vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Telitalálat

Műfaj: NovellaCimkék: károly, mercs, ellenőr, nav, bomba, csokoládé, humor, ferenc, pósán, teli, találat, telitalálat, ferry, akció

Egy rettentő gyors lefolyású kaland, egy magára hagyott adóügyi ellenőrről, kinek élet halál harcot kell vívnia egy bosszantő nőszeméllyel. Egy kocsmában, és annak környékén. Legalábbis minden erre utal, aztán mégis... MEGLEPETÉS :)

Mercs Károly. Volt adóügyi és pénzügyi ellenőr a NAV-nál. 2 éve küldték el, előre meg nem határozott indok miatt. Hogy ez mit jelentett? Még ma sem tudja, mert a pontos indokot később sem adták meg. Csak egy apró csekket nyomtak a kezébe mosolyogva - végkielégítés gyanánt-, és csak annyit mondtak, hogy, au revoir. Ő pedig nem kérdezett, összepakolt és délután fél 2-re, már a lakásától nem messze lévő, Lovagok nevű bárban tengette szabad idejét. Ami, az eztán elkövetkezendő időkben, eléggé meggyarapodott, ahogy a házára terhelődött egyre nagyobb tartozások is. Mivel senki sem akart alkalmazni, egy volt adóügyi és pénzügyi ellenőrt. Ki is akarna? Volt, aki még köpött is egyet, amikor elhaladt mellette, mintha csak replás lenne, és minden az ő bűne volna. A felmelegedés, az antarktiszi jéghegyek olvadása, a betegségek, és a háborúk. Mintha mindezért megvetették volna, ami persze ostobaság, mert ezek nem az ő bűnei, hanem mindannyiunké. De ezt persze ki akarná beismerni? Az sokkal kényelmesebb, ha találunk valakit, akit gyűlölhetünk, és hibáztathatunk mindenért, nem?
S ennek a tetejébe, 2014. június 4.-én még megpróbálták megölni is. A dolog a Lovagok bárjában kezdődött, egy gyönyörű nővel, ahogy lenni szokott. Hosszú fekete hajú, napbarnított bőrű, sötét feszes ruhába bújt 33 éves nő. Először csak leült Mercs mellé, rendelt egy italt és elkezdett vele beszélgetni. Hogy mit mondtak egymásnak? Nem tudom, mert messzebb ültem tőlük, mint szerettem volna és így nem hallottam. Csak arra lettem figyelmes, hogy a nő elkezdett vele ordibálni, és Mercs fejének vágta a whiskys poharat. Amitől egy pillanatra az megtántorodott, majd egy jó kívánság kíséretében egy gyenge legyintéssel leküldte a nőt a padlóra, s elindult kifelé. A nő felállt, utána szaladt, s ahogy a parkolóban utolérte, ráugrott. - Bár most nem úgy, mint ahogy azt Károly szerette volna.
Dulakodtak, megbotlottak és beleestek mindketten a parkoló menti árokba, ahol a nő felkiáltott fájdalmában. Néhány másodpercig ott feküdtek mozdulatlanul, majd végül a nő előrántotta a nadrág zsebébe rejtett pisztolyát, és felemelte. Ráakarta fogni Mercsre, de az egy hirtelen mozdulattal elvette tőle, s a pisztoly már a nő gyenge pofiját vette célba. Várt egy pillanatig, elmosolyodott, és azt mondta: "Nyisd ki a szád!" A nő amint ezt megtette, elsült a pisztoly, és a golyó...
... ami egy 3 milliméteres kis csokoládé volt, a nő szájában landolt. Összerágta, és ő is elmosolyodott. Én pedig ekkor már hatalmas örömmel közeledtem feléjük, nagyra nyitottam kezemet, tapsoltam egyet és azt mondtam: "Csapó, és ennyi!"

- Ferry csokoládé.. egy gyors találat, a kedvesednek. -

Vége!
Pósán Ferenc
2014.12.19. 20:43

vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Eddig 1 hozzászólás érkezett.
Új írásához regisztrálj, vagy lépj be a jobb oldalon.


1. Pósán Ferenc   (#30377)

2015. június 10. 18:57

Ha látja valaki a kiírásomat.. örülnék a véleményeknek!!!! :D Nagyon kellenének minden nvollámnál, ugyanis hamarosan könyvre valót szeretnék gyüjteni belőlük! :)

 


Szavazás

Még nem érkezett szavazat a cikkre.

Ha belépsz, tudsz szavazni.