vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Én írok, te írsz, ő kitilt!

Műfaj: ÉrdekességCimkék: barátság

Csak egy levél... amatőr írótársamnak. - Nem eszik olyan forrón a kását... - mondtam még pár évvel ez előtt... Lehet, hogy tévedtem?... Ezek még a forrót is, nem csak a kását bírják, én meg - gondolják, nyeljem le a mérget... Tájékozódunk... informálódunk, de nem adjuk fel!

... Örömmel olvastam leveled. Különösen, hogy alig ismerősként ilyen őszintén elmondtad azon a portálon tapasztaltakat.

Amikor elmúlik az ember 60 éves, tele élettapasztalattal, történetekkel, ami velünk vagy mással megtörtént, rokonok, ismerősök, barátok, a környezetünk mind, mind bennünk vannak...

Akár mint te én is úgy gondoltam, ha már nyugdíjas lettem - akkor voltam 57 - két éve, és a tetejében ilyen területen dolgoztam, szerettem írni, miért ne írnám ki magamból a gondolataimat?

Így találtam rá a Felesegek.hu lapra, ahol jelenleg is vagyok. Éppen egy éve, amatőr szinten természetesen publikálok ott.
Ütőssel indítottam, a "Randi volt..." cikkel... Egy pasit írok le benne, aki azt hitte, hogy elég, ha megmutatja a szerszámát... - na nem mesélem el, gondolhatod, hogy visszhangja volt. Én általában, sőt mindig a valóságot írom. Elég bátor tett, de ebben a korban nem érdekel már.

Egyedül vagyok, tudod?... a lányom is már 40 éves, szép lassan elfogy a családom. Szerencsére bennük nincsenek ilyen ambíciók, így hát ha van is tudomásuk arról, hogy írogatok, nem igazán fontos számukra, hogy mit, a munkájuk mellett amúgy sem érnek rá. Így nincs mitől tartanom. Na és? Ha megtudnák, hogy "Mici néninek két élete van?", oszt jó napot!

Barátaim, ismerőseim csak azon a lapon vannak. Idáig még nem érkezett hozzám sehol máshonnan olyan megjegyzés, hogy miért adom ki magam?... - mint ezen a lapon, olyan emberek részéről, mint amit te is mondasz, akik bizony rendesen "megnyalják a fagyit", ők bizony meg tudják keseríteni az életünket. Ott ugyanúgy, mint a te volt lapodnál vagy irigységből teszik, hogy képesek vagyunk arra, amire ők is, de miért is legyen nekünk igazunk, ezért úton-útfélen belénk kötnek.
Belém is, ugyanúgy mint beléd. De én nem jövök el onnan, mert nem hagyom ott azt a rengeteg cikkemet, verseimet, naplóbejegyzéseimet, az életemet.
Ezért mondtam, hogy ne add fel és menj oda vissza. Azért is megmutatni nekik, hogy nincs igazuk!

Én tudom most már, hogy ez nem megfutamodás, hogy önként eljöttél. Téged is rendesen kihasználtak, majd megbántottak. Én ezt megértem. De az írás örömét, élvezetét és a tudást, ami mögötte van nem tudják tőled és tőlem sem elvenni. Nem szabad hagyni.

Röviden még csak annyit. Éppen ma reggel volt egy nagy derbi ott nálunk. Az egyik "kekec" kartársnő a "Kemény viták klub" tagoknak - vannak vagy harmincan, nem kevés - körlevelet küldött a lejáratásomra. De nem jött be neki. Épen az ellenkezőjét érte el. Még a Tündér (amolyan háttér ember, de fontos személy) is elmarasztaló cikket írt a fenyegető levelével kapcsolatban. Szóval nem olyan egyszerű valakit kinyírni. Majd elgondolkodik és megjuhászodik, ha kap még egy-két ilyen sallert az ügybuzgósága miatt.

Hát csak ennyi most röviden. Egyébként pedig várom az írásaidat. Gondolom link formájában küldöd el. Van lehetőséged úgy, vagy csatolmányként.

Csak azt sajnálnám, hogy bár csöbörből vödörbe hívlak, ha van kedved mégis ott az én lapomon, persze csak inkognitóban beregizni, akkor élesben látnád, hogy nincs különbség. Piszkálódás bőven akad ott is. Ezzel együtt maradok, amíg csak tudok.

Engem ott már párszor kitiltottak az ellenszegülésem miatt egy-egy órára, de többet nem tesznek, mert tudják, hogy szükségük van rám. Pedig én ott nem vállaltam semmiféle plusz feladatot. Csak írok, olvasok. Nagyon sokan olvasnak, én vezetem a Toplistát, amit viszont még mondanom kell, van egy fickó, aki nem bír elviselni, aki magát írónak nevezi, lehet az is, de szeretne mindenhol első lenni. Hát csak 5 ezer olvasóval vezetek előtte. Hozza be!... És kapja be!...

Puszillak, és várom az első írásod...

 

vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Eddig 6 hozzászólás érkezett.
Új írásához regisztrálj, vagy lépj be a jobb oldalon.


1. Zseva   (#26659)

2013. február 28. 08:21

Szia Macsek!... Azt mondod, nem tudod "ki bántott"... Feltettem ide egy cikket, nem hiszem, hogy eljutottál idáig, hiszen nemrég jöttél vissza. Nem győzöd. Kérlek olvasd el. Persze ennek előzménye volt, az kiderül belőle... Semmi komolyra ne gondolj, ezért fura az egész. Szinte a semmiért tiltottak ki és tart még mindig. Egy, mint mondod "alkotótól", elvenni a lehetőséget a legnagyobb bűn. Szerintem. Puszi!

Válasz Macska hozzászólására (#26644).

 


2. Zseva   (#26646)

2013. február 27. 07:31

Még csak annyi. Tudod, most az egész lapot elözönlötték a "Virtusos" regisztrálók. Valaki meghívta oda őket. Ez nem lenne baj, sőt.... Csakhogy rosszul álltak ehhez többen, mert egyszerre és sok volt belőlük. Megszüntették azt a lapot... nem szóltak erről. (Egy valakinek pattant ki a fejében, hogy meghívja őket, de miért nem készített erre fel?) Volt olyan, aki tizenöt cikket tett fel egy nap.... Hát fura volt és szóvá tettem. Később persze pont ez a csaj, mert nagyon jól ír lett egy "majdnem barátnőm"... ez már múlt idő. Mindannyiunkban benne van a tüske. Egyszerűbb volt bennem hagyni, mint belőlük kihúzni. :-)

 


3. Zseva   (#26645)

2013. február 27. 07:19

Én sem értem, de most már mindegy. Hosszú lére eresztették a kitiltást. Már nem is kívánkozom vissza. Kihez, mihez, minek?... Ha ennyire nem tudnak tolerálni, akkor nem velem van a baj? Amilyen szabályokat hoztak miért ez a nagy csodálkozás, ha szóvá tesszük, hiszen mindennek ez a lereagálása. Vagy pontozok, vagy nem.... de hogy még "szelektálok" is, anélkül, hogy szólnék egy szót is, ez az, ami kiakasztott néha és szóvá tettem. Bár ne tettem volna, de akkor már nem én lennék... Hát ennyi a bűnöm! :-)

Válasz Macska hozzászólására (#26644).

 


4. Macska   (#26644)

2013. február 27. 00:35

Szia Éva! Elolvastam a mutogatós emberről szóló írásodat a másik portálon. Nekem tetszik, fogok még ott olvasgatni, és kár lenne, ha abbahagynád. Nem csak a történet tetszett meg, ami tanulságos, hanem az is, ahogy megírtad, gördülékenyen, olvasmányosan. Nem is értem, hogy mit lehet piszkálni amatőr írókon, amilyenek mi vagyunk. Akkor sem piszkálok valakit, hanem tetszik egy alkotása. Ha pedig nem értem, nem gondolom, azt, hogy ő bénázik. Talán én vagyok kevés a megértéséhez. Nem tudom, ki bántott és hogyan, de az alkotási hajlamot nem földbe döngölni kell, hanem bíztatni, vagy ha bíztatni nem tudjuk, legalább hagyjuk, hadd legyen! Szerintem. Puszi!

 


5. Zseva   (#26633)

2013. február 26. 10:12

Köszönöm, hogy ilyen sokan olvastatok! :-) Egy valami azért bánt, kinek nem tetszettek a gondolataim?

 6. Zseva   (#26625)

2013. február 25. 22:23

Ja, az kifelejtettem, hogy nem mindenki szeret. :-)