vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Fényes ég

Műfaj: PrózaCimkék: borus ég

Okos a lány, az egyetemen exo-biológiát tanul és exo-lingvisztikát. Jó a nyelvérzéke. Az egyetem mellett dolgozik gyerekvigyázóként, gazdag családoknál. Szeretne előbbre jutni az életben.

Fényes ég, borús ég.

Edina megforgatta, lehúzta, levette és a zsebébe rejtette ujjáról a karikagyűrűt. Huszonkét évesen aranyló búza hajjal robbant bele a férfiak uralta jelen világ kaotikus, ám kiszámítható világába. (Nem is tudom a francba! Tisztára irodalmi lett, de ott egye a fene, írok még kicsit az alakjáról, hehe!) Körte alakú a feneke, és körzővel rajzolták márvány-fehér melleit. Nyaktól lefele nem borította semmi se’ mi takarta volna, ha meztelen. Anyajegy volt a bal combja belső felén, ott egész közel. Mondhatnám róla azt is, hogy sportos, ám ezt diétázással érte el. Okos a lány, az egyetemen exo-biológiát tanul és exo-lingvisztikát. Jó a nyelvérzéke. Az egyetem mellett dolgozik gyerekvigyázóként, gazdag családoknál. Szeretne előbbre jutni az életben.
Csörög a telefon.
Apa: Csókollak kedvesem! Örülök, hogy hívtál! Jó volt a csatlakozás Londonban?
Anya: A gyerekek rendben? Jött a szitter? A hűtőben ott a pizza, egyetek!
Apa: Megtaláltam, és köszönjük mindannyian.
Anya: Majd hívlak holnap, anyát már látom, jön felém a terminálon.
Apa: Csók kedvesem!
Leteszi a telefont, és nézi a lány tengerkék szemét, szőke haját, gyönyörű testét. Érzékin nyújtózik a széles francia ágyon. A gyerekek alszanak már, mostak fogat, fürödtek, mesét hallgattak, az ezeregy éjszakából. Ketten maradtak ébren a nyári, lengedező cirógató szellőben. Kedvesem! Itt a bankkártyám, a kódja tizenegy ötvenhét. Ha kérhetlek, holnap te vásárolj, és majd jövök én is este. Belemerültek a második menetbe. Kint az égbolton fényesen ragyogtak a csillagok, néha egy meteor szakította két részre a teret.
Ha mocsárban jársz, testedre piócák tapadnak, szívják a véred, majd leszakadnak rólad, és nem adják vissza, elrabolt lelkedet.

(a történet csak az agyam szüleménye, nincs semmi köze sem az én életemhez, és nem érvényes a történet másoknál sem.)

vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Még nem érkezett hozzászólás.
Új írásához regisztrálj, vagy lépj be a jobb oldalon.