az őrmester, miközben lázas igyekezettel fűzte be a jegyzőkönyvet az írógépbe. - Hogy hívják? -Gyere ide szöszi! Az őrmester arca kezdett lilára válni, de még igyekezett fenntartani a hivatalosság látszatát

Írta: emillio

Hogyan győztem le Valeríj Klicskót

Egy kis " málenkíj robot" - mondta a főnököm a kiküldetésre célozva. Majd meglátod, hogy micsoda élményben lesz részed! -húzta el a mézes madzagot, és én meg lépre mentem.

Írta: emillio

A labda

Amíg a lámpa zöldre váltott, addig csodálattal figyelte, hogy mennyire megváltozott az utca képe, - amióta nem járt erre. Végre ismét mehetett. Gyorsított, és feljebb kapcsolt. - Jól húz ez a bringa - gondolta.

Írta: emillio


A labda II. rész

..... a rohammentő érkezése után megérkeztek a baleseti helyszínelők is. Rutinosan kezdték kipakolni a helyszínelő kellékeket, miközben az egyikük odaballagott a mentőorvoshoz, hogy érdeklődjön a balesetes állapotáról. –Kb.: öt perce egzitált – bólintott köszönésképpen a fásult arcú orvos.

Írta: emillio

Marcika

Gyerekszáj ellen nincs orvosság! Akinek van titkolni valója, - az meneküljön, ha gyereket lát! És ha megkérjük, - . ezt ne mond el senkinek, mert nem szabad, - az tuti, hogy a környezeted egy héten belül tudni fogja!

Írta: emillio

Nadrág pepitában

A friss fiatal házasok végre beköltöztek a régóta várt első közös otthonukba. Nagy volt az öröm, - csak ketten, - a szüleiktől távol. Nem szól bele senki, hogy mit csinálnak, és mikor. Nem kell lopva szerezni boldog perceket a szerelmi csatározások alkalmával, - visszafogni magukat!

Írta: emillio