vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

A pult

Műfaj: NovellaCimkék: pósán, ferenc, pult, történet, thiller, horror, misztikus, fantasztikus, élet, halál

Bárdi Mihály egy suhanc kölyök, aki az erdőben talál egy régi elhagyatott raktáréüpelet. S a kíváncsiság addig furdalja míg végül el nem határozza magát hogy - a tiltó tábla ellenére - belép, s amit ott talál...

Tilos a belépés! Szólt a felkiáltás a félig levert ajtóra ragasztott cédulán. Bárdi Mihály nem törődött vele, még azzal sem hogy a betűket vérrel írták rá, észre sem vette. Egyszerűen csak belépett a raktárnak kinéző épületbe. Túlságosan kíváncsi volt, és túlságosan sokáig jutott el már ahhoz, hogy most itt megálljon. Sok éve lakott már erre, de még ezt a helyet sosem látta, és érdekelte hogy mi lehet ott benn? Mi lehet az oka, hogy az erdő közepén egy ilyen kiépített épület komplexum található, méghozzá teljesen magára hagyva.

Bent eléggé sötét volt, egyedül csak az épület elöregedő deszkái, pontosabban azok nagy részének a hiánya adott fényt, és valami furcsa kellemetlen szag is terjengett. "Akár a rothadó gyomor bűze." - Gondolta magában Bárdi. Először nem is akart tovább menni, még öklendezett is egyet, de aztán hogy meglátott valamit az ódon helység sarkában. Megdobbant a szíve. "Ez nem lehet igaz! Rosszul látok?" - Tátotta el a száját. Szinte szaladni támadt kedve, úgy megörült. Pillanatok alatt megfeledkezett a szagról, az öklendezésről, és minden kellemetlen érzésről ami körülvette, és már indult is. Észre sem vette, hogy miközben megindult, körülötte az épület lélegzett.
Mikor oda ért a sarokhoz, felnevetett, szinte tébolyultan. "Ez komoly?" Egy Dj pult volt az. Ekkora kincsről, hogy ilyet talál egy nyomorult, rothadó raktárhelységben, nem is álmodhatott volna. Pedig minden vágya az volt hogy egyszer világhírű Dj zsoké lehessen. Felszaladt a pult mögé, és hatalmasat csodálkozott. A gép be volt üzemelve, még a lemezek is elő voltak készítve.
Mihály nem is várt tovább. Nem érdekelte hogy lehetséges ez, hogy egy ilyen helyen, egy ilyen gyönyörű állapotban lévő pultot találhat, méghozzá beüzemelve... árammal ellátva. Türelmetlenül elindította az első lemezt amit talált a pulton, majd a másodikat és a harmadikat is. Egymás után rakta be a lemezeket és keverte őket. Méghozzá nem is rosszul.
Először nem is történt semmi érdekes. Aztán viszont, a lemez amit játszott, enyhén elkezdett ragadni, később egyre jobban, így gyorsan lecserélte. De a másik meg még erősebben ragadt az ujjaihoz. Megijedt, és elakarta kapni a kezét, de ekkor már késő volt. A lemezlejátszó feje rásiklott az ő jobb csuklójára, és mélyen belefúródott, akár egy erős harapás. Felordított a fájdalomtól, és közben erősen rázta a fejét, szabadulni akart. Erre az épület megrezzent s teljesen felébredt, éhes volt. A bűz most már - amit magából árasztott - még jobban terjengett. Majd szépen lassan a raktárnak kinéző épület falai közeledtek egymáshoz. Bárdi kétségbe esett, nem hitt a szemének, közben pedig vergődött akár a fába szorult féreg. Utolsó sikolyát, amit még képes volt magából kipréselni, vele együtt kebelezték be a falak.
Ezek után sok ideig nem látta őt senki sem. Jó időre eltűnt, de nem halt meg. Sokáig távolt volt, teljesen mostanáig. Most pedig útra kész.

VÉGE!
Írta Pósán Ferenc.
2014.11.07. 22:45

vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Eddig 1 hozzászólás érkezett.
Új írásához regisztrálj, vagy lépj be a jobb oldalon.


1. Pósán Ferenc   (#30374)

2015. június 10. 18:56

Ha látja valaki a kiírásomat.. örülnék a véleményeknek!!!! :D Nagyon kellenének minden nvollámnál, ugyanis hamarosan könyvre valót szeretnék gyüjteni belőlük! :)