vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Marcika

Műfaj: PrózaCimkék: gyerek, zsenge

Gyerekszáj ellen nincs orvosság! Akinek van titkolni valója, - az meneküljön, ha gyereket lát! És ha megkérjük, - . ezt ne mond el senkinek, mert nem szabad, - az tuti, hogy a környezeted egy héten belül tudni fogja!

.                              Marcika

 

Rózsa Mártonka volt a leg figyelemre méltóbb az egész óvodában. Nyílt eszű, találékony, - a fiatal korát évekkel meghazudtoló rálátása a világra - emelte a többi óvodás fölé. Most is, az ebéd utáni csendes pihenő alatt töprengve ült az ágy szélén.

 

-Mi baj Marci? Miért nem alszol? –kérdezte Őt az óvónő suttogva.    - Tudod, Évi óvó néni, - az apu tegnap előtt egy nappal, - mikor az anyuval hazamentünk és….. – Gyere Marcika, hagyjuk a többieket aludni – vágott a szavába az óvónő, és kézen fogva Marcit, átmentek a nagy üvegfalú terem másik oldalára. – Innen is látjuk a kis zsiványokat, - mondta cinkos mosollyal. – Na, mit mondott az apukád? – provokálta Marcit.     – Hát az anyu aszt monta, hogy nagyon fáj neki a háta, és erre az apu aszt monta, hogy mennyen el egy csont kovácsolóhoz, aki majd jól megkovácsolja neki a hátát, és akkor majd nem fog fájni neki a háta. – És mi történt? – kérdezte az óvónő.

 

-Hát tegnap, mikor elmentünk innen haza az anyuval, bementünk a csontkovácsoló bácsihoz, és monta az anyu, hogy maraggyak nyugton az előszobába, és ne nyúljak semmihez, és én nem is nyúltam semmihez, mert hátra tettem a kezem, és az akvárium magától tört el, és a halacskák ott ugráltak a szőnyegen. – Azután? – Hát az anyu nagyon nyöszörgött, mert a csontkovácsoló bácsi nagyon kovácsolta, ugyan úgy nyöszörgött, - mint a szomszéd Szabó néni, amikor bemegy hozzá az Anti postás bácsi, és biztos neki is van csontkovácsoló iskolája, mer Ő is nagyon kovácsolja a Szabó nénit, a Szabó néni meg jajgat, és amikor elmegy az Anti postás bácsi, akkor a Szabó néni énekel, és mindig süt nekem süteményt! -??? Az apukád nem szokta megmasszírozni az anyukádat? – faggatta tovább kíváncsian az óvónő. - Nem, az apu az Tv-t néz, meg sört issz, meg sziggya a főnökét!

 

– Nos, most már elmondtad, hogy mi történt, próbálj meg Te is aludni! –kísérte vissza az óvónő vigyorogva Marcit a pihenőszobába.

 

vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Eddig 1 hozzászólás érkezett.
Új írásához regisztrálj, vagy lépj be a jobb oldalon.


1. Zseva   (#25612)

2012. szeptember 22. 07:43

Elgondolkodtató... Mi mindent megtesznek a bácsik az egészségünkért? :-) Milyen megható ártatlanság és kíváncsiság!