vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Gyomorrontás...

Műfaj: EgyébCimkék: zsenge

Elkerülhetted volna a gyomorrontást, ha nem etted volna meg azt az ételt... De ha egyszer kívántad?... Hát ez itt a baj, sokszor kívánjuk meg a másét, de minek, ha nincs benne semmi pláne?

Egyszer találkoztam egy férfivel. Annak kellett lennie, legalábbis így képzeltem el. Semmi nem utalt ugyanis az ellenkezőjére. A szövegén kívül, amire felfigyeltem, mert ahhoz nagyon értett, csűrte, csavarta. Egyéb bizonyíték híján kénytelen voltam ennyivel beérni. Na jó. Néha kicsivel többel, de csak játszásiból.

Ha szemtől szemben állhattam volna vele? Az lett volna az igazi! De, ha figyelembe veszem, hogy a valóságban is nehéz olyan férfit találni, aki minden szempontból megfelel az igényeinknek, akkor ez már nem is olyan nagy gond. Ő egy tökéletlen tökéletes volt egy bizonyos célra.

Tapasztalatlanságomnak volt tudható, hogy épp egy olyannal akadtam össze virtuálisan, aki egy bizonyos célra tökéletesen megfelelt, felkeltette az érdeklődésemet. Ez már valami..., de érzéseim szerint a legfontosabbra alkalmatlan. Kénytelen voltam valóságosra cserélni. Hát kifogtam egy hozzá hasonló szövegládát, a többit, ami még hiányzott kihoztam belőle. Itt kezdődtek a bajok.

Minden óvatosságom ellenére reménytelennek bizonyult az igyekezetem. Hiába váltotta fel, a képzeletemben olyan tökéletest egy tökéletlen valóságos személy, valami mégis hiányzott. Ezt a hiányérzetemet pótoltam az írással. Abban ugyanis kimeríthetetlen volt a fantáziám világa. Ebből lett aztán némi kalamajka. Sértődöttség és egyebek. Azt hittem az idő majd megoldja, amit eszközök híján képtelenség. De nem tette.

Álmodozni csak szabad? - gondoltam. Csakhogy a játék heve néha nem várt fordulatokat eredményezett. Felszínre hozott olyan mélyen legbelül elnyomott, de meglévő adottságokat is, beleértve a rosszat minden érintett személyből, ami nem volt mindig kívánatos.

Hogyan lehet úgy tenni, mintha nem létezne valaki, ha egyszer nem ezt érezted?... Gondoltad volna amikor belementél ebbe a játékba, és kiszállsz még időben, akkor minden másként alakul? Ki tudhatja?

Egy biztos. Szabályok mentén élni megvalósítható, de nem könnyű. Mindenesetre érdemes időben odafigyelni rájuk. De csak akkor, ha mindenkire azonos módon vonatkozik. Még Mr. tökéletes tökéletlenre is.

vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Eddig 1 hozzászólás érkezett.
Új írásához regisztrálj, vagy lépj be a jobb oldalon.


1. Zseva   (#25850)

2012. október 01. 09:24

A virtuális világot egyszer megismerni könnyű volt, de szabadulni tőle már kevésbé. Pedig én megtettem mindent, ami ahhoz kellett, hogy felváltsa egy valóságos személy, aki ugyan tökéletlen. Valami mindig hiányzott.