vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Madárnak születni

Műfaj: VersCimkék: szabadság, madár, vers

Madárnak születni

szeretnék madárnak születni
határtalanul élni a levegõt szelni
érezni ahogy simogat a levegõ
magasból látni a napot ami lemenõ
tudni és érezni merre kell mennem
a helyes utat el nem tévesztem
nem tudni mi az a globalizáció
sem pedig mi a civilizáció

vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Eddig 4 hozzászólás érkezett.
Új írásához regisztrálj, vagy lépj be a jobb oldalon.


1. Zseva   (#28026)

2013. szeptember 10. 13:23

Szia Tamás! Nem is kell, hogy kék vagy szürke legyen az az ég..., elég "az eget szelni", szabadnak születni..., ha már így belemélyedünk a szavakba, az óhajokba, sóhajokba... A szabadságot, amit kifejez a versed, így is elérted...

 


2. Ködmadár   (#28020)

2013. szeptember 09. 19:34

Tudod, én szeretem a színeket - de ez a Te versed, Téged kell tükröznie. Gondoltam is rá, hogy nem írok megoldást, de az meg olyan snassz, ha csak a hibát írom, de megoldást nem tudok... Persze az is igaz, hogy ez nem matek példa... Kérlek, hogy saját érzéseid szerint dönts! Írónak sem vagyok gyakorlott, kritikusnak meg főleg! Legyen ez inkább baráti beszélgetés! :-))) Kíváncsian várom, hogyan döntesz!

 


3. Huszár Krisztián Tamás   (#28007)

2013. szeptember 07. 21:07

Szia Ködmadár! Igazad van, nem is gondoltam bele igazán, hogy így nem a legjobb. Hiszen már majd 5 éve írtam ezt a szösszenetet. Valóban jobb nem ismételni önmagam, már csak a két lehetséges megoldáson töprengek, mielőtt kijavítanám: 1. kék eget (amit javasoltál) 2. felhőket ugye az egésznek a hangulata azt sugallja, hogy valami jobbat szeretnék, valami szebbet. Ehhez nyilván az 1-es változat illik jobban. Ugyanakkor a "felhőket szelni" akár szimbolikusan is jelentheti, hogy a gondokat elűzi, megoldja az ember/madár. Szerinted?

Válasz Ködmadár hozzászólására (#27985).

 


4. Ködmadár   (#27985)

2013. szeptember 06. 07:43

Szia Krisz! Én az első "levegő" helyett keresnék a helyedben valami mást (kék eget pl.), mert nem igényel olyan hangsúlyt, hogy duplázd, így csak szó ismétlés. Egyébként pedig nem csak születni lehet madárnak, én is utólag váltam azzá, látod! :-))) Persze van ennek hátránya is! Egyesek azt hiszik azóta, hogy tollas a hátam. :-)