vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Rögmöst

Műfaj: PrózaCimkék: este, ha már nyugvón a nap

Minden, mit adhatok, csakis én vagyok, és a mocskos fény, mit mindig a Nap kísér.... Az égbe épített utca felvonója éppen amerikai tengerészeket hozott a 18. szintre, és bentről halkan szóltak a slágerek,

Rögmöst
1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 149,….
Gutemann Hajnal Rozália betakarta pehelypaplannal a másodikos lányát, és szivárvány puszit lehelt az arcára… Aludj kedvesem. Behúzta maga mögött távozáskor az üveg berakásos ajtót, és nagyon ügyelt arra, hogy a vastag csendfogó pokróc szépen beakadjon az ajtó keretébe, létre hozva egy zaj és fényfogó réteget.
Gutemann Zoltán már rég elhagyta, egyedül lépkedte élete kimért útját, és igyekezett nagy lépteket ábrándozni életében. Matematika fizika szakra járt az egyetemen, és mellette eladó volt a Rossmannban, ahogy az ideje engedte, ez mellett még próbált hangulatos estebédeket is főzni. Mára már viszonylag keveset gondolt volt férjére, pedig annó dacumál nagyon szerette.
Vissza nézett, és ellenőrizte, minden rendben az ajtónál.
Az égbe épített utca felvonója éppen amerikai tengerészeket hozott a 18. szintre, és bentről halkan szóltak a slágerek, épp annyira hogy egy pokrócon halk morajjá zuhanhassanak szétszóródva az éjben. Elkezdődött a pörgedelem, három férfi, és egy harmincas lány.
Annyira szép lett az élet!
Ahogy mondják, zsírkirály...
Kialvatlan szemekkel ébredt.
- Szivárványom ébredj, nemsokára nyolc óra, és kezd az iskola.
- Szia Édesanya! Jól aludtam és még most is emlékszem, mit mondtál mikor altattál mesével rögmöst az is a fejemben, mi a Fibonacci. Mosoly futott át az arcán.
- Szeretlek!
- Én is ölellek….
- Szívem halvány dobbanása, nem rögmöst, hanem rögvest!
- Anya! Úgy nincs értelme!
- Szerelmetes kicsi lányom, akkor legyen rögtön most!
- És akkor rögmöst kezdj öltözni, mert lekésed a matekot.
- Sietek… Anya, közben elsorolhatom a számokat?

vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Még nem érkezett hozzászólás.
Új írásához regisztrálj, vagy lépj be a jobb oldalon.