vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Agyő, nagy Ő!

Műfaj: ÉrdekességCimkék: film, élmény, érzék, humor

"Edi", Edward nem panaszkodhat, minden álma teljesülhetett volna, ha nem akar ennél többet... (Csak a hangulat kedvéért tettem fel ezt a kis "film" ismertetőt a magam szemszögéből megragadva a lényeget, hiszen nyakunkon az ünnep!...)

Nem panaszkodhatott. Jó anyagiakkal rendelkező menő vállalkozó volt. A kis szöszke, akivel megismerkedett, hamar ellopta a szívét. Mit érdekelte őt, vagy ha igen, oda se igazán tudott figyelni miket is mesélt magáról Ani... Pedig ő megmondta. De annyira el volt telve a lány külső bájától, hogy nem érdekelték az apró részletek... Aninak be nem állt a szája végig az úton. Ha nem szóban, akkor dalban. Nagyon tetszett neki, ahogy száguldottak az autópályán, miközben szólt a rádió és a lány tele torokkal énekelte végig az egész utat.... Csodálatos hangja volt. Kezdetben vele együtt énekelt, jól elszórakoztatva saját magát is, de amikor se vége, se hossza nem volt a daloknak, kezdte magát egy kicsit furcsán érezni... A lány megdöbbent egy pillanatra, amikor közölte vele, - Nem baj édesem, ha egy kis időre kikapcsolom a rádiót? - Beszélgessünk inkább. Egy kis csendre vágyom!

Kérése eljutott bár a lány füléig, de nem tartott sokáig, ő egy bohém, belevaló csajszi volt, akit csak úgy nem lehetett leállítani... A dolog rosszabbik része az volt, hogy ez volt a nászutuk, amikor egy egzotikus szigetre utaztak éppen, ahol kiteljesíthetik szerelmük legjavát...

Ekkor Ani gondolt egyet... - Vagy inkább azt szeretnéd, hogy "kúrjunk" egy nagyot?... Edinek egy pillanatra elállt a lélegzete e szókimondás kapcsán, de hirtelen bevette a kanyart egy motel irányába. A beszélgetés, amire vágyott elmaradt, helyette viszont nem várt dolgok elébe nézett. Fogalma sem volt, hogy újdonsült kicsi felesége még mi minden meglepetést tartogat számára.

Fantasztikus energia lakozott a lányban. A mit sem sejtő Edi-t úgy pörgette maga előtt, alatt, hogy szerencsétlen ifjú férj alig győzte szusszal. Arra sem emlékezett már, hogyan került az ágyra. Ani egyszerűen felkapta és rádobta, erre még emlékezett, de a többit már csak a szenvedélye, a vágya hajtotta és amilyen gyorsan pörögtek, forogtak vele az események, ki is röppent szinte azonnal a fejéből, utána... Mert mi is történt?

Ő nem kevésbé volt kreatív, mint az ifiasszony, de ez minden elképzelését felülmúlta. Az a csöppnyi teremtés úgy lobogott rajta, mint egy vadló. Egyre csak azt hajtogatva: - Farkalj, farkalj!!! és dobálta magát, mint egy megszállott. De ez nem volt neki elég, egyre kérte: - Üss meg! Üss meg!... - Dehogy ütlek meg - felelte Edi elképedve, de a nő nem tudott ebbe belenyugodni, és lezavart neki egy hatalmas fülest. Edi egy pillanatra kijózanodott a csillagok láttán. A nőnek több sem kellett, amikor észrevette - talán rosszul - a reakciót és elkezdte agyba főbe verni az urát... miután elképzelhetetlen vágtába kezdett. Több se kellett Edinek e hevesség közepette, mint hátára fektetni az ifiasszonyt és úgy megfarkalni, hogy a füle is két felé álljon, elképzelhetetlen lendületet is belevíve. Fékezhetetlen, a végkimerülésig kefélte a nőt.

Ez a nem várt incidens Edire kijózanítóan hatott. Főleg azok után, hogy az ifiasszony előszeretettel emlegette az elkövetkezendő negyven-ötven évet, melyet egymás mellett, nagy-nagy boldogságban fognak eltölteni.

Több se kellett Edwardnak, mint barátját titkon felhívni, hogy sürgősen intézkedjen, és kerítsen egy jó ügyvédet, mert az élete hátralévő részét nem akarja rokkantként megélni. Elképedt barátja a dolgok hallatán ezen kellemetlenebb részén rágódott, miközben ő azért élvezte a friss nászutasok minden elképzelhető előnyét. Kiváltságosként, csak a nekik fenntartott pazar, a tengerre néző kilátással és egzotikummal megörvendeztetve kihasználva a napokat.

Bájos kis felesége mindabban reménykedve, hogy kettejük idilli kapcsolata még sokáig, Edi tudva, hogy már nem sokáig ki is tarthatott volna, ha nem jön közbe egy harmadik, aki az egész nászút idejük alatt az ifjú férj figyelmét magára vonva, egészen más irányba terelte a férfi életét, egy új kapcsolat reményében.

Film:

http://www.port.hu/agyo,_nagy_o!_the_heartbreak_kid/pls/w/films.film_page?i_film_id=83782


Agyő, nagy Ő!
(The Heartbreak Kid)

színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 120 perc, 2007

rendező: Bobby Farrelly, Peter Farrelly
forgatókönyvíró: Kevin Barnett, Leslie Dixon, Bobby Farrelly, Peter Farrelly, Neil Simon
operatőr: Matthew F. Leonetti
producer: Ted Field, Bradley Thomas
vágó: Alan Baumgarten, Sam Seig

szereplő(k):
Ben Stiller (Eddie Cantrow)
Michelle Monaghan (Miranda)
Malin Akerman (Lila)
Jerry Stiller (Doc)
Carlos Mencia (Tito)
Rob Corddry (Mac)

vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Eddig 1 hozzászólás érkezett.
Új írásához regisztrálj, vagy lépj be a jobb oldalon.


1. Zseva   (#27009)

2013. május 02. 14:48

Pedig baromi jó film volt. Nem láttátok? Kár. :-)