vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Nadrág pepitában

Műfaj: PrózaCimkék: zsenge

A friss fiatal házasok végre beköltöztek a régóta várt első közös otthonukba. Nagy volt az öröm, - csak ketten, - a szüleiktől távol. Nem szól bele senki, hogy mit csinálnak, és mikor. Nem kell lopva szerezni boldog perceket a szerelmi csatározások alkalmával, - visszafogni magukat!

.                                          Nadrág - pepitában
 

Megtörtént eset. Lehet, hogy nem pont így, - de megtörtént! De hát, ami a szájhagyomány útján terjed, ….. Az emberek valamit hozzá tesznek, - valamit elvesznek…..
  

    A friss fiatal házasok végre beköltöztek a régóta várt első közös otthonukba. Nagy volt az öröm, - csak ketten, - a szüleiktől távol. Nem szól bele senki, hogy mit csinálnak, és mikor. Nem kell lopva szerezni boldog perceket a szerelmi csatározások alkalmával, - visszafogni magukat, - a szeretett szüleik éber tekintetét kijátszva.
   

    Teltek – múltak a hónapok. Kezdtek összeszokni, - megismerni egymást. Ki megy ki először a fürdőszobába reggel, mit szeret, mi a kedvenc szabadidős tevékenysége, mi a szokása. Miért jó, ha ágyba kapja a kávét, vagy akár - miért esik jól egy gyors szeretkezés, - még a munkába indulás előtt. Mikor esznek otthon, esetleg vendéglőben meleg ételt, - vagy ha nincs kedvük főzőcskézni, akkor hideg kaját. Tetszett nekik ez a nagy önállóság, - ettől igazán felnőttnek érezték magukat. Aztán egy nap észrevették, hogy nem hűt a hűtőszekrény….
   

   - Édeském, ma úgyis szabadnapos vagyok, - majd megnézem, hogy mit tehetek!- szólt a férj a feleségének.
   

    - Ügyes vagy, drágám, tudtam, hogy kitalálsz valamit! - Én meg ma korábban lelépek, bevásárolok, és sietek haza – hozzád! – csókolta meg a férjét az asszony.
   

    Tíz óra. Az ifjú férj végre abbahagyta a lustálkodást, és felkelt. Az én asszonyom, - gondolta hálásan, miközben a felesége által kikészített kávéját kortyolgatta. Felöltözött, sebtében bekapott pár falatot, és kinyitotta a hűtőszekrény ajtaját. Nem látott semmi szokatlant. Elhúzta a faltól a hűtőt, és mögé ment vizsgálgatni, - hátha észrevesz valami szokatlant. Vajon mi lehet a probléma? – vakargatta meg a fejét gondterhelten. Ekkor megszólalt a telefon. Kiderült, hogy sürgősen be kell mennie a munkahelyére. Felhívom az asszonyt, hogy ne aggódjon! – gondolta, és tárcsázott. Az előszobából behallatszott a mobil csengése. - Pont most felejtette itthon a telefonját! – gondolta mérgesen. Mind egy – menni kell! Kikeresett egy hűtő szerelőt a telefonkönyvből, és felhívta. Megmondta neki, hogy sajnos el kell mennie, - a lakáskulcs és a pénz a javításra a szomszédban lesz.
  

    Megérkezett a szerelő. Elkérte a szomszédtól a lakás kulcsát és bement a hűtőt megjavítani. Kibontotta a hűtő hátulját, és bebújt a hűtőbe szerelni. Közben hazaérkezett az ifjú asszony, és odalopakodott, - hogy meglepje a férjét. Sikerült. Amikor a behajolt szerelő azt érezte, hogy valaki hátulról elkapja a hímtagját, - hirtelen felugrott, és úgy beverte a fejét, - hogy elájult. A fiatalasszony megijedt. Ez nem a férjem. Most mi lesz? Ki kell hívnom a mentőket! Megérkeztek a mentősök. Amíg a hordágyra tették, addig az ifjú asszony nagyon pirulva elmesélte a tévedését. A mentősök, - ahogy vitték le az emeletről a sérültet, - úgy röhögtek az eseten, hogy elejtették a hordágyat! A szegény sérültnek ekkor tört el a keze és a lába!
    

    Kiderült, hogy milyen veszélyes szakma a hűtőgépszerelés!

Alkotta: emillio
   

vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Még nem érkezett hozzászólás.
Új írásához regisztrálj, vagy lépj be a jobb oldalon.