vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Legfőbb vonzerő!...

Műfaj: PrózaCimkék: kapcsolat, vonzerő, szeretet, élet

Az az általánosságban megfogalmazott megállapítása, hogy az a baj, hogy a spinék többsége olyan muksóra bukik, akiben túlteng a tesztoszteron... Velük állati jó a kamatyolás, ez a legfőbb vonzerejük, és itt ki is fújt a kedvező tulajdonságok listája... - némi ellenállást váltott ki többségünkből...


Valahogy le kellett hűteni a túlbuzgó cikkírót, mert még azt találta volna hinni, hogy ő is ebbe a kategóriába tartozik. Tévedés ne essék, el kellett oszlatni valamivel a tévhitét, hogy mennyire melléfog, ha így is gondolja. Tartsuk már be a fontossági sorrendeket. És a többit. Ne állítson olyat, ami nem fedi mindenkire egyformán a valóságot. Ugyanis embere válogatja!
Például, ahhoz mit szól, hogy ezt a fajta "vonzerőt" el is lehet egyik napról a másikra veszíteni? Mit gondol vajon ezt a nő, hogyan éli meg? A férfiről már nem is beszélve.
Egyetlen férfi se higgye azt, hogy pótolhatatlan. Mint ahogy fordítva sem, de most a nő szemszögéből nézem, nem érdekel a másik oldal. Cáfolja meg, ha akarja.
Miután a kedves cikkíró még mindig nem értve kapott egy-két pofont, de úgy látszott kevésnek bizonyult és még mindig nem volt eléggé világos a számára a mondandónk, valahogy meg kellett ezt is magyarázni.
- Nem érted, hogy miért nem vagy az EGYETLEN a számunkra? – kérdeztük.
- Az, hogy másnak is van lelkivilága legalább olyan hihetetlen számodra, mint az hogy befagyhat a pokol?
- Hol marad a legfőbb vonzerő mellett, mint kedvező tulajdonság a kedvesség; a törődés; a szeretet; a bizalom; a felnézek rá igénye, mert valamiben talán okosabb, valamihez esetleg jobban ért, mint a gyenge nő?
A nők többsége az itt felsoroltakat részesíti előnyben, a legfőbb vonzerő csak ráadás lehet, és ha ezen kedvező tulajdonságok egyike, vagy másika hiányzik, elmehet a vonzerejével oda, ahová gondolja.
- Nem lehet, hogy nem is bennünk, nőkben van a hiba, hanem ezekkel a téveszmékkel ti rontotok el valamit? - Férfiak!
A normálisabbja ilyenkor takarodót fúj, mert ami igaz, igaz. Idővel rájön, ő is elveszítheti ezt a – mint állítja – legfőbb vonzerejét.
Kapcsolatokról beszélünk, nem egy valamiféle vagyonközösségről, meg megosztásról, ahol bele lehet kapaszkodni előnyökbe oda, meg vissza, ha kedvező tulajdonságok nem lennének, már a vonzerő is odaveszett?...
Ha nem maradna semmi, azt előbb, vagy utóbb valamivel, vagy valakivel, de pótolni fogja a nő.
Ideje lenne azon elgondolkodni nem csak a nőknek tulajdonítva ezt az állítást, a férfiaknak is fel kéne tenni ezt a kérdést:
Miért fogalmazódik meg ilyen módon ez a mindkét nem számára igenis fontos tényező?
Miért baj az, ha jó az, ami jó!?

vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Eddig 7 hozzászólás érkezett.
Új írásához regisztrálj, vagy lépj be a jobb oldalon.


1. idegen   (#30203)

2015. február 14. 21:35

Nem harcolni,csak életben tartani a lángot./ Hisz a kandalló tüze nem pusztító zsarátnok,/ és ha jeges leheletével megérkezik a tél,/ a dermedt léleknek jólesik a fény..../

Válasz Zseva hozzászólására (#30200).

 


2. Zseva   (#30200)

2015. február 14. 09:41

Vagyis nem harcolni tovább/ felvállalni a súrlódást/ hagyni lángra lobbanni a tüzet/ mert egyes emberek jobb szeretik, ha már nem éget, csak melenget//

Válasz idegen hozzászólására (#30140).

 


3. idegen   (#30140)

2015. január 31. 22:30

Nem visszamenni...,tovább!/ Az acélhoz ütni a kovát,/ meggyújtani megint a tüzet/ hogy az emberek melegedjenek.//

Válasz Zseva hozzászólására (#30137).

 


4. Zseva   (#30137)

2015. január 31. 19:37

Kedves idegen... Köszönöm, hogy ilyen kitartóan olvasol... Ezek szerint azt mondod vissza kell térnünk az alapokhoz? Kezdeni mindent elölről? Az nem fog menni. Addigra elveszik a legfőbb vonzerő... Szerintem az idő máris azon dolgozik... :-)

Válasz idegen hozzászólására (#30129).

 


5. idegen   (#30129)

2015. január 30. 14:56

Az nem baj ha jó,de reggel is lesz! Én a másik oldalról nézve úgy látom : Ha nem csak lefeküdni jó, hanem felébredni is mellette,akkor van miért kockáztatni. Ám azt hiszem igaza volt annak aki azt mondta : Bármelyik szeletet veszed el, többé nem kerek a kör. Tehát visszatérünk az alapokhoz....Meg kell találni az egyensúlyt.

 6. Zseva   (#26132)

2012. november 06. 08:15

Kedves Olvasó! Az a kérdés, hogy... "Az a baj, hogy a spinék többsége olyan muksóra bukik, akiben túlteng a tesztoszteron... Velük állati jó a kamatyolás, ez a legfőbb vonzerejük, és itt ki is fújt a kedvező tulajdonságok listája..." megállja e a helyét? Pussz, Éva

 


7. Zseva   (#26131)

2012. november 06. 08:07

Ezt az írást egy nem éppen irodalminak nevezhető alkotás ihlette, melyben a cikkíró bizonyos háttértanulmány után leírt egy két gondolatot, amit egy-egy cikkeinkből, naplóinkból vélt kiolvasni. Tehát mi vagyunk, pontosabban közülünk némelyek, akik szolgáltattuk az információt a számára. Ez nem neki válasz, hanem további gondolatokat indított el bennem. Hogy benne milyen gondolatokat hoztak a felszínre az olvasottak, és hogy miért, azt csak ő tudná megmondani.