vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Emberi jellemek 3

Műfaj: EgyébCimkék: a mézes-mázos

A mézes-mázos kifejezést akkor használjuk, ha az illető csak a felületes szemlélő számára tűnik kedvesnek, de a valódi szándékait nem ismerjük. A szóösszetétel önmagáért beszél, a méz csak máz.

 

Akiken nehéz eligazodni..

Él a közelemben egy házaspár, szerintem megfelelnek e fogalom képviselőinek, erről szól írásom.

Ismeretségünk óta – 12 éve vettek itt házat- nem tudok előre köszönni, ha találkozunk, mindig megelőznek, kedvesen érdeklődnek hogylétem felől. A harmadik mondatuk azonban, már gondolkodásra késztet: az iránt érdeklődnek, hogy mikor veszek új kocsit, mert ez a Lada rendben van ugyan, de nagyon öreg, és a múlt héten a vendégeik az hitték róla, hogy az övék, mert egy fél méterre az ö kerítésük elé is belógott, és nekik olyan kellemetlen volt, bizonygatni, hogy nem, nekik Alfa-Rómeójuk van.

Összefutunk a piacon, üdvözlésükben ismét lemaradok, mosolyogva leltározzák a kosaram tartalmát, helyeslik, hogy milyen szép zöldségeket vettem, az egészséges, mondják. És jön a harmadik mondat: „Mi inkább bió dolgokat veszünk, tudja nekünk nem kell spórolnunk, megengedhetjük magunknak.

Legközelebb: Jaj hallottuk, hogy maga cikkeket írogat az internetes újságokba, a fiúnk gépén –a legmodernebb van neki, meg olyan plazmás nézőkéje a falon- megnéztük, de nem sokat értettünk belőle, maga olyan furcsa szavakat használ. Azt is mondja a gyerek, hogy sokszor van helyesírási hibája, meg többféleképp is lehet értelmezni amit ír. Írjon legközelebb olyan dolgokat, amibe szerelem meg minden van, meg olyan rövid verseket, mi azt szeretjük.

Itt telt be az a bizonyos pohár. Először vettem egy nagy lélegzetet, az ellenérvek felsorakoztatásához, de szerencsémre megérkeztek a házaspár vendégei, - Audi A8 - így nem volt alkalmam előadni azokat.

Felfogtam, nem vagyunk azonos súlycsoportban, és soha nem fogom megközelíteni lehetőségeiket. (Nem is akarom!)

Ha néha találkozunk, lehetőleg a túloldalról integetünk egymásnak, és mindegyikünk azt gondol a másikunkról, amit akar. Méz és máz nélkül.

Lehet, hogy én is nehezen viselem a kritikát? Ejnye, ejnye János, már te is?

 

vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Eddig 8 hozzászólás érkezett.
Új írásához regisztrálj, vagy lépj be a jobb oldalon.


1. Zseva   (#26925)

2013. április 17. 08:24

,,, de ez még mindig nem adja fel! :-)

Válasz Zseva hozzászólására (#26920).

 


2. Zseva   (#26920)

2013. április 16. 07:07

Kedves János! A minap feltettem egy kis "bejegyzést" olyan naplóféle... egy másik lapon. Talán ide tartozik. Érdekes jelenség , amit megfigyelhettem. Pár mondatos naplóm arról szólt, hogy itt a tavasz, a kukorica vetés ideje... de mint mindig a főszereplő a cicám volt... Feltettem egy fotót a cicámról és rólam. Erre kapok "ott" egy hsz-t, ami egészen másról szól. Először jót mosolyogtam az illetőn, amikor társkeresési kudarcát ecsetelte a ffi a feltett fotómat látva..., majd miután megjátszottam, hogy nem értem a célzást, a bibliából kezdett idézgetni... Nagyon is értettem a szurka-piszkát... Az ütés-váltásnak még nincs vége! Ezek után megszüntettem az üzenetváltás lehetőségét. Átmentem az út másik oldalára.

Válasz Bányai János hozzászólására (#26899).

 


3. Bányai János   (#26899)

2013. április 14. 10:42

Kedves Éva! Igazad van!

Válasz Zseva hozzászólására (#26867).

 


4. Bányai János   (#26898)

2013. április 14. 10:30

Kedves Macska! Próbálkozom.

Válasz Macska hozzászólására (#26852).

 


5. Zseva   (#26867)

2013. április 12. 06:52

Egy alapból jóhiszemű embert nagyon félre tudnak vezetni azok a mézes-mázos szavak. Aztán ha rádöbben mi van mögötte, az nagyon meg tudja keseríteni a napjait... Védekezés? Igen... át kell menni a túloldalra minél előbb, annál jobb.

 6. Zseva   (#26866)

2013. április 12. 06:46

Szia János! Tetszenek a szösszeneteid. Olyan lélekemelők... valósághűek, amiket szeretek. Főleg, ha nem velem, másokkal történnek meg. :-) Várom a következőt!

 


7. Macska   (#26852)

2013. április 10. 23:25

Igen! Amikor a mérgező érezteti, hogy őt mérgezik. Pl. Ladával és különös szavakkal. János, várom a következőt. Be kell valljam, rendkívül élvezetes ez a sorozat. Nem csak azért, mert azonos véleményű osztja meg a mondanivalóját, hanem az olvasmány is, mint élmény. Ismét köszönöm! :-)

 


8. Macska   (#26851)

2013. április 10. 23:21

De János! Mégis hogy képzeled ezt? Nem megfelelő alázattal szolgálni a kényes ízlést? Szerintem Te nem értékeled a megtiszteltetést, hogy magasabb rendűek szomszédságában lakhatsz. Már ne is haragudj, de meg sem érdemled a kegyeiket.