vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Pultoslány

Műfaj: PrózaCimkék: humor

A nagymenő jött, látott és körülnézett. Megakadt a szeme a pultoslányon. Jössz egy fordulóra, cicus? Micike föl sem nézett, törölgette a poharakat. 20,000 lesz, és előre fizetendő. A nagymenő meghökkent. Á, te csak viccelsz, cicus. Na gyere, neked is jó lesz. Lehet, bólintott Micike, de akkor is

 

Pultoslány

A nagymenő jött, látott és körülnézett. Megakadt a szeme a pultoslányon.

Jössz egy fordulóra, cicus?

Micike föl sem nézett, törölgette a poharakat. 20,000 lesz, és előre fizetendő.

A nagymenő meghökkent. Á, te csak viccelsz, cicus. Na gyere, neked is jó lesz.

Lehet, bólintott Micike, de akkor is 20,000 egy menet. És semmi extra.

A nagymenőnek ugyancsak össze kellett szednie az – egyébként szerény – észbeli képességeit, hogy elmagyarázza, ő ezért a tevékenységért nem szokott fizetni.

De miért nem? – kérdezte Micike ártatlanul.

Azért, mert te is élvezed, cicus!

Az épületes társalgásra többen is felfigyeltek, és szemrevételezték a pultoslányt. Sokallták az összeget. Micike azonban már évek óta pultozott, és nem zavartatta magát.

Na és? – kérdezte kelletlenül. Elmész a stadionba, kifizeted a belépőt, pedig a focisták is élvezik, ha nem is a játékot, de a sok pénzt, amit felmarkolnak. Elmész a moziba, megveszed a jegyet, pedig lehet, hogy a színészek élvezték a forgatás minden egyes napját. Idejössz a csehóba, leteszed a zsetont a sörért, pedig a sörgyár is, a tulaj is élvezik, hogy hizlalod a bankszámlájukat.

Ez egészen más!

Miért lenne más? Mindenféle szórakozásért hajlandó vagy fizetni, a bolhacirkusztól a diszkózásig, de a nőktől egy centet is sajnálsz. Piti csóró vagy.

Ezen a ponton a közvélemény átállt a pultoslány mellé. Na mi van, nincs egy rohadt húszezresed? Te kupori skót, te… - és nem is maradtak meg a skótnál, mert a magyar nyelv szerencsére rendkívül gazdag szinonimákban.

Leégne a bőr a pofámról, ha ezért fizetnem kellene, dünnyögte a pompás hím. És vegyétek tudomásul, hogy én minden nőt megkapok!

A fiúk nagy érdeklődéssel néztek körül. Gyenge volt a felhozatal, mindössze két csaj, abból a fajtából, amelyik örül az ötezresnek is. Egyértelműsítették, hogy ingyen ők se.

Hát a szerelem?

Szerelem? – kérdezte vissza Micike. Feleséget keresel? Frászt. Barátnőt? Azt se. Tíz percet akarsz, mert azt hiszed, hogy neked az jár. Ne beszélj nekem a szerelemről.

Még egy-két pengeváltás, és a nagymenő megszégyenülten hagyta el a terepet.

Kár, gondolta Micike. Megnéztem volna, milyen képet vág, ha megtudja… Na mindegy, ha másutt nem, az urológusnál biztosan találkozunk.
 

vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Eddig 1 hozzászólás érkezett.
Új írásához regisztrálj, vagy lépj be a jobb oldalon.


1. Zseva   (#29809)

2014. szeptember 18. 07:18

Akkor megdőlt a mindent a szemnek, semmit a kéznek... Rég derültem már egy ilyen pikáns történeten. Határozottan jó! :-))

 


Szavazás

Beérkezett szavazatok száma erre a cikkre: 2 db

A szavazatok átlaga: 5

Ha belépsz, tudsz szavazni.