vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Angyal

Műfaj: EgyébCimkék: egypercesek

Kora reggel előttem mentél a hóban. A szűz hó világított csak, az a végtelen pihe-puha fehérség. Csak a hó, ami az éjszaka leple alatt, észrevétlenül és hangtalanul lopakodott ide a semmiből.

 

Nem is láttalak már, csak könnyű lépteid finom nyomát őrizte az út. Egy apró, könnyű, sietős sóhajtás csak, ami itt maradt utánad. Kicsiny lábnyomok. Alig érintették a havas utat. Abban a pillanatban azt hittem angyal vagy, ember lábú angyal, aki lejött a földre, végigszaladt a járdán, majd felrepült újra a hópelyhek közé, a semmibe.

Követtem lépteid. Lábam raktam nyomodba, ugráltam és szökkentem, tipegtem és pipiskedtem, hogy ki ne maradjon egyetlen árva ütem se. Hallgattam, hogy halljam én is a zenét, a muzsikát, mit megkomponáltál előttem a hó - paplan orgonán.

Egy ponton megálltál. Éreztem a rezdülést, apró kis földrengés. Kutattam körbe, mit nézhetett apró angyalszemed.  Aztán megláttam. Földbe gyökerezett a lábam, a szépség lenyűgözött. A fák vállain vastag vattaköpeny, a bokrok közé a tágas térre elterült a hó, mint egy óriási adag tejszínhab-takaró. A nap éppen rózsaszín sugarait nyitogatta. Próbálgatta, hogy tudnak rohanni a fehér paplanon. Mennyei színek! Kedvem lett volna átrohanni az úton, belefeküdni a hótakaróba, tágra nyílt szemmel nézni, csak nézni a lefelé szédülő hópelyheket, hagyni, hogy a szemem előtt játszanak, az arcomra olvadjanak, mosolyra fakasszanak. Aztán a kezeim mozdulnának. Csak úgy lassan, föl-le, föl-le, és nem maradna utánam más, csak egy boldog angyal, egy földre leszállott.

vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Eddig 1 hozzászólás érkezett.
Új írásához regisztrálj, vagy lépj be a jobb oldalon.


1. Jocc36   (#7617)

2009. február 04. 23:52

nagyon tetszik ez is, ez írásod is olyan kedves mint te vagy ! bezony! :)