vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Kedves Fiam!

Műfaj: EgyébCimkék: túlhaladott elvek

Kedves Fiam, -mondta író barátom, egykoron - ha azt tárod az olvasóid elé, ami téged erősen foglalkoztat, hiába a tökéletes írásmű, a szebbnél szebb mondatfűzés, műved csak keveseknek számíthat az érdeklődésére.

Kedves Fiam, -mondta író barátom, egykoron - ha azt tárod az olvasóid elé, ami téged erősen foglalkoztat, hiába a tökéletes írásmű, a szebbnél szebb mondatfűzés, műved csak keveseknek számíthat az érdeklődésére. Amennyiben sikert szeretnél elérni olvasóidnál, írj olyasmiről, ami felháborítja őket! Ezenkívül, ajánlatos botrányos életviteled közkinccsé tenned, -ha ilyesmivel nem szolgálhatsz, találj ki zaftos történeteket magadról- a biztos siker érdekében.
Drága Ede bátyám! Esetemben nincs szó irodalmi magasságokat elérő művekről, ráadásul, egy olyan fórumon van alkalmam közzétenni -viszonylag rövid- írásaimat, ahol az olvasók azonnal véleményt mondhatnak, hozzászólásaikkal.
Édes naiv gyerekem! Ez még egyszerűbb, írjál megbotránkoztató, cikkeket, használj minél több trágár kifejezést. Te is szólj hozzá, a lehető legagresszívebben, már csak ezért is habzsolni fogják írásaidat, mert kíváncsivá tetted Őket.
Ede bátyám, akkor ezek a hozzászólások nem az írásomra, hanem a személyemre vonatkoznak, ebből miként tudhatom meg, hogy jót írtam e?
Ej Te mamlasz! Kit érdekel, hogy jó, vagy kevésbé, amit firkáltál, az a fontos, hogy bizonyítottan olvasnak, és egyre többen, mert terjed a rossz híred, és az a legjobb reklám!
Kedves Bátyám! Amikor –meggondolatlanul- írásra adtam a fejem, azért tettem, hogy olyan történeteket meséljek el, amiből mások, tanulságokat vonhatnak le, vagy szórakozhatnak olvasásukkor. Nekem csalódást jelentett, hogy ezekre csak néhány olvasóm reagált, míg az általad említett botránykrónikások sikert, sikerre halmoznak.
Hogy stílszerű legyek: Te egy nagy barom vagy édes Fiam! Mikor jön már meg az eszed, mikor veszed észre hol élsz, nem siránkozni kell, hanem beállni a sorba, és nyomni ezerrel az igényeknek megfelelően a sódert, világos? Ha ez neked nem fekszik akkor meg ne csodálkozz!   Szörnyű! Igényesség, kulturált társalgás, megértés a másik iránt, meg tanulságok, ilyen túlhaladott elvekkel nem is csoda, hogy nem viszed semmire! 
Időnként meglátogatom Ede bátyámat, és próbálom meggyőzni az igazamról, de Ő hajthatatlan, nem válaszol, csendesen pihen, kedvenc fája alatt a temetőben.
 

vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Még nem érkezett hozzászólás.
Új írásához regisztrálj, vagy lépj be a jobb oldalon.