vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Látszat, ami kell???

Műfaj: EgyébCimkék: kritika, élet, igazi, szeretet, filozófia, életfilozófia, életérzés, társadalom, remény, tudat, gondolat

Mindenképp érdemes elolvasni. Tapasztalataim alapján írtam a dolgokat, semmi idézés. Remélem több embernek felnyitja a szemét, hogy igazán mindent látó szemmel élje az életét!

Külső, mi alapján döntünk. De miért nem nézünk szét jobban? Hisz ott van előttünk ezernyi felfedezetlen kincs. Álarc mögé bújva élünk, falakkal körbevéve a legkisebb gyengeséget se mutatva. Vajon a falakkal van a probléma vagy az álarc túl nagy? Mindenki külsőleg erős, de leges legbelül mindenki érzékeny és szeretetre vágy, igazi szeretetre vágy. Amit kevesen kapnak meg, miért is? Félünk, attól, hogy ha nem felelünk meg a társadalmi elvárasoknak, majd kinéznek? Ez mindez kit érdekel? Egyetlen fontos dologgal sok ember nem él, az a szabad akarat. Lehetsz te akárki, de te döntesz az életedről, a sorsod magad kovácsolod. Egy rossz ember visszakapja mindazt mi kínt okozott, egy jó visszakapja mindazt, mit önzetlenül adott. Minden döntésünknek súlya van, lehet életünk egy fontos döntése, mely teljesen megváltoztatja életünk, ha rosszul is döntöttünk el kell fogadni és kihozni belőle a legjobbat. Viszont, TE döntesz, merre mész, a múltat ásod, a jövőt várod, vagy a jelenben élsz. Bedőlsz a külső álarcnak vagy mélyebbre látsz, és titokzatos kincsre lelsz. Lásd, amit mások nem láthatnak és hódítsd meg a boldogság tetőfokát. De mindez homályos reménybe fojtod, ha csak vársz a csodára, hisz mélyebbre kell ásni, hogy véleményt alkoss egy lényről, szakról, vagy bármiről. Viszont vigyázni kell, mert sokan ki használják a tökéletes rendszert, kis odafigyeléssel elkerülhető. Az apróságok elárulnak mindent, tehát nyitott szemmel kell járni. A külső szenny mocskát mosd le és csak azt lásd meg, amire TE vagy kíváncsi, és nem az elfogadott fogyasztói világ. Rajtad áll, hogy élsz, és mit kapsz az élettől. Ha nem figyelsz, gyorsan elragad a rohanó világ cukormázzal borított robbanó cukra.


Szolnok, 2013.05.24.

Gerikkkee

vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Eddig 4 hozzászólás érkezett.
Új írásához regisztrálj, vagy lépj be a jobb oldalon.


1. Gerikkkee   (#27326)

2013. június 03. 16:42

Ez így igaz! :)

Válasz Maat hozzászólására (#27325).

 


2. Maat   (#27325)

2013. június 03. 12:21

Én azt tapasztaltam, hogy őszinte, egó nélküli lényünk kimutatása a külvilágnak eleinte csak nekünk, magunknak jó. Hogy miért? Mert az embereknek manapság a rossz kell, mert saját életüket is rossznak, boldogtalannak tudják be. Ha te jó vagy, türelmes, és önzetlen, az nem kell, mert féltékenyek a boldogságodra. De ha te kitartó vagy, kitartóan őszinte és szeretetteljes, előbb-utóbb a melletted lévők életébe is fényt hozol. Mert az ember nem tud mit kezdeni a magabiztos szeretettel, végül mindig befogadja azt... Bár lehet, hogy nem mondja ki, de az igaz ember érzi, látja ezeket a rejtett változásokat...

 


3. Gerikkkee   (#27260)

2013. május 26. 22:17

Nem veszek egy kalap alá mindenkit, de többségben ez jellemző és Tisztelet a kivételnek!!! :)

Válasz Zseva hozzászólására (#27238).

 


4. Zseva   (#27238)

2013. május 26. 08:37

Amit írsz kedves álarc mögé rejtett nick nevű ember az mind igaz és való, olvasásra ajánlod. Azok közül való vagyok, akik erre odafigyelnek. Egy kalap alá venni mindenkit nem szerencsés, mert bármennyire is hasonlóak vagyunk, életet, gondolkodást... illetően, nincs két egyforma ember, két egyforma élet. Különbözőképpen oldjuk meg a konfliktusokat, az élethelyzeteket. Erről írni lehet. A megoldás az teljesen egyéni. Ez az, amit nem lehet ráhúzni a másikra. A lényeg, hogy én olvastam és megértettem. Nekem bejön.