vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

VÁLTOZOTT A "VESZETTSÉGI" ELŐÍRÁSA

Műfaj: SzakirodalomCimkék: állat, veszettség, kötelező, oltás, változás, rendelet, orvos, állatorvos, magán

Idén januártól új, az állattartókat érintő szabályok léptek életbe, Módosultak a veszettség elleni oltás beadásával és annak adminisztrációjával kapcsolatos rendelkezések.Az alapvető kötelezettségek nem változtak: a gazdik az évenkénti veszettség elleni oltásról továbbra is kötelesek gondoskodni.
Minden három hónapos, vagy annál nagyobb kutyust saját költségen kell beoltatni. Az első -kölyökkori oltást követően hat hónapon belül egy ismétlő oltás következik, majd az évenkénti "emkékeztető" oltás.
Ezt azonban már nem csak a körzeti orvosok, és egyes magán állatorvosok, hanem minden magánállatorvos elvégezheti. Még jelentősebb változás, hogy a kutyus tartását immár nem a körzeti állatorvosnak, illetve az önkormányzatnak, hanem csupán az oltást beadó állatorvosnak kell jelenteni .
(Nyilván, neki van továbbjelentési kötelezettsége.)
További újdonság, hogy az oltásikönyv sorszámozott lesz, és séta, stb közben vinni kell, mint a személyit, hogy az oltás megtörténtét bizonyítani lehessen. (Reméljük, ennek megfelelően strapabíró lesz a kiképzése, és nem szökik tőle egekbe az oltás ára.)

A teljes rendelet:
http://www.maok.hu/content/_common/attachments/veszettsegtajekoztato.pdf

 

vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Még nem érkezett hozzászólás.
Új írásához regisztrálj, vagy lépj be a jobb oldalon.