vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Ötven árnyalat

Műfaj: PrózaCimkék: árnyalatok

Talán egész életedben csak keresed az alapszínt, a mozgatórugót, az értelmet, a varázslatot, a szemfenék mindent eláruló felszínét, és amit a kitágult pupillák mögött megpillantasz, az nem maga a csoda, csak egy sablonos DNS halmaz, 50 árnyalat.

Olvastam egy trilógiát. Egy majdnem vénasszony vágyálmait. Az első kötet egészen érdekes, számomra szokatlan mű. Mintha ketten írták volna. Egy trágár trampli és egy profi fogalmazósegéd.  A folytatást már csak kiszámítható cselekményű krimivé átalakult, érdeklődés után kapkodó honorárium-gyűjtögetésnek éreztem. A harmadik részt pedig végig sem olvastam, mert teljes szürkeségbe torkollott a sztori.

Természetesen minden nő vágyik a hercegre egy fehér lovon, legalábbis a Grimm meséken nevelkedett nőszemélyek. Szerencsés esetben hétszilvafás nemesi leszármazottal talán még a nép leánya is találkozik, bár ló helyett örülhetünk egy flancos kocsinak is, egy modern elektronikus kütyünek. Na de nekem a rémálmaiban szokott előkerülni olyan erőszakos fráter, akiről nem lehet tudni, hogy dugni akar vagy csak egyszerűen elmebeteg. Ez nem izgató, ez félelmetes. Grimméknél csak a banya vetett be erőszakos trükköket, de ebben a modern mesében habbal a hercegről nem lehet tudni, hogy mikor gurul el nála a gyógyszer.

Mégis ezt a könyvet láttam nap mint nap a villamoson mindig más-más nő kezében a magyarországi megjelenést követő hónapokban. Sőt, egyesek szerint ezt a könyvet minden férfi számára kötelező olvasmánnyá kellene tenni, hogy tudják, mire vágyik a nő. Alfahím szerint ő persze kívül-belül ismeri a nőket, nem kell neki könyvből szerzett tudomány ehhez.

Én magam is próbáltam már rájönni arra, hogy mire vágyik a nő. Arra is, hogy mire vágyik a férfi a nőtől. De én nem akarlak habbal bekenni téged, kedves olvasóm! Nem szeretnélek mesével elringatni, nyalakodással elterelni a lényegről a figyelmet, hogy váratlanul leharapjak valamit izgalmamban. Elvégre felnőttek vagyunk! Megengedhetem tehát magamnak a 18+ tartalmat. A célom nem a szórakoztatás, bár az irodalomnak tudományos körök szerint ezt a szerepet is be kell tölteni. Én csak tükröt szeretnék tartani elétek, akik felismerik szereplőimben magukat. Saját magunk és társunk megismerése révén juthatunk el odáig, hogy felismerjük azt, mire vágyik a nőnk és mire vágyunk mi nők.
 

vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Eddig 17 hozzászólás érkezett.
Új írásához regisztrálj, vagy lépj be a jobb oldalon.


1. L.I.Zet   (#30454)

2015. július 26. 10:28

Megnéztem a filmet és nekem továbbra is a 9és fél hét maradt a kedvencem ebben a kategóriában.

 


2. L.I.Zet   (#27949)

2013. szeptember 04. 18:20

Zseva! Köszi, hogy Tommal való szóváltásotok felnyomta az írásomat jóval a megjelenése után a legolvasottabbak közé. Fogalmam sincs, hogy min különböztetek össze, mert egy darabig nem volt netem. :)

Válasz Zseva hozzászólására (#27853).

 


3. L.I.Zet   (#27948)

2013. szeptember 04. 18:16

Pyrrhusz, Neked tökéletesen igazad van a férfiak szempontjából. Minden férfi arra vágyik, hogy a nője mindent megtegyen neki, amit a világban eddig kitaláltak figurát és eközben még oda is legyen meg vissza attól, hogy milyen szuper a pasi. Ez a főszabály, ami alól rengeteg kivétel létezik. Na én ezeket a kivételeket keresem. Rendre csalódnom kell. Az említett könyv extra szokásvilágot jelenít meg, de nagyon vulgárisan és a szerepek nagyon sablonosak. Kíváncsi vagyok, hogy a film lesz-e olyan jó, mint a 9 és fél hét volt Kim Basingerrel és Mickey Rourke-al. A 9 és fél hét legalább hihetően adta elő ezt a fajta férfiigényt és nagyon igényesen volt kivitelezve. Ebben a műfajban nekem eddig ez a film a csúcs.

Válasz Pyrrhusz hozzászólására (#27863).

 


4. Pyrrhusz   (#27863)

2013. augusztus 30. 12:11

Nem olvastam ezt a remekművet(nem volt időm, mert még nem végeztem a Lenin összessel), így érdemben nem tudok hozzászólni. De minden olyan könyvet támogatok, amellyel lerombolhatóak a prüdéria bástyái. Hanyatlásvégi Róma orgiáit a közterekre.:-)

 


5. Zseva   (#27853)

2013. augusztus 29. 10:18

Persze, hogy kitöröltem, hogy örömet szerezzek neked, mert "belédfáradtam". :-)

Válasz hozzászólására (#27852).

 6. Nem Tom   (#27851)

2013. augusztus 29. 08:32

Attól, hogy kitörölted a hsz- edet, nem lesz jobb amit odaírtál.

Válasz Zseva hozzászólására (#27846).

 


7. Nem Tom   (#27850)

2013. augusztus 29. 08:28

Az hogy kinek írtam, és ki a múzsa különböző dolog.

Válasz Inga hozzászólására (#27849).

 


8. Inga   (#27849)

2013. augusztus 28. 20:19

Én úgy tudom, más adott ihletet.

Válasz Nem Tom hozzászólására (#27845).

 


9. Zseva   (#27846)

2013. augusztus 28. 15:48

Megértelek! :-)

Válasz Nem Tom hozzászólására (#27845).

 


10. Nem Tom   (#27845)

2013. augusztus 28. 14:21

Emlékszel Éva, az ilyen hozzászólásaid ihlették ezt a kis szösszenetemet? A címe Belém ábrándultam! http://egypercesek.hu/cikkek/Belemabrandultam_101920/

Válasz hozzászólására (#27842).

 11. Nem Tom   (#27844)

2013. augusztus 28. 14:16

Kedves L.I.Zet! Abban nem értek egyet veled, hogy a reklámszakemberek azt reklámozzák amitől, sikert remélnek.Ők azok akik még a belül fogantyús bilit is eladják. Mert ez a dolguk, ez a szakmájuk.Buta tökfejekben légvárakat építenek. Vannak dolgok amik maguktól is megállnak a lábukon. Mivel ennek a szürkének lába sem volt megtámogatták. Ha azt mondom, hogy az ilyen vackokat a fordítok, és a szerkesztők teszik valamennyire emészthetővé akkor nem sokat tévedek. Mindketten más okból olvastuk, de nem hinném, hogy az örömszerzés figuráit akartuk volna kitanulni, mert ebből (ebből sem) nem lehet.Örömmel olvasnék tőled egy olyan recenziót, amit egy normális könyvről írsz. Ez nem provokáció, hanem csak kíváncsi vagyok az írásodra.Tamás

Válasz L.I.Zet hozzászólására (#27840).

 


12. L.I.Zet   (#27841)

2013. augusztus 28. 08:47

aranyat csinálni.

 


13. L.I.Zet   (#27840)

2013. augusztus 28. 08:40

Kedves Tom! Köszönöm, h hsz-re méltattad elmélkedésemet. Teljes mértékben azonosulni tudok azzal a véleményeddel, h a reklám nagyon jó volt és persze drága. A reklámszakemberek is azt reklámozzák, amiből sikert remélnek. Kvázi ez a regényfolyam eleve sikerre volt ítélve. Engem az izgat, hogy miért. Rengeteg ilyen jellegű írásmű kering a világban. Miért pont ez lett ilyen sikeres? Talán a történet annyira hétköznapi, hogy sok embert megérintett? Egyáltalán nem átlagos, hétköznapi események állnak a középpontban. Talán, mert a nyelvezete a magyar fordításban nagyon primitív volt, amivel talán még a fordító is azt érzékeltette, hogy milyen primitív személyiségekről szól és sok egyszerű sémákban gondolkodni tudó nő azonosulni tud a női főszereplővel? A leíró részek egyébként igazán érzékletesek voltak. Tehát a fordító biztosan nem rontott az eredeti mű színvonalán. Ha azóta elhunyt, isten nyugosztalja. A szarból a legjobb tolmács sem tud ar

 


14. Nem Tom   (#27838)

2013. augusztus 28. 06:10

Kedves L.I.Zet! Amíg van ló **** addig van veréb is. Amint nyilván te is tudod ez egy ostoba amerikai elhagyott lövészároknak a naplója. Addig csámcsogtak rajta a hasonszőrűek, hogy besztszeller lett. A kivalló reklámnak köszönhetően hirtelen sok-sok unatkozó háziasszony megvette, és nyálát csorgatta rá. Hogy, aztán társaságban szellemi fölényüket fitogtatva leszarozzák. A könyv valóban egy fércmű.Hiánypótló fércmű.Csak azért méltó említésre, mert Tótisz utolsó fordítása volt. Most ez a trendi, majd elmúlik. Ez előtt a vámpírok keféltek ezerrel. Az sem volt jobb. Tamás

 


15. Ködmadár   (#27236)

2013. május 25. 19:12

Kedves L.I.Zet! Kíváncsian várom további írásaidat! :)

 16. L.I.Zet   (#27089)

2013. május 14. 15:08

Köszi, kedves írótársnőm! Örülök, hogy rokon lélekre találtam ezen a site-on és figyelmet szenteltél egy olyan írásnak, ami szembe megy a szélnek. Hosszú idő után szántam rá magam újra az írásra. Nagy adag unszolás kellett hozzá. Egy amerikai álomban őszintén hinni tudó emberé. Lehet, h ez a kalandom is tömény illúzió, mint már néhány korábbi, de amíg tart, nagyon élvezetes. :)

Válasz Ködmadár hozzászólására (#27083).

 


17. Ködmadár   (#27083)

2013. május 13. 21:31

Gratulálok, kedves L.I.Zet! Én azok közé a nők közé tartozom, akik nem olvasták el e szadizmusba torrkolt alkotást, és sosem vártam a herceget se lovon, se kocsival. Hogy őszinte legyek, se a lovakat, se a kocsikat nem ismerem. Hiszem viszont, hogy a herceget gyalog is felismerem. Csakis ő mosolyog olyan szépen, és ő csókol úgy! A Grimm mesék szegény leányzói lehet, hogy hozzá is akarnak menni a hercegükhöz, de a mai nők már annak is örülnek, ha néha látnak egy ilyet! Sokuk azt sem tudja, mi a szerelem. Tudom, a verseimben vágyódom utána én is - mert már tudom, milyen, és ennek azért örülök, még ha el is ment mellettem...