vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Karácsony előtt...

Műfaj: PrózaCimkék: karácsony, szeretet, születés, jézus, isten

Arra kérek mindenkit, hogy szálljon már magába, nézzen a szívébe mélyen, legalább, így karácsony közeledtével. Persze ezt nem csak ekkor kellene megtennie, hanem naponta.

Karácsony előtt....

Arra kérek mindenkit, hogy szálljon már magába, nézzen a szíve mélyére, legalább, így karácsony közeledtével. Persze ezt nem csak ekkor kellene megtennie, hanem naponta! Azt gondolná az ember, hogy az idő múlásával a gyerekből felnőtt lesz, bölcsebb lesz, de valahogy nem ezt látom!  Az EMBEREK, ilyenkor karácsony közeledtével a szeretteikre gondolnak és embertársaikra. Mellőznek mindent, ami ezt az ünnepre való felkészülést elrontaná. Jézusnak kellene lennie minden ember szívében, hiszen a szeretet született meg, azaz Isten Fia születését ünnepeljük karácsonykor a világ szerint.( bár ez sem fedi a teljes igazságot, ami a kronológiai sorrendet illeti, és egyebeket) De sokan nem így tesznek! Mert karácsony akkor van, amikor megtaláljuk magunkban a Megváltót, azaz Jézus megszületik bennünk! A szeretet! Minden ember szíve ajtaján kopogtat és mégse hallják meg sokan. Mi lehet ennek az oka? Miért hidegült el ez a világ? Milyen képmutatás folyik akkor, amikor naphosszat rohangálunk egyik áruházból a másikba, sok felesleges holmikat véve, olyant, ami mulandó, amit karácsony után kidobunk a szemétbe. Nem ezt kellene tennünk! Megvéve a szeretetet? Azt nem lehet! Azt csak adni lehet! Az viszont nem anyagi. Az egy érzés. Ezt az érzést keresik sokan! Hová lett? Magunkat kellene felruházni szeretettel és azontul egyebekkel, és azt odaadni embertársainknak, szeretteinknek. Mellyek ezek a ruhák? Szeretet, öröm, békesség, béketűrés, szívesség, jóság, hűség, szelídség, mértékletesség. De, ezt csak akkor tudjuk másoknak is odaadni, ha ez magunkban is megtaláljuk! Mert csak azt adhatod oda, ami a tiéd. Higgyétek el nincs szebb ajándék, mint mikor magadat adod oda, mert Te magad hordozod a szeretetet, lelkedben, hiszen benned lakik az Isten.

A végére egy négysoros.

Kívánom, hogy találjátok meg magatokban és árasszátok széjjel,
Mindig, mindenkor, mindenkinek - fényes nappal és sötét éjjel!
Mert aki így tesz, egy gyertyát tart a kezében, aminek látják a fényét,
Sokan jönnek majd hozzád, hogy a fényben meglássák Isteni lényét.

Tégy így! Meglásd, sokan kérdezik majd tőled - miért e nagy változás?
 

 

vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Eddig 1 hozzászólás érkezett.
Új írásához regisztrálj, vagy lépj be a jobb oldalon.


1. Zseva   (#26281)

2012. december 03. 13:38

Kedves Győző,... Ünnepek közeledtével sokunkban megfogalmazódnak ezek a gondolatok. Aki nem gyakorolja ezt nap mint nap, attól egycsapásra nem várható, hacsak valami meg nem érinti. Első lépésnek talán az is elég lenne, ha van haragosunk, - baráti jobbot nyújtsunk egymásnak. Sokat lendítene a dolgokon! De az első lépést nekünk kell megtennünk még akkor is, ha bennünket bántottak meg. Üdvözletem: Éva