vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Íratlan nyílt levél

Műfaj: EgyébCimkék: iszapkatasztrófa

Írnék én egy nyílt levelet, ám kevés az esélye manapság annak, hogy bármelyik újság lehozná azt. Ha megírnám, akkor az elszámoltatási kormánybiztoshoz címezném.

 

Írnék én egy nyílt levelet, ám kevés az esélye manapság annak, hogy bármelyik újság lehozná azt. Ha megírnám, akkor az elszámoltatási kormánybiztoshoz címezném.

Miért is? Manapság olyan gyakran hallunk arról: ez, az állami beruházás, ennyibe, meg annyiba került. Politikusi körökben, úgy tűnik, jól hangzik, ha a sajtónak, vagy a parlamentben avval próbálják meg politikai erényeiket, vagy emberi nagyságukat bizonygatni, ha nagyobbnál nagyobb összegeket „dobnak” be a köztudatba.

Aztán jön egy bugris, mint én, aki végül is nem írja meg ezt a nyílt levelet, mert attól fél, arra a nyilvánosság előtt úgy sem kapna választ. Akkor meg minek. Szóval jön ez a bugris ember és számolni kezd egy-egy hír hallatán.

A hír

Kolontáron és Devecserben az iszapkárosultaknak a héten átadtak 109 házat. Megérdemlik, szó se róla, örülök is, amikor a hírt hallom. Csakhogy! A hír mellé odateszik mindig: az állam 5,3 milliárd forintot költött ezekre a 80 – 90 négyzetméteres lakásokra.

Akkor papír, cerka és számolás. Egy ház ezek szerint 48 millió 623 ezer forintjában van az államnak. Ha ezt továbbszámoljuk, akkor az jön ki, egy-egy négyzetméter 540 ezer forint.

Bár tudom elég drága manapság az építőanyag, de ennyire? Vagy a munkadíjak emelkedtek volna meg? Vagy éppen munkája akadna a kormánybiztos úrnak: Hová lett a lé Kolontárról? – munkacímmel. Vagy a kormány kommunikációs szakemberei mondták rosszul az összeget? (Az interneten tucatszám vannak vállalkozások, akik 140 ezer forint /négyzetméter áron építenek kulcsrakész házakat.)

Persze lehet, csak annyiról van szó, ezek az iszap által károsodott emberek nagyon jó minőségű, netalán luxus házakat vehettek át. Ha így van: köszönöm az ő nevükben is! Megérdemlik az átélt borzalmak miatt!

vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Eddig 3 hozzászólás érkezett.
Új írásához regisztrálj, vagy lépj be a jobb oldalon.


1. Unole Lozen   (#24140)

2011. július 01. 21:41

A házakhoz új utcák vezetnek, valószínűleg új közművekkel. A házakhoz kert tartozik. A házakat minden bizonnyal nem üresen adták át, hanem némi alapfelszereltséggel. Így már nem is olyan drága amit ráköltöttek ezekre a településekre. A szám jól hangzik, de nem biztos hogy fedi a valóságot. :-))

 


2. Szocsa   (#24097)

2011. június 27. 12:16

Drága Kritikus! (Brigitta)! végtelenül megtisztelő, amikor ennyire figyel valaki a másikra, főleg a helyesírásra. köszönöm a kritikádat. Talán elfogadod viszont tőlem. Tudod van aki ír! Leírja amit gondol, mert vannak gondolatai. Vannak akik meg nem írnak, mert kimerül abban a tevékenységük, hogy a másokat kritizálják! Amikor ír az ember, olyankor elfogja egy ihlet és az, ami az általános iskolai tanulmányaiból kimaradt, itt sem nagyon használatos. Én ezt felvállalom. Egyetlen mentségem van: talán vannak gondolataim. Kívánom neked, ezzel a kiváló helyesírásoddal, minél több és szebb írásod jelenjen meg minél több helyen! Szocsa

Válasz Jones Brigitta hozzászólására (#24069).

 


3. Jones Brigitta   (#24069)

2011. június 26. 20:31

A gondolat jó, csak a helyesírás botladozik helyenként.

 


Szavazás

Beérkezett szavazatok száma erre a cikkre: 3 db

A szavazatok átlaga: 5

Ha belépsz, tudsz szavazni.