vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Vér nem válik vízzé!?...

Műfaj: PrózaCimkék: féltékenység

(Olvasva egy régebben feltett cikket, "Csalom a feleségem" címmel, egyszer csak ihletet kaptam tőle.)... Szerintem a férfiaknak az a rögeszméjük, hogy az asszonyaikat alaptalanul vádolják, féltékenykedjenek, pedig csak megünnepeltük a Nőnapot... Minden itt kezdődött.

Tegnapelőtt, igaz, hogy a férjemet megvádoltam azzal, hogy kurvázik, de mára szemet hunytam felette. Ma nagy nap van, Nőnap. Ezért ruhát váltottam és megpördültem előtte...

- No, hogy tetszik az új ruhám? – kérdeztem majdnem komolyan. Józsi erre csak azt felelte:

- Biztosan tetszeni fogsz a főnöködnek. (Hát, ha ő mondja, lehet benne valami? – gondoltam időt sem hagyva magamnak a további töprengésre, mennem kellett ugyanis. Búcsúzóul, idő híján a szokásos puszi is elmaradt.)

Laza napom volt. Ez tovább gondolni engedte a reggeli affért. Ha jobban belemélyedtem ez magyarra lefordítva azt jelentette, hogy féltékeny a Drágám. Pedig semmi oka nem volt rá idáig. De, ha már ilyen színes a fantáziája, legalább lenne rá valami oka... Össze akar hozni a főnökömmel, pedig én a Bélát komázom? Tovább még nem is jutottunk, de ami késik nem múlik... Méghogy megcsalni vele? Hiszen alig ismerem. Kissé felháborított a puszta gyanúsítás, ennyi... Délutánra, mikor az ünnepi előkészületek kapcsán betereltek bennünket egy nagy helyiségbe, ahol minden-minden, ami a szem s szájnak ingere fel volt halmozva asztalokon, egy röpke pillanatra el is feledkeztem minden másról. Még a reggeli intelemről is, hogy időben menjek haza.
Közismerten szende lélek lévén ekkor még eszembe sem jutott, csak néztem a Bélát, aki a meghívott férfi vendégek között szerepelt, mint majdan bennünket, nőket szórakoztató egyént. Amikor megláttam, egy pillanatra megfeledkeztem arról, mit is mondott a férjem Józsi, hol volt már a reggel, a főnökömet emlegetve?... Biztos arra gondolt, hogy … de nem, az nem lehet, hiszen a Béla sokkal közelebb áll hozzám. Pláne most. Akkor még ő is,... de most messze van és az idő előrehaladtával egyre jobban éreztem Béla közelségét.
Le nem vette volna rólam a szemét. Hogy láttam volna meg ezt, ha én nem nézek vissza rá? Visszanéztem. Csak ennyi történt, semmi más. Arról nem tehettem, hogy körülöttem szinte megszűnt a világ létezése. Csak egymást láttuk. Pedig még csak nem is voltunk egyedül. Körülöttünk mindenki táncolt.
Amikorra az egész estét betöltő táncnak vége lett, már el voltunk varázsolva. Egyikünk sem tehetett róla. Talán az ital, amit addigra elfogyasztottunk volt a hibás. Ami végképp betette a kaput nálam, eszembe jutott, az a felháborító vádaskodása, ami nem most kezdődött. Ha legalább a Bélával hozott volna kapcsolatba, akkor nem szólok egy szót sem, de a főnökömmel? Ez után a baki után már nem hányhatja a szememre, hogy mekkorát tévedett.

Eszembe jutott, amikor Szilveszterkor a szomszédasszony át akart hívni egy pezsgős koccintásra, a visszautasítás nem volt véletlen részemről. Első férjem Józsi ugyanis nem átallott vele csalni. Ezt a Feritől, a radiátorszerelőtől tudtam meg, akiből valamilyen módon ki kellett csikarnom a vallomást. Az istennek sem akarták beengedni őt, pedig kitartóan csengetett - mondta. Mi lehetett más az oka a késlekedésnek, ha nem az, hogy el voltak nagyon foglalva? Mire gondolhatott a szerelő, ha nem arra, hogy az most fontosabb, mint neki kinyitni az ajtót? Meg én is? Hát nem? Más fontosabb dolga akadt. ... Na mindegy - gondoltam akkor, eddigre már utáltam vele egy levegőt szívni és a hátam közepére sem hiányzott szomszédasszonyommal a pezsgőzés, de nem úgy a férjem Józsinak. Alkalom szüli a tolvajt – gondoltam megengedően. Nekem mi volt akkor közöm hozzá ugyanis?

De mivel a Bélát a sors most az utamba sodorta, nem is egyet, hanem kettőt léptem a férfi irányába, mert senki nem várhatta el tőlem, hogy adósa maradjak férjem Józsinak.

A lépés akkora volt, hogy ott találtam magam a bungallójába. Közel volt. Emlékszem, már akkor is ki voltam borulva, hisz nekem a főnököm csöppet sem volt az esetem. Hogy is gondolhatta ezt? Ellentétben a Bélával, aki tényleg rám mászott a nőnapi buli kellős közepén, a táncparketten.

De nem ez volt az egyetlen piszkos gyanúsítgatása. Összehozott volna még fűvel, fával, pedig én az első emeleti pasit csak messziről stíröltem, mert ha a közelébe kerültem egy pillanatra, elállta az utam. És addig nem engedte kivinni a szemetet, míg valami ígéretet ki nem csikar belőlem, hogy mikor találkozzunk? Nem adtam rá lehetőséget, de ott lógott mindig a levegőben... Alig telt el pár hónap, máris én voltam a kurva, mert szerinte a munkahelyemen a főnökömmel félrekettyintgetek. Ami aztán tényleg kiborított és ledegradáló volt a főnökömre nézve, hisz őt nem lehet azért ugyanazon a napon említeni, mint a Bélát. Vele egy éjszakát nem lehetett volna egy napon emlegetni, mert intellektuálisan is más volt, mint a főnököm. Nem is értem Józsit?! Amikor én a melós Bélával kavartam, akkor miért a főnökömet kurafizta? Na mindegy, elég bonyolult ez a pasi.
Vagy volt az az eset megint csak Szilveszterkor, amikor az egyetlen barátnőmmel akkor sem hagyta abba a táncot, amikor a zenének már régen vége volt. A barátnőm férje egyre csak mondta, hogy ne figyeljek rájuk, hanem inkább rá és csináljuk azt, amit ők, de én nem hallgattam rá. Helyette lekaptam a cipőmet és közéjük vágtam. Igaz, hogy ez már régen volt. De akkor is a fejemre olvasta, hogy féltékeny vagyok. Pedig csak dühös voltam. Ezek után hiába hívott a Feri, a barátnőm férje én el se mentem a találkozóra. Akkor is, amikor vele töltöttem az éjszakát, a fal felé fordulva.

Így másnap reggel bátran nézhettem a szemébe, és mondtam neki. –Te mindig csak gyanúsítgatsz engem! Én teljesen ki vagyok akadva tőled! Méghogy a főnököm?... Hitte vagy nem, de megjegyezte, hogy olyan kipihentnek tűnök. - Persze, hogy az vagyok - mondtam, hiszen egész éjszaka aludtam. További kérdéseit már nem hallottam, ki voltam merülve és bevertem a szundit. Nem tudom mire is gondolhatott amúgy… de egyszer csak megszólalt a telefon és a titkárnő közölte, hogy ott van a melóhelyen és éppen tudakozódik a főnököm felől. Na ettől azért kicsit kiakadtam… de ahogy körülnéztem a dühöm egy pillanat alatt átment elérzékenyülésbe, amikor megláttam egy csokor virágot a vázába, egy üveg bort, amiből alig hiányzott valami, és két poharat… arról nem is beszélve, hogy ki is takarított. Megenyhültem. Mégis csak rendes dolog tőle, hogy gondolt rám Nőnap alkalmából.

Végezetül elmondom, ő se szent ám. Egészen másként emlékezett mindenre, amikor válásunk után meglátogatott néhanapján és azt mondta... - Milyen jól meglettünk volna egymással, ha én nem vagyok olyan... még mindig a főnökömet emlegetve. Én meg, mert olyan jó vagyok, meghagytam ebben a tudatában. Nem mondtam meg ugyanis, hogy a főnököm nő. Legyen egyszer neki is igaza. De az olyanok, mint én elviselik azt is, amit a sors rájuk mért.

vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Eddig 7 hozzászólás érkezett.
Új írásához regisztrálj, vagy lépj be a jobb oldalon.


1. idegen   (#30071)

2015. január 14. 15:18

A kérdés feltevése már maga a válasz...../ Örülök hogy látlak./

Válasz Zseva hozzászólására (#30070).

 


2. Zseva   (#30070)

2015. január 14. 15:02

Ennyire mélyen bele sem gondoltam, akkor égetem tovább, ha nem bánod...

Válasz idegen hozzászólására (#30069).

 


3. idegen   (#30069)

2015. január 14. 14:54

Csak sétálok itt a szavak erdejében,/ s olykor megpillantom az alkonyi fényben/ tovavillanó csodát...!/.......És mellékesen. A gyertya soha nem ég feleslegesen. Életben tartja a tüzet.

Válasz Zseva hozzászólására (#30068).

 


4. Zseva   (#30068)

2015. január 14. 14:47

Akkor jó, csak hallani akartam. Nem elég látni... feleslegesen égetni a gyertyát..., az már jó, ha vagy, akkor már ketten vagyunk... Köszi idegen!

Válasz idegen hozzászólására (#30061).

 


5. idegen   (#30061)

2015. január 13. 21:13

Egyébként pedig tetszik.

 6. idegen   (#30060)

2015. január 13. 21:11

.... most akkor vagyunk,..... meg máskor is! s te betűkbe szőve a gondolataid teszed itt közszemlére. Vigasztaljon hogy egyetlen gyertya fénye is elég hogy ne győzhessen a sötét. Ha senki sincs....Akkor te tartsd életben a fényt!

Válasz Zseva hozzászólására (#29920).

 


7. Zseva   (#29920)

2014. november 06. 10:46

Felteszek egy cikket. Itt senki egy szót sem szól, mintha mindenki meghalt volna. Egyáltalán akkor minek teszünk fel itt bárkinek is bármit? Most is fent van egy. A kutya sem törődik vele. Ugyanakkor egy fent lévő cikket levesznek. Időnként visszatesznek. Mi ez a baromság? Most akkor vagyunk, vagy nem?