vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Nem segíthetek!...

Műfaj: PrózaCimkék: álom, párbeszéd, gondolat

Nem érted, miért nem tudsz tőlük elszakadni?... Hiszen most is azt kérdezed magadtól mi a jó az egyikben, mi a másikban?... Nem segíthetek! Ezt neked kell tudni...- Mi bajod van már megint?... Nem tudsz elaludni?... Látom ám, hogy csak nézel bele a vaksötétbe, és semmit nem látsz, hiába erőlködsz. Szeretnél már végre aludni, de nem jön álom a szemedre. Engem nem tudsz becsapni, ismerem minden gondolatodat. Elég csapongó, ami azt illeti. Nem mindig tudlak követni. Most sem igazán, mert magad sem tudod, mit akarsz. Tegnap még tudtad. Tegnap még én is. Mára mi változott?

- Megbántódtál?... Hiszen nagyon jól tudod, ő olyan, amilyen. Tőle nem várhatsz többet, jobbat. Vagy azt hiszed, az idő majd megváltoztatja? Nem, nem. Ezt senki más, csak egyedül te tudod… Nem segíthetek!

- Most is csak rá gondolsz. De nem tudod kiverni a másik férfit se a fejedből. Nem érted, miért nem tudsz tőlük elszakadni? Hiszen most is azt kérdezed magadtól mi a jó az egyikben, mi a másikban?... Benne mi a jó? Ha egyszer ennyi fájdalmat okoz? És miért gyötör a gondolat mégis, hogy elveszíted?... A választ magadnak kell megtalálni. Nem tudlak így követni, ha mindig először cselekszel és utána gondolkodsz. Éppen fordítva kellene!

- Bajban vagy! Azt tudom. Vívódsz, mint mindig. Hidd el, nem éri meg! Könnyedén, lazán kellene felfognod ezt az egészet. Hisz mit akarnak? Te is tudod. Ennyi és nem több. Ez a te bajod! Úgy érzed, mind a ketten becsaptak. Az érzéseidet mindenképp.

- Szeretnéd mindkettőt megtartani? Kit ezért, kit azért? Az egyikben a nyers erő, amit mindig is szerettél, ne tagadd, a másikban a jóság, a biztonság… De tudod, hogy mindez csak álom. Egyiket el fogod veszíteni, ha nem mindkettőt. De melyiket? És akkor?...

- Nem ezt akartad, tudom. De ezt a kettős játszmát, még ha te nem is annak veszed, csak elbukni lehet.

- Tedd fel magadnak a kérdést, mint már annyiszor. Megéri?... És aludj rá egyet.

vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Eddig 3 hozzászólás érkezett.
Új írásához regisztrálj, vagy lépj be a jobb oldalon.


1. idegen   (#30204)

2015. február 14. 21:39

Én most is ébren álmodom..../ Leírjam?...Nem tudom./

Válasz Zseva hozzászólására (#30198).

 


2. Zseva   (#30198)

2015. február 14. 09:29

Felfedeztelek... :-) Addig írunk, amíg mindenre választ nem kapunk és ameddig éberek vagyunk, utána már alhatunk...

Válasz idegen hozzászólására (#30194).

 


3. idegen   (#30194)

2015. február 13. 18:00

Elbukunk,és tudjuk ezt,/ mégis megfog,nem ereszt...!/ Csak kérdések vannak,...De válaszok?/ Vajon meddig alhatok?/